לחוצה

Kitchen Witchy

New member
לחוצה

- לא יודעת אם זה רלוונטי אבל אני בת 18. בזמן קצר מאוד צברתי המון מתחים ולחצים שמקשים עלי להתרכז בחיי היום יום, וזה משפיע על התנהגותי. כלומר מבחוץ יכול להיות שאני אראה כאילו שהכל בסדר, אבל בפנים אני מתפוצצת מרגישה שאני חייבת לדפוק את הראש בקיר או משהו, פשוט לא מסוגלת להרגע. ניסיתי לעשות מדיטציה, אבל לא בדיוק: הייתי בחדר, סגרתי פלאפון, הורדתי שעון (לא רציתי שתהיה לי תחושת זמן), לבשתי בגדים שנוחים לי, שמתי מוזיקה מרגיעה spirits of the world הדלקתי קצת נרות, עצמתי עיניים וניסיתי להתרכז, להרפות את עצמי, לנשום לאט..אך עדיין מחשבותי היו מוטרדות, והסיבות ללחץ, מהן ניסיתי להמנע, עדיין התרוצצו במוחי בזמן שניסיתי לשכוח אותם ופשוט להרגע. מה הייתם ממליצים לי כדי להגיע למקסימום מצב רגיעה,מבלי שאני אהיה מוטרדת בסיבות שבגללן אני לחוצה? המון תודה

KEiN

New member
ממממ....

כאן נכנס ההבדל בין הרגעות, לעומת מדיטציה... אם את סתם חוזרת עצבנית מאיפה שהוא ורוצה להירגע, תשימי מוזיקה- ודברים שמרגיעים פיזית, אם את רוצה להגיע לשקט נפשי ולמנוחה, אז תעשי מדיטציה.. איך? צעד ראשון והכי חשוב לפי דעתי זה לרצות... לרצות להרפות מהעולם מהגוף- כי לפעמים אנחנו אומרים לעצמנו הלוואי שהיה לנו קצת שקט, ובעצם מכורים לדרמה... אז קודם כל את עוצמת עניים לא משנה איך ואיפה, כותבת לך פתק בראש על הצרות שלך "אלו הצרות שלי" ופתק אחר על החיים שלך, ולוקחת אותם ואומרת "יהיה מה שיהיה היה מה שהיה, אני כעת שמה אותם בצד"- אחר כך פשוט תנסי להתבונן במחשבות שלך, בתהיליכים שקורים לך בגוף (כמו נשימה ופעימות לב למשל..) ומבלי להתאמץ, פשוט כווני את המחשבה שלך למקום נקי ושקט... :) מקווה שעזרתי...

REBURN

New member
שלום אורחת

להרגע יש הרבה דרכים בריאות ולאו דווקא מדיטציה יש את הדבר הפשוט שמוגדר כהליכה רגלית משתחררים המון מעצורים חומרים כימיים של כעס ועצבות משתחחרים מהגוף במהלך ספורט זה בריא משחרר ואפילו משפר את המראה על הדרך מדיטציה יכול לעזור לך רבות בהרגעות אני מזדהה איתך והדבר מאוד מובן שלחוצים שיש הרבה טרדות קשה לבצע מדיטציה בעיקר שאת מתרגלת לבד ללא הדרכה מסויימת מטרת הטכניקות היא להקל עלייך להכנס למצב של מדיטציה הרגעות מוחלטת לפי דעתי חפשי טכניקה מסויימת שתאהבי או בקשי המלצות דעתי האישית אם ויתרת על ספורט (וחבל זה מאוד תורם להרגעה נטרול כעסים ודכאון) למדי שילוב של יוגה ומדיטציה שילוב מעולה לפי דעתי יש מספר מקומות טובים זולים ומעולים יש כמה חברים שלומדים ומתרגלים בפורום יוגה ומדיטציה שישמחו לעזור לכוון ולשתף בדיעותהם בהצלחה בכול דרך ואשמח לעזור בכיוון אם תהיא מעוניינת

למעלה