לחוצה מאוד

diklak

New member
לחוצה מאוד

אני מאוד לחוצה כי אני מנסה כבר 3 חודשים להיקלט ללא הצלחה.הפסקתי גלולות אחרי 4 שנים, ולפני שהתחלתי לקחת לא היה לי מחזור סדיר אף פעם(פעם בחודשיים שלושה) ועכשיו מאז שהפסקתי היה לי רק פעם ורק עם כדור שזירז לי את המחזור. עכשיו שוב יש לי איחור של יותר משבועיים ובדקתי ואני לא בהריון. מה לעשות? אני לא רוצה להמשיך לנסות סתם כי אין לי אף פעם ביוץ בזמן, אני לא יודעת איך לחשב את הביוץ. הרופאה אמרה לי שחלות פוליצסטיות ולכן זה כך. בכל אופן יש לי שבוע הבא תור לרופאה, מה אני יכולה לבקש ממנה כדי לייצב את המחזור, שמעתי על מעקב זקיקים,אקיקלמין וכל מיני דברים כאלו...יעוץ דחוף! אני רוצה לבוא לרופאה מוכנה כדי שלא תמרח אותי עם תשובות כמו להמתין וכו'.

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה.

שמעת נכון. איקקלומין זה כדור שמייצב את המחזור. אבל זה גם כדור שגורם לריבוי זקיקים ולרירית רחם דקה, כך שכשלוקחים אותו רצוי לעשות גם מעקב זקיקים. דרך פשוטה וטבעית יותר לעקוב אחרי הביוץ היא מדידת חום הגוף (תסתכלי במאמרי הפורום במאמר שנקרא שיטת המודעות לפוריות) דרך יקרה יותר היא בעזרת ערכות לבדיקה עצמית לזהיוי ביוץ שאפשר לקנות בכל בית מרקחת. לא סיפרת לנו בת כמה את, ולכן קשה להתחייס למימד הלחץ שלך, אבל אם את עדיין לא בת שלושים ולא אוהבת התערבות לא טבעית בחיי מין שלך, אני הייתי ממליצה לך להתחיל עם השיטות ה'פשוטות יותר' לפני הכדורים והכמיקלים. בהצלחה בכל מקרה במה שלא תחליטי.

אפרסקה

New member
מעקב זקיקים

היי, מעקב זקיקים עושים פעם ביומיים החל מהיום ה-12 למחזור ועד שרואים ביוץ (או שרואים שאין ביוץ). מדובר באולטרסאונד וגינלי כשזה אומר שמכניס מעין מוט (מתמר) לנרתיק וכך רואים מה קורה בפנים. המוט נראה מפחיד אבל זה בכלל לא מפחיד, לא כואב ולא כלום. קצת מביך לפעמים קצת לוחץ אבל לא יותר מזה. הכאב ראש העיקרי במעקב זה להגיע כל יומיים לקופ"ח. יש המהדרין ומוסיפים בדיקת דם לפני כל מעקב וכמובן גם זה כאב ראש. מאחלת לך שלא תצטרכי! אבל אם כן אז זה לא נורא.

אפרסקה

New member
שכחתי לספר מה צריך לראות

צריך לראות רירית יפה על מנת לקלוט את העובר, זה יכול להתחיל בקטן אבל אמור להגיע סביב הביוץ לגודל של 8-10 ס"מ (או מ"מ אני תמיד מתבלבלת) וצריך לראות זקיק אחד (או יותר) שילך ויגדל עד שיגיע לגודל של 18 מ"מ ומעלה ואז זה כבר טוב לביוץ. 20 מ"מ זה מספר יפה מאוד. צריך לראות שאין נוזל, אם יש נוזל סימן שכבר היה ביוץ.

diklak

New member
כמה זמן הביוץ?

הרירית שמגיע לגודל המתאים, כמה זמן היא מחזיקה עד שמגיע זרע שיכול להפרות אותה?

diklak

New member
הנוזל

את מתכוונת לנוזל השקוף שרואים לפעמים? כי הבנתישאם רואים נוזל סימן שזה ביו אבל את אומרת שזה לא ביוץ? האם הבנתי נכון? מצטערת על כל כך הרבה שאלות כי אני רוצה לדעת מה חייב להיות כדי להיקלט.

ילדוש

New member
מאחר והרופאה שלך זיהתה

קיום של שחלות פוליציסטיות ומול זה נראה שאת סובלת מהפרעות בביוץ מאז ומעולם (גם לפני שהתחלת עם הגלולות) הייתי מציעה לך לעשות פרופיל הורמונלי לפני הכל. מדוע? לנשים עם שחלות פולציסטיות לפעמים יש צורך בעזרה הורמונלית חיצונית (איקקלומין למשל) ופרופיל הורמונלי יכול לרמז על החומרה.(יש נשים עם שחלות פוליצסטיות ללא תופעות כלומר שמבייצות כרגיל ויש כאלה עם בעיות בביוץ) . אצלי אף פעם לא היו מחזורים סדירים, פעם בחודשים/ שלושה פתאום אחרי שלושה שבועות וכו'. כשהייתי צעירה יותר לא היה אכפת לי .אבל לאחר כמה חודשים של ניסיונות להרות , הלכתי לבדיקה אצל הרופא וגילתי לתדהמתי שיש לי שחלות פוליציסטיות והפרעות בביוץ וטיפול באיקקלומין פתר את הבעיה לחלוטין.

ילדוש

New member
אם הבנתי נכון את ואפרסקה מדברות

על 2 דברים שונים. אפרסקה תיארה תהליך של מעקב זקיקים והנוזל שהיא התייחסה אליו זהו נוזל אשר מופיע בחלל הדוגלס לאחר הביוץ וכתוצאה ממנו. הנוזל שאליו את התייחסת אליו הוא הפרשות נרתיקיות מוגברות המופרשות לקראת הביוץ בשל העליה באסטרוגן המופרש מהזקיק הגדל.

למעלה