לחכות להתלהבות?

לחכות להתלהבות?

היי,
אני בת 21. מרגישה כרגע בשלב מאוד מהותי של שינויים בחיי, לאחרונה אני רואה דברים אחרת, מתחילה לפתח דעות, רצונות וחלומות שלא היו לי קודם. אני אוהבת את השלב הזה בחיים ועם זאת הבלבול והתגובות הרגשיות הקיצוניות שהוא מביא איתו קצת מלחיצים.
ובנושא הזוגיות...
לפני מספר ימים התארחתי אצל משפחה בשבת והכרתי שם בחור בן 24 שמצאתי חן בעיניו, דיברנו קצת, הוא גם מצא חן בעיני ויצאנו לדייט פעמיים.
העניין הוא כזה...
עד עכשיו יצאתי רק עם בחורים גדולים ממני בהרבה, בני 29,30 והיום אני מבינה שזה היה מתוך מניע של התקדמות בשלבים מהירים מדי (בצורה ילדותית אפשר לומר) מבלי לעשות את העבודה הקשה שכרוכה בזוגיות.
ז"א התלהבתי מהר מהבגרות שלהם, מהגב והביטחון שהם מעניקים, מהר התאהבתי, מהר נתתי את עצמי וגם מהר הבנתי שאנחנו בשלבים שונים בחיים ומהר חתכתי ופגעתי בהם. הכל היה בתנודות מהירות, גדולות ולא טבעיות.
אני רוצה לשנות את הדפוס הזה כחלק מתהליך ההתבגרות שאני עוברת..

ולכן עם הבחור שיצאתי לא התקדמתי בקושי מבחינה מינית, אני מכירה אותו לאט, יצאנו שלוש פעמים ואני לא ממהרת, מאוד משתדלת לשנות את הדפוס הקודם שלי ולהנחות אחד חדש וסבלני.
ועם זאת, יש בעיה...

אני פשוט לא מתלהבת.
הוא לא מלהיב אותי, לא מרגש, אני בקושי חושבת עליו במהלך היום. ואני לא יודעת. האם זה טבעי? מאחר ועד היום הייתי רגילה להתאהבות מהירה שבאה עם דעיכה מהירה עוד יותר. אז אולי אני אמורה להיות סבלנית יותר לגבי מה שאני מרגישה לגביו. מצד שני אני חוששת להשאר איתו יותר מדי זמן לחינם, רק כי אחכה להתלהבות שתבוא והיא לא תבוא, כי אם היא הייתה קורית זה כבר היה קורה ממזמן... אני לא מורגלת בזה וצריכה הנחייה.
האם עליי לחכות עוד? או להבין שאם ההתלהבות לא קורית עכשיו היא כבר לא תקרה?
תודה

DogsPCI

New member
הלו מימי, ברוכה הבאה
. מה המצב?

ראשית כל הכבוד על הרצון לשנות דפוס התנהגות שאינו רצוי. זה לא תמיד קל, אבל בהחלט דבר חשוב - אם את מרגישה שאת רוצה להיות אחרת.

תקשיבי, התאהבות בעיני היא הדלק הראשוני, שבא בעצם להגביר את הסיכוי להתחבר לאדם שהוא בסך-הכל זר. והיא מספקת מצב-רוח טוב והתלהבות, וכן גם בהתחלה עוזרת לא לפסול על כל שטות... שכן כשמאוהבים אז נהיים קצת "עוורים". אבל ללא ספק שהתאהבות בלבד אם היא לא תרתם לשם בניית בסיס זוגי חיובי, בסוף תדעך ולא ישאר שום דבר בפועל.

אז התאהבות לבד לא שווה הרבה לטווח הארוך. אבל את שואלת לגבי מצב אחר... את אומרת אין בך שום התלהבות כלל. אבל בפתיחת ההודעה את כותבת שאת מצאת-חן בעיניו, וגם הוא מצא-חן בעינייך. אז אם הוא מצא חן בעינייך, איך אין לך שום דבר כלפיו?

לדעתי האישית, אם אין לך שום דבר כלפיו, אז אולי באמת עדיף שתחשבי פעמיים, בטח אם הוא כן מתלהב ממך. אם אכן יש בו משהו שמדליק אותך, אז תני הזדמנות. וכן תכווני את הדברים לסגנון ולכיוון שכן מעיר אותך ומדליק אותך...

זה אכן אפשרי להיות ליד מישהו ובהתחלה לא להתלהב כלל, ואז יום אחד משהו בו נתפס אצלך ומדליק אותך. אבל מי יודע מתי, ומי יודע אם בכלל... ומה איתו? הוא הרי לא יוכל לחכות לך לנצח, לפחות לא בלי לחוש קצת/המון מתוסכל.

