לחיצת הדסט ללא PRESS

bonanai

New member
לחיצת הדסט ללא PRESS

היי, ראשית אומר שאני מודע לסיכונים ולבעיות אבל עדיין מוכרח לנסות בעצמי
למי יש נסיון עם לחיצת כוסיות ההדסט בשיטות הביתיות? עד כמה שאני יודע יש את שיטת בול העץ והמכות ואת שיטת מוט ההברגה עם השייבות. הבעיה המרכזית היא לשמור על הכוס כמה שיותר מאוזנת ביחס לשפת ההד טיוב כדי שלא תיכנס באופסייד... אשמח לטיפים. תודה

מני 81

New member
פטיש גומי

אתה יכול להכניס את הכוסות בעזרת פטיש גומי, או לחילופין פטיש רגיל עטוף היטב בבד, תכה על שפת הכוס בכל ההקיף, והרבה סבלנות ורגש זה נכנס.

bonanai

New member
ניסיתי, אבל האלסטיות של הגומי לא עושה כ"כ...

רושם על הכוסות...כמה כוח צריך משקיע? האם אתה מכניס כוס אחת בכל פעם? איך אתה ממקם את האופניים? (קונטרה או באויר) תודה

מני 81

New member
אם לא מצליח פטיש גומי

תנסה את האפשרות השניה (פטיש 1/2 קילו עטוף במגבת ) ובקשר לקונטרה, הרי אין לך גלגל קידמי, תשים את החלק התחתון של צינור הראש על כיסא\ שרפרף (עדיף שגם מתחתיו תהיה מגבת\ חתיכת גומי ) ותכניס את הכוס העליונה תהפוך את האופניים ותחזור על הפעולה בכוס התחתונה (בינינו, עדיף ללכת לחנות הקרובה, אבל אני מאוד מבין אותך אם אתה רוצה לעשות לבד) בהצלחה!!

andnem

New member
אין לי נסיון ואין לי רשיון, יש רק רעיון:

לנסות עם קלמרה(ככה הכלי נקרא במפעל איפה שעבדתי פעם - באיות אני לא בטוח). זה מין מלחציים, כלי שמאפשר להדק משהו אל שולחן, ללחוץ ביחד 2 חתיכות עץ בשביל להדביק וכך הלאה. למעשה, זה בורג ארוך עם "שפתיים" שזזות עליו כשמסובבים ידית. מקווה שהבנת למה אני מתכוון. הקלמרה צריכה להיות מספיק גדולה בשביל לתפוס את צינור הראש מ-2 הצדדים. מתחת ל"שפתיים" של הכלי צריך, כנראה, לשים משהו בשביל להגן על צינור הראש, כמו קרשים דקים.

יעקב 471

New member
מוט הברגה נראה לי הכי נכון

רק מה תחפש אחד כזה בקוטר גדול עד כמה שאפשר בכדי שיזוז כמה שפחות בתוך ה-headtub . זו השיטה הכי קרובה למכשירים היעודיים של park tool למטרה הזאת. אל תתפתה לאפשרויות האחרות , לא שווה את הבעסה אם לא יצא מקביל ב-100% .

andnem

New member
אז אולי 2 מוטות הברגה עם איזה ברזלים ביניהם

בשביל שהכוס לא תלך באלכסון.

nintense

New member
בורג ארוך וחזק...

עם שייבות גדולות בשני צידיו עשוי לעשות את העבודה. בהצלחה.

bonanai

New member
תודה לכולם! ניסיתי עם מוט הברגה ארוך...

ושייבות גדולות כמו שניר הציע. הבעיה הגדולה היא שקשה עד בלתי אפשרי לשמור על כל העסק ממורכז ואז הכוסות לא נכנסות ישר...

nintense

New member
החיים הם לא פיקניק...

גם עם כלי ייעודי שעולה מאות שקלים צריך לשמור על מירכוז... אך יותר קל. תגרז טוב את השלדה והכוסות זה עוזר מאוד.

nintense

New member
החיים הם לא פיקניק...

גם עם מכשיר ייעודי שעולה מאות שקלים צריך לשמור על מרכוז... אך יותר קל. גריז על השלדה והכוסות עוזר מאוד ...

יעקב 471

New member
ככל שמוט ההברגה עבה יותר

ומתקרב לקוטר הפנימי של ה HEADTUB ככה תהיינה פחות סטיות

bonanai

New member
מסתבר שלפחות הסשן הזה היה פיקניק...

ולחשוב שאני שברתי את הראש עם מרכוז ומוט הברגה עם שייבות. חברים! השיטה של בול העץ עם המכות עובדת קצוות... תוך פחות מרבע שעה שתי הכוסיות בפנים בצורה מושלמת. אז אל תאמרו נואש - זה עובד ואפשרי.

למעלה