לחזור למושב?

Tomnegev

New member
לחזור למושב?

טוב אז אני קצת זקן לאוירה בפורום, אבל אני ממושב בדרום (אני לא אכתוב שדות נגב שליטה, כי לצערי זה ממש לא נכון...) ועוד מעט משתחרר... רציתי לשאול מה אתם חושבים על לחזור למושב? ז"א אני יודע שזה רחוק והדיונים שיש פה על שנת שירות בתנועה נראים למי שמתחת לי"ב רחוקים נורא, (אני לא עשיתי ש"ש בסוף), אבל מה דעתכם? כי כשאני הייתי בתיכון חשבתי שבחיים אני לא חוזר לחור הנידח שלי, ועכשיו כששלוש בנות מהמושב שלי חזרו אחרי הצבא ומחפשות את עצמן התחלתי להתלבט בעצמי. מה אתם חושבים?

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifאני אחזור למושב..

לא בטוח שבתור רווקה.. אבל בטוח שכדי להקים משפחה. מה שכן, אין לי מושב מסויים לחזור אליו.. כי כרגע לצערי אני גרה בפרדס חנה
אבל אני לחלוטין רואה את עצמי חיה במושב.. וממש לא מגדלת ילדים בעיר/מושבה/עיירה

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifאז? הוא שאל מה דעתנו על לחזור למושב

מה אנחנו היינו עושים.. אז עניתי לו מה שאני הייתי עושה.

תלוי מה אתה רוצה לעשות

אני גם כבר זקנה לפורום אז אני מרשה לעצמי לענות לך. אם אתה מרגיש שיש לך מספיק חברה במושב ובאיזור שלך ומספיק תעסוקה אז זה סבבה. אבל אם (כמו במקרה שלי) אתה סתם תרקב שם משעמום כי כל החברים שלך כבר לא גרים שם (או שמההתחלה לא גרו שם :) אז לא הייתי חוזרת. מה אתה מחפש? מה אתה רוצה לעשות? לחסוך כסף? לעבוד? לטייל? להרגיש עצמאי? לנוח? ללמוד? להכיר אנשים חדשים? השתחררתי לפני שנה וחצי ומאז אני חוזרת לגור בבית רק בתקופות מעבר בין מקום למקום. פשוט מאד משמם לי שם ואין כל כך סיכוי למצוא עבודה בסביבה, ואין לי רכב צמוד... עכשיו יש לי דירה ואני סטודנטית, אני יודעת שלעולם לא אחזור לגור עם ההורים לתקופה ארוכה אחרי שטעמתי את טעם העצמאות (למרות שהם סבבה ההורים שלי ויש לי פרטיות שם) נעם

spraizler

New member
אני חושב שאני אחזור לקיבוץ שלי

אבל זה באמת תלוי.. בכל מקרה לגור בישוב קהילתי/מושב/קיבוץ אני כנראה אעשה בטוח. השאלה האם המושב שלך הוא באמת חור או לא.. כי הסוללים (עמק יזרעאל) זה לא ממש חור והעמק זה מקום מעולה לגור בו ולגדל משפחה.. תעשה שיקולים בעד ונגד

למעלה