אני באמת לא יודע כמה אתם מכירים, אם היית אומרת שהייתם בדייט אחד או שניים, ועדיין זה לא הלהיב אותך, הייתי אומר - תני עוד צ'אנס (ותחת ההנחה שאכן משהו בו מצא-חן בעינייך). ואם אתם יחד כבר תקופה יחסית ואין שום התלהבות - זו כבר בעיה, לדעתי. אני לא אומר שזה בטוח לא יבוא אף-פעם, אבל גם אף-אחד לא מבטיח שזה כן יבוא
.

לא נורא, אם זה לא זה, אז תשחררי ותמצאי מישהו נחמד אחר שגם עושה לך משהו, לפחות משהו בסיסי... מישהו שבא לך להיות איתו, שאת כן חושבת עליו במהלך היום, וכו'. את עוד צעירה בכדי לוותר על הריגוש שבחיים, לפחות כך דעתי
.

לילה טוב, ובהצלחה לך

sani48

New member
היי :)

קודם כל מבחינה חיצונית האם הבחור מושך אותך?כי רשמת שהוא מצא חן בעינך בהתחלה אבל עכשיו את כבר לא חושבת עליו בכלל,אז מה בדיוק מצא חן בעיניך אצלו בהתחלה?ומה הישתנה?,על כל מיקרה רשמת שיצאתם לבנתיים רק פעמיים-שלוש , אז אני מציע לך כן לתת לזה עוד צאנס,פשוט על תמרחי את זה יותר מדי ואם תיראי עוד כמה פגישות שאת עדיין לא מרגישה כלום אז תחתכי את זה,על תשכחי גם שאמרת שאם הגברים הקודמים שיצאת בדרך כלל היית כבר מגיעה איתם למגע פיזי,ואיתו לבנתיים כימעט לא קרה כלום,כך שיכול לזה שזה גם חלק מהסיבה שאיתם היתה יותר התלהבות בהתחלה ואיתו לבנתיים כלום,על כל מיקרה אבל טוב מאוד שהחלטת לשנות דרך ולחשוב בצורה יותר בוגרת,אני בטוח שזה יהיה לטובתך,רק תיהי סבלנית שתיראי באמת עם מי יש לך עסק,בהצלחה

הוא מצא חן בעיני

ועדיין..
גם מבחינה פיזית מושך אותי, הוא נעים ורגוע, ויש בו תכונות שאני מעריכה, הוא גם מאוד שקט וסגור ולוקח לו זמן להיפתח (בניגוד לבחורים הקודמים שהכרתי), כך שאני לא ממש מכירה אותו עדיין ויכולה להצביע על מה עושה לי את זה ומה פחות, הוא שונה מהסגנון שהייתי איתו עד כמה בהמון, כמעט בהכל ( גיל, אופי, סגנון ).
לכן בגלל השוני הגדול אני גם לא סומכת על עצמי כשאני אומרת "לא רוצה" כי זה יכול לנבוע מתוך פחד והרגלים לדפוס הקודם שאני רוצה לשנות.. אולי כל העניין פה הוא באמת זמן וסבלנות.

sani48

New member
אוקי

אז לפי כל מה שאמרת עכשיו בהחלט כדאי לתת לזה עוד צאנס,רק על תראי לו שאת כזו הססנית כי זה יכול להוריד לו ממך,חשוב שהוא יראה שאת באמת נהנת להיות איתו בקשר ואז זה יעזור לו גם להיפתח ולהיות יותר משוחרר,שיהיה בהצלחה ותעדכני אותנו איך הלך,מקדיש לך שיר
-
http://www.youtube.com/watch?v=uos__9Qny34

למה את צריכה הנחייה?

אם את מודעת לדפוס, ורוצה לשנות תקליט רק הרצון מספיק ביחד עם התמדה. לגבי צריך? חשש? את יודעת כבר ומכירה את עצמך מעולה. מה שבא מהר יכול ללכת עוד יותר מהר. תני לעצמך להכיר אותו וזה לא אומר שצריך לעצור התקדמות בפיזי אם יש משיכה.
אין מרשם לגבי כמות מחשבות ביום ואחוז הצלחה מוכח אם לא מסוגלת לתפקד מרוב התעסקות בבחור. נשמע שהכל בסדר רק תרגעי ותרגישי שזה בסדר כי אין חוקים באהבה ומלחמה. יכול להיות שהוא לא מלהיב אותך כי ההתלהבות הזאת זה כמו גפרור
שממצה את עצמו ואת רוצה לשנות הילוך לטווח ארוך יותר, ואגב אין לריגוש הזה שום קשר למי שמולך. זה הגיע מתוכך וימשיך להגיע כמו פקודה ברגע שהדפוס נכנס לפעולה.

למעלה