לחזור על עצמך

Nightmare18

New member
לחזור על עצמך

שלום רב! בזמן האחרון אני מוטרדת מאוד בגלל תופעה שחוזרת על עצמה עם בן זוגי. כשהייתי בשירות שלי תמיד הייתי נוסעת עם המנהלת שלי לשירות והיא הייתה מדברת כל הדרך... כל הזמן הייתה מספרת לי דברים וחוזרת על אותם סיפורים כמה וכמה פעמים... היו סיפורים שהייתי מכירה בעל פה בגלל מספר הפעמים שהיא סיפרה לי אותם... אני סבלתי נורא אבל שתקתי כי חשבתי שהיא ככה בגלל הגיל שלה (53), למרות שאמא שלי יותר מבוגרת ומעולם לא עושה כאלה דברים... חשבתי שהיא אישה מבוגרת ופטפטנית ולא ייחסתי לזה חשיבות. לאחר השירות התחלתי ללמוד באוניברסיטה, שם התיידדתי מאוד עם בחורה צעירה וחמודה להפליא ונהיינו חברות ממש טובות ואז התחלתי לשים לב שהיא מספרת לי אותם דברים כמה וכמה פעמים. אחרי שנהיינו ממש חברות התחלתי להעיר לה שהיא סיפרה לי את הדבר הזה כבר. וקרה לי ככה כמה פעמים שהערתי לה... ועכשיו אני יוצאת עם בחור שאני מכירה כבר שנים אך נהיינו בקשר רציני לאחרונה... אני אוהבת אותו מאוד מאוד אבל התופעה הזאת קורה גם אצלו!!! והבחור הזה צעיר , הוא לא בן 53... הוא מספר לי משהו ויום אחרי מספר לי את אותו הדבר. הוא מראה לי משהו ושבוע אחרי מראה לי את זה שוב. הוא מספר לי סיפורים שוב ושוב את אותם סיפורים פעם אחר פעם. התחלתי להעיר לו על כך... והוא אמר "מה באמת סיפרתי לך?" אני לא מאמינה שהוא אפילו לא זוכר שסיפר לי את הדברים הללו. הגעתי למצב שבא לי לבכות מהמצב הזה. למה הוא מספר לי משהו והוא לא זוכר שסיפר לי? הזכרון שלו פנומנלי הוא זוכר סיפורים אגדות ובדיחות וזוכר את כל השרירים בגוף האדם, וויטמינים ,פסוקים מהתנ"ך ופתגמים ומלא מלא דברים שאני בכלל לא זוכרת למרות שקראתי אותם אלפי פעמים... אני באמת לא מבינה מה הולך פה!!! בבקשה תעזור לי להבין מה הבעיה ואיך אני יכולה להתמודד איתה. תודה רבה

לפעמים

אנשים מדברים על עצמם ועל ניסיונם בחיים מתוך שהם צריכים לתקף את עצמם בלי קשר אליך. זה לא שמאוד חשוב להם באותו רגע ש*את* תדעי איזו פיסת אינפורמציה, אלא שחשוב להם באותו רגע לדבר אותה לעצמם. לא כל מה שאומרים לך קשור רק אליך. לפעמים, כבת שיחה, כל תפקידך הוא להיות שם כדי שאותו אדם ישמע את עצמו לצרכים הפרטיים שלו, לא שלך.

sharpantie

New member
הסבר פסיכולוגי מדויק

ממש אי אפשר להסביר את זה יותר טוב. גם אני, בגילי המופלג מכיר את התופעה משני הכיוונים, שלי ושל הפרטנרים לשיחה.

sharpantie

New member
הסבר פסיכולוגי מעניין

ממש אי אפשר להסביר את זה יותר טוב. גם אני, בגילי המופלג מכיר את התופעה משני הכיוונים, שלי ושל הפרטנרים לשיחה.

למעלה