היי חנן
מצטערת על חוסר הממוקדות. קשה לדעת מה אנחנו לא יודעים... אתה בטח מבין/מכיר את הסיטואציה. אני מנסה להגיע לאינפורמציה שהיא מעבר לכללי הנימוס הבינלאומיים או למובן מאליו. כמי שחיה במדינה זרה כבר כמעט שנתיים, ומעבירה סדנאות בין תרבותיות לאנשי עסקים ישראלים והודיים לגבי תרבות העסקים שמנגד, אני בהחלט ערה לעצם היותי שגרירה. לגבי קבלת כרטיס הביקור בשתי ידיים, ככה מקובל לקבל ולתת כרטיס ביקור באופן רשמי בכללי הנימוס העסקי הבין לאומי. לגבי העובדה שאין להצביע על האדם איתו מתווכחים - לא ידעתי... (תודה על הטיפ). מה גורם לסינים "לאבד פנים" שהוא לא טריוויאלי? (מי שמעליבים אותו, נעלב... זה ברור). האם גם בסין יד שמאל נחשבת ל"יד נחותה" איתה מבצעים פעולות גוף "מלוכלכות"? (ההודים אוכלים בידיים ואסור לאכול בשום פנים ואופן ביד שמאל. לי זה היה קשה מאד כי אני שמאלית...) אין מבינים שה"כן" הוא בעצם "לא"? זה מלווה בשפת גוף או הבעת פנים? קראתי את "שוק סיני" של יעל עינב. הספר עוסק בניתוח הדרך בה הסינים עושים עסקים. מוכרחה להודות שהספר קצת הפחיד אותי... ואחרונה חביבה - איזה חג יש עכשיו בסין? לא הצלחנו להוציא ויזה כי שגרירויות סין בישראל ובהודו סגורות לשבוע לרגל החג. ביום חמישי הקרוב אנחנו יוצאים לדרכנו הארוכה... הודו - בנגקוק - הונג קונג (שם נוכל להוציא ויזה תוך יום בסיוע החברה שנעבוד בה) ומשם לסין. תודה על האינפורמציה וההקשבה.