לחזק ביטחון עצמי

הדסעדי

New member
לחזק ביטחון עצמי

שלום ביתי בת שנתיים ושבעה חודשים, ילדה מפותחת, שמחה בריאה ועדינה, בגן, כאשר לוקחים לה איזשהו משחק היא מגיבה בבכי (קולני) אך אינה מנסה לקחת בחזרה, כשמרביצים לה אינה מחזירה, אני יודעת שזה מאד מתסכל אותה. איך אפשר ללמד אותה להיות יותר בטוחה , יותר להלחם על מה ששלה, בכלל לחזק את ביטחונה האישי?? בתודה מראש הדסעדי

זה לא קשור לביטחון עצמי

כמו בעולם המבוגרים, יש ותרניים יותר ויש פחות. לא נראה לי שיש מה ללמד אלא להסתכל על הצדדים החיוביים בסיטואציה ולחזק

בוליפלג

New member
ברוכה המצטרפת../images/Emo140.gif

אחת הדרכים לשפר את עמדתה והתמדדותה הסיטואציות כאלה הן על ידי נוכחות שלך בעת שהיא באינטראקציה עם ילדים נוספים - לדוגמא בשעות אחה"צ. הנוכחות שלך, בתנאי שהיא מעניקה לה בטחון(ואני סוברת כי כך המצב) והתיווך שלך בסיטואציות שאת מתארת, המתרחשות כל הזמן בגילאים הללו באינטראקציה עם ילדים בגילה, תוכל להעניק לה בטחון וכן לסייע לה בדרכים יעילות יותר להתמודד. הראי לה דרכי התמודדות אחרות, היא תלמד אותן בנוכחותך וסביר כי תוכל להשתמש בהן גם בעתיד בלעדייך.. בהצלחה.

פלגיה

New member
והיית רוצה שתחטוף חזרה?

שתחזיר מכות? איך בדיוק תסבירי לה מתי לחטוף ומתי לא?

מיכלי MP3

New member
מתחילים בכך שמסבירים לילדה

שלאף אחד אין זכות להחטיף לה - בשום מקרה. ושבכל מקרה כזה היא צריכה לפנות לגננת כדי שהביא תטפל במי שמציק/מחטיף.. (וזה אומר שיש מה לעשות מלבד לעמוד ולבכות בחוסר אונים). באופן כללי, אצל ילדים שרואים שלא יודעים איך להגיב לגילוי אלימות (יש שזה בא להם טבעי ויש שלא) צריך להכניס את המושג "להגן על עצמך" במקום "להחזיר מכות" - זו לא מילה גסה, וילד שרואים שהעניין הזה חלש אצלו אכן צריך חיזוק - למשל: כשהיא עוזרת בבית או אוספת את הצעצועים שלה לומר לה: איזו ילדה חזקה! כמה כוח השקעת ב...! זה יחזק אצלה את הדימוי הגופני. ולהגיד מפורשות שאם מישהו מרים יד להכות אותה - היא יכולה להרים את היד ולגונן על עצמה. בקיצור יש מה לעשות, ויש דרכים לעזור. אין סיבה שילד יסבול ויהיה חסר אונים בסיטואציות כאלו שמתחילות בגן ומותירות חותם הלאה.

tiger mom

New member
הבטחון העצמי נבנה מזה שתתמכי בה

ולא מזה שתלמדי אותה לשנות התנהגות ולחטוף בחזרה. את זה היא תלמד במשך הזמן כנראה משאר הילדים. הילדה שלי הייתה בהתחלה מאלה שלוקחים להם/ דוחפים אותם וכו'. בסוף היא למדה בעצמה לחטוף ולהרביץ. אני לא מעודדת את זה, אבל היא פשוט למדה את מזה שילדים אחרים עשו את זה לה. אם תנסי בכוח ללמד אותה ללכת נגד האופי שלה ולחטוף בחזרה- ככה תגרמי לחוסר בטחון עצמי.

למעלה