לחישות כשפים

nik19864

New member
לחישות כשפים

על מייק אולדפילד, לא ממש מדברים פה.
אולי זה בגלל שהוא יותר מוזיקת עולם מרוק, ואולי מסיבה אחרת כלשהי.
אבל מה זה משנה ?
מדבור באמן מוכשר, שמתישהו גם עשה מוזיקה מצוינת שכיף לצאת איתה לטריפ.
אחד מאותם אלבומים טריפיים שלו, הוא Incantations.

האלבום יצא ב-1978, ומורכב מיצירה אית הנושאת את שם האלבום, ומפוצלת ל-4 חלקים שביחד יוצרים אלבום שאורכו 72 דקות.
אולדפילד מנגן כאן על המון כלים : גיטרה אקוסטית, גיטרה חשמלית, גיטרה באס, 3 סוגי סינתיסייזרים, 3 סוגי כלי הקשה, נבל, פסנתר ואורגן פארפיסה.
כמו כן, הוא צירף נגנים נוספים שניגנו בחליל וחצוצרה, חבורה שניגנה בתופים אפריקאיים ואת פייר מורלן מגונג, שניגן בוויבראפון ותופים.

כששומעים את האלבום, מדמיינים שנמצאים על חוף הים עם הרבה אנשים, עומדים במעגל סביב מדורה ועושים טקס וודו או משהו בסגנון.
יש כאן מקהלה של בנות מקווינס קולג' ומאדי פריור מ-Steeleye Span, שמפליאה בקולה ותורמת לאווירה המכושפת והטריפית של האלבום.
בסה"כ, מדובר באלבום נפלא, למרות שהוא לא הטוב ביותר שלו.
התואר הזה שמור ל-Ommadawn.
האלבום הזה יכל להיות מושלם, אם רק היה מתקצר בכמה דקות בחלקים 3 ו-4, שבמקום לפתח את העלילה עוד יותר, פשוט חוזרים אחורה למה שכבר נוגן ונשמע, ויוצרים Reprise מיותר.

tzvika321

New member
אולדפילד המוקדם בהחלט ראוי, ובטוח עלה לדיון פה

את מה שהוא עשה עד לפלטיניום אני מאד אוהב, כשהבעיה העיקרית שאני מוצא ב-Incantations היא שהוא פשוט ארוך מידי. אולדפילד בקושי מצליח להחזיק אלבום בודד, וכשהוא מנסה לפרוס את זה על אלבום כפול זה מייגע. אחרי פלטיניום הוא הפסיק לעניין לא בגלל שהוא עשה מוזיקת עולם (אני בספק רב אם הוא מתאים לקטגוריה הבעייתית הזו מלכתחילה), אלא בגלל שהוא עשה מוזיקה לא מעניינת במקרה הטוב, ומביכה במקרה הכללי.
אולדפילד בדרך כלל מנגן על הרבה כלים, אבל הוא במיטבו כשהוא מנגן על גיטרה. אחד מקטעי הגיטרה הנפלאים שלו נמצא דווקא ביצירת מופת שאינה שלו - Little Red Robin Hood Hit the Road של רוברט ווייט.

nik19864

New member
Amarok

תבדוק את האלבום הזה מ-1990.
הוא מחזיק אותו ממש טוב.

arieltr

New member
אולדפילד אצל וויאט

הסולו שלו בשיר של וויאט זה מייק אולדפילד מזוקק וטהור ובמינון מדויק ישר לוריד.
מושלם.
ראוי ביותר לרצועה הסוגרת אלבום מושלם.

הנה למטה אולדפילד עם עוד חבר, קווין איירס מתוך אלבום מקסים WHATEVERSHEBRINGWESING משנת 1971. אולדפילד מנגן בשיר הנושא סולו גיטרה מקסים ביותר. וכאן למטה אי אפשר שלא לזהות את תביעת החשמל הייחודית שלו.

arieltr

New member
אצל אולדפילד אין באמצע

האלבומים המוקדמים שלו דורשים מאמץ מכובד כדי לשמוע אותם במלואם וגם לחזור אליהם.
מרבית האנשים או אוהבים אותו או לא מסוגלים להתקרב. אני מחזיק בדיעה שהוא מוסיקאי מחונן ביותר. מהסוג של המלחינים הקלאסיים.
את INCANTATION אני מאוד אוהב, בייחוד את שני הרצועות הראשונות. יש לו יכולת מהממת ליצור אווירה, ולברוא עולמות שלמים.
OMMADAWN זה האלבום הטוב ביותר שלו גם לטעמי. החלק הראשון בשלמותו זו בריאת עולם מופתית, כשהחצי השני של החלק הראשון, כלומר מדקה עשירית ועד הסוף, זה אולדפילד בשיא יצירתו. המיקצב והתופים האפריקאים, שירת המלאכיות, והבנייה שאולדפילד מוביל שם עם הגיטרה בשלושת הדקות האחרונות. כואב כמה שזה יפה.
עוד אלבום שאני חושב שקרוב לשלמות הינו HERGEST RIDGE. אלבום מופלא לגמרי, הרצועה הראשונה עם קו מלנכולי והליווי בסופה, והרצועה השנייה עם הסאונד המטורף בחלקה השני.

וכמו סטיב האקט, גם מייק אולדפילד יבוא, יום אחד, להלויה שלי. הוא ינגן את הרצועה המצורפת כאן למטה.

RIDE TO LIVE

New member
תשאיר את כל השלווה הזו לחיים, להלוויה הייתי הולך על משהו

בסגנון הזה

arieltr

New member
הלוואי והייתי יכול

לצערי כבר מזמן נוכחתי לדעת ששום דבר לא מצליח לעבור בחיים הללו ללא מאבק, כזה או אחר

tzvika321

New member
Hergest Ridge הוא לחלוטין הפייבוריט שלי

האלבום היחיד שגם הצד השני שלו מחזיק לחלוטין ללא נפילות עד הסוף. אחד האלבומים הנפלאים בעיני.
לקחת להלוויה מישהו מהפרוג נשמע לי קצת מורבידי. כאילו לקחת ז'אנר שגווע מזמן ולהחיות אותו בשביל הלוויה? קצת מוגזם לדעתי.
אני הייתי הולך על משהו יותר קלאסי

nik19864

New member
דווקא אותי

הוא שיעמם.
Tubular Bells לעומת זאת, הוא מושלם בחלקו הראשון, אך מעצבן בשני, עם החרחורים באמצע.
מאיפה הם באו ?
חבל, דווקא החלק השני נפתח עם צלילים שבקלות היו מתאימים לשיעור טאי צ'י או לסתם ישיבה מול נהר ביפן.

arieltr

New member
האשמה כולה נופלת על nik19864

הוא בוחר את היוצרים. אני בסך הכל רוצה למות בשקט...
לצורך העניין, גם ARGIERS וגם AFTER THE ORDEAL הם לא באמת רוק מתקדם, אלא סתם מוסיקה מרגשת (אותי בכל אופן).
אגב גם לאיאן אנדרסון יש שיר שמרגש אותי ביותר, ולא באמת פרוג, אבל בוא נחכה ונראה מי היוצר הבא ש-nik19864 מבשל לנו.

בינתיים, קח עוד אחד מ-71 שמקומו אצלי מובטח לגמרי:

למעלה