לחיות בסין

Saraswaty

New member
שלום כולם,

מקום מושבי הנוכחי הוא בנגלור, בירת מדינת קרנתקה אשר בדרום הודו. קיבלנו הצעת עבודה בעיר סוג'ו בסין ואנו מתלבטים האם לעבור. הייתי שמחה לקבל קצות חוט לאיסוף מידע רלוונטי לגבי סין (דגש על תרבות, הסטוריה, חיי היום יום ולימוד השפה) תודה

Saraswaty

New member
כל כך הרבה סינולוגים. מה עם

קבלת אורחים??? זירקו עצם

giba70

New member
אולי הם עסוקים באיסוף החומר

ולי אין הרבה מה לעזור, מלבד להקפיץ

fa jing

New member
שלום לך....

אני אצטט אותך:"הייתי שמחה לקבל קצות חוט לאיסוף מידע רלוונטי לגבי סין (דגש על תרבות, הסטוריה, חיי היום יום ולימוד השפה)" אני יכול לכתוב עמודים של עמודים על כל אחד מהנושאים ה"קטנים" שציינת בסוגריים ועדין לא להקיף אותם לעומק. אם תשאלי שאלות מוקדות וקונקרטיות יותר אשמח לעזור. הנה כמה טיפים לגבי החיים בסין מניסיון של כמה שנים שם: 1. הסינים שונים מאוד מאיתנו. 2. קשה מאוד להסביר את סעיף 1 לעומקו. 3. אם אין לך/לכם עניין בתרבות סין החיים שם יהיו קשים מנשוא. 4. השפה והתרבות למי שמתעניין בהם - מדהימות!!! 5. ההיסטוריה ארוכה מאוד ומלאה מיתוסים אגדות ומיתולוגיות לצד עובדות. 6. לזר שחי בסין חובה להיות עם לב וראש פתוח אחרת ראי סעיף 3. 7. האוכל....אח ....האוכל..תענוג צרוף למי שאינו שמרן. 8. שם זה לא הודו אין דוברי אנגלית (אם כי זה מתחיל להשתנות לקראת האולימפיאדה). אני אישית מאוד נהנתי וראיתי אחרים שגם נהנו מאידך ראיתי רבים שסבלו שם כך שאני מניח שזה עניין של אישיות. חנן

Saraswaty

New member
היי

תודה לך על תגובתך. אז ככה: החלטנו לקבל את הצעת עבודה ולעבור להרפתקאה הבאה בחיינו. אני מאד מקווה שסין תאיר לנו פנים לפחות כמו הודו. לגבי המלצתך החכמה לשמור על לב וראש פתוחים - אני מסכימה איתך מאד וזה נכון לגבי כל מקום שעוברים לחיות בו. אישית, תוך לפני המעבר להודו ותוך כדי חיינו שם מצאתי שספרים הם מקור לימוד נהדר ואשמח לקבל ממך המלצות לגבי ספרים (עיון וסיפורת) שיוכלו להקנות לי דעת בנושאים שונים המרכיבים את החיים בסין (תרבות, היסטוריה, מיתולוגיה וכל העולה על דעתך). האם יש רשימה של כללי "עשה ואל תעשה" שתוכל להמליץ עליה? תודה.

fa jing

New member
אל תעשה!!!!

זיכרי את אחרי הכל שגרירה בארץ זרה. אל תהיי הישראלית הברברית. לימדי את כללי הנימוס הנהוגים במקום- לדוגמא: כאשר מציגים לכם כרטיס ביקור אנא קחו אותו בשתי ידיים ולא היד אחת. תמיד לחייך. לעולם לא להצביע על הבנאדם איתו אתם מתווכחים תוך כדי ויכוח זה עלול להתפתח לאלימות. אל תגרמו לסיני לאבד פנים ברבים או בפני מכרים. הסינים אם מתנהגים אליהם בנימוס הם עם חם ומסביר פנים אבל ברגע שחוצים קוים אדומים הם לא ישבו בשקט. שוב פעם כדאי להכוין אותי בשאלות ממוקדות כי "עשה ואל תעשה" יש בלי סוף. חנן

Saraswaty

New member
היי חנן

מצטערת על חוסר הממוקדות. קשה לדעת מה אנחנו לא יודעים... אתה בטח מבין/מכיר את הסיטואציה. אני מנסה להגיע לאינפורמציה שהיא מעבר לכללי הנימוס הבינלאומיים או למובן מאליו. כמי שחיה במדינה זרה כבר כמעט שנתיים, ומעבירה סדנאות בין תרבותיות לאנשי עסקים ישראלים והודיים לגבי תרבות העסקים שמנגד, אני בהחלט ערה לעצם היותי שגרירה. לגבי קבלת כרטיס הביקור בשתי ידיים, ככה מקובל לקבל ולתת כרטיס ביקור באופן רשמי בכללי הנימוס העסקי הבין לאומי. לגבי העובדה שאין להצביע על האדם איתו מתווכחים - לא ידעתי... (תודה על הטיפ). מה גורם לסינים "לאבד פנים" שהוא לא טריוויאלי? (מי שמעליבים אותו, נעלב... זה ברור). האם גם בסין יד שמאל נחשבת ל"יד נחותה" איתה מבצעים פעולות גוף "מלוכלכות"? (ההודים אוכלים בידיים ואסור לאכול בשום פנים ואופן ביד שמאל. לי זה היה קשה מאד כי אני שמאלית...) אין מבינים שה"כן" הוא בעצם "לא"? זה מלווה בשפת גוף או הבעת פנים? קראתי את "שוק סיני" של יעל עינב. הספר עוסק בניתוח הדרך בה הסינים עושים עסקים. מוכרחה להודות שהספר קצת הפחיד אותי... ואחרונה חביבה - איזה חג יש עכשיו בסין? לא הצלחנו להוציא ויזה כי שגרירויות סין בישראל ובהודו סגורות לשבוע לרגל החג. ביום חמישי הקרוב אנחנו יוצאים לדרכנו הארוכה... הודו - בנגקוק - הונג קונג (שם נוכל להוציא ויזה תוך יום בסיוע החברה שנעבוד בה) ומשם לסין. תודה על האינפורמציה וההקשבה.

nitzano

New member
1/10 !!!!!!!!!

אין עם מי לדבר המדינה סגורה ליום/שבוע העצמאות . לפחות עד 11/10 . תהנו ב Su zhou אצל הסינים נחשבת לגן העדן עלי אדמות ביחד עם Hang zhou לאבד פנים - לא חושב שיש הבדל בתרגום .כל שחשוב לדעת הוא שהפנים הם דבר חשוב בסין ומומלץ להמנע מגרימת איבוד פנים .

fa jing

New member
היי ניצן.....הנה הפתגם

Shang you tian tang, xia you su hang אם ברצונכם סימניות סיניות אוכל לספק אותן רק מחר כשאהיה ליד המחשב ה"סיני" שלי. חנן

למעלה