לחזור לבד הביתה

לחזור לבד הביתה

שאלה שאולי כבר שאלתי בעבר אבל זה אקטואלי שוב: בני בן 9 (כיתה ד) ואני לא סומכת עליו בחזרה לבד הביתה. זה איזה 10 דקות הליכה, וצריך לחצות 2-3 כבישים. אני בטוחה שהוא יכול אבל אני (עם דגש על אני) לא מוכנה שילך לבד. אני פוחדת מהמעופפות שלו, מכך שלא יסתכל. ביום הראשון ללמודים אני ליוויתי אותו וכמעט נדרס, שלא באשמתו ואני זו ההצלתי אותו. אז נכון שזה יכול לקרות בכל גיל ואני לא אוכל לשמור עליו לנצח אבל עד איזה גיל זה "נורמלי" שהורה מלווה ובא לקחת מבית הספר??

05 מיכל

New member
יש בחיים מצבים לא לגמרי נורמליים...

הדילמה קשה. מצד אחד, ילדים בגיל זה כבר הולכים לבד, ובנך עלול להרגיש חריג, ואפילו לקבל ממך מסר שאינך סומכת עליו. מצד שני, אם בנך מעופף - אז יש סכנה ממשית. אף אחד לא יכול להחליט במקומך, אבל את צריכה לחשוב על כמה דברים: אחד, האם הוא חריג בין חבריו, או שהורים רבים בסביבתכם אוספים ומביאים ילדים, גם אם ברכב. הנתון הזה משתנה בין סביבה אחת לאחרת, והוא משפיע על תחושת החריגות של בנך ועל המסר שהוא מקבל ממך. השני, האם יש אפשרות שילך עם קבוצת ילדים? בקבוצה יש גם ילדים שהם יותר "על הקרקע", וגם הנהגים יותר מבחינים בהם. דבר שלישי: האם יש אפשרות שתשוחחי עם בנך על הנושא? אם הוא מודע לרחפנותו - אולי הוא פשוט מקבל בהבנה שיש כאן הבדל בינו ובין חבריו. מצד שני, ייתכן גם שאם הוא יידע שזו הסיבה שאת מלווה אותו זה ייתן לו מוטיבציה לשים לב יותר. בהצלחה!

מיי B

New member
האם יש ילד אחר שאת סומכת עליו?

ילד אחראי מהסביבה, שיכול ללוות אותו לבית הספר ו'להעיר' אותו במקרה הצורך? ראיתי את ילדי לומדים מילדים אחרים מה שלא היו לומדים מאלף פעמים שאני הייתי מעירה להם על זה.

zivadina

New member
כל ילד הוא סיפור אחר

אצלי, על ילד אחד לא סמכתי עד גיל 11, ואילו על שאר אחיו סמכתי מגיל צעיר. כל הילדים שלי אובחנו כ-ADHD, אבל הילד "הבלתי צפוי" הוא ה-ADHD הכי "קלאסי" וכנראה שגם הכי אימפולסיבי. כיום, בגיל 16, הוא הרבה יותר מחושב, אבל בעבר הוא נזקק להמון השגחה, הכנה והבהרה של כל מצב, בדיוק כפי שמיכל מתארת.

תודה על התגובות

אז בבוקר אנחנו לוקחים כי אחותו הקטנה בגן חובה וזה ליד אז כולם נוסעים ביחד. בצהרים - הוא כבר לא כל כך מסכים ללכת לצהרון אז הגענו לפשרה שפעמיים בשבוע הולך לצהרון ואז באים לקחת אותו ועוד 3 פעמים הסבתא. אנחנו גרים באזור שאין ילדים אחרים שיכולים ללכת בקבוצה. אין לי מושג כמה ילדים מהכיתה באים לקחת אותם אך אני מניחה שחלק גדול כבר הולך לבד הביתה. עכשיו בד' יש גם את ענין הצופים שגם הוא נמצא בערך 10 דקות הליכה מהבית וגם כאן אני לוקחת ומחזירה.. לו בינתיים אין ממש בעיה עם זה למרות שמידי פעם הוא כבר זרק שהוא יכול ללכת לבד.

למעלה