לחיות בברלין

לחיות בברלין

אני אמן שסיים תואר ראשון , ואני בעל אזרחות איטלקית שעד כמה שהבנתי זה אומר שאני גם אזרח האיחוד , רציתי לדעת אם יש מלגות מחייה לאמנים לסטודנטים בתואר שני או בכלל . אני שומע מאנשים כל מיני שמועות לגבי מלגות או לגבי דמי אבטלה והשאלה שלי אם עדיף לי מבחינה כספית לעבור לברלין? האם יש שם יותר עבודות יותר הזדמנויות ובכלל

yoav7777

New member
אתה צריך להתייעץ עם הנציגה של הDAAD שמקבלת

בבית אסיה... הם יסבירו לך שם על כל המלגות... קוראים לה קלאודיה שטיין עם זאת עדיין אותה אחת. היא מקבלת בתור המשרדים של מכון גתה בקומה הראשונה. אני אישית זוכר מלגה לאמנים צעירים בברלין. אבל נראה לי שהדבר האחרון שאתה צריך לעשות זה להצהיר על האזרחות האיטלקית שלך כשאתה הולך לבקש כאלה מלגות כי הם מיועדות בדרך כלל לישראלים או לתושבים מחוץ לאיחוד... בשביל מלגות של האיחוד את צריך להתייעץ עם המוסדות של האיחוד עצמו.

yoav7777

New member
עוד משהו

בברלין ככל יש אבטלה גבוהה... אבל גם המחייה הרבה יותר זולה. כאזרח של האיחוד אתה יכול לדרוש דמי אבטלה - לגבי התנאים אתה צריך לבדוק. אתה צריך לגשת ללשכות של העבודה שם. אולי מצד אחד תדרוש דמי אבטלה כאיטלקי אזרח האיחוד ומצד שני תבקש מלגה מכאן כישראלי... תצא עשיר... הערבים עושים את הדברים האלה שם על ימין ועל שמאל.

למעלה