לחולי הסרטן

לחולי הסרטן

אין כסף כדי לממן א תהתרופות שיצילואת חייהם ואילו לביצוע "ההתכסנות" יש 100 מילארד שקל אה?.. איפה שיקול הדעת של אולמרט נמצא??... לעזאזל למה אין מישו עם כוח בכנסת שיקום וידברר??? אוף אני בוערת מעצבים!

נו

חולי הסרטן ממילא ימותו מתישהו והתכנסות לטווח הארוך תחסוך לנו כספים רבים שיושקעו בבתים ברחביה, או בחולי סרטן אחרים.

למה אפאחד לא אומר על זה כלום לעזאזל

הממשלה שלנו יודעת לדבר יופי על חיסול העוני בישראל,על מיגון תרופות,וכו' אבל שוכחים שבעצם יש מלא חברי כנסת שבתכלס לא עושים כלום בממשלה! כאלה בלי תיק-כאילו מה?.הם באים לעבודה ובמה מטפלים?.. מקבלים כסף על מי ולמה? מקבלים מכוניות שאלוהים ישמור. וראבק לחולי הסרטן אין כסף.. ולא רק לחולי הסרטן יש עוד פול חולים שהתרופות שיכולות להציל את חיהם אלה תרופות שלא נמצאות בסל... אוף מה אפשר לעשות נגד זה?..

סלוניק

New member
זה שיקול שיש לבצעו.

אם מדובר בתרופה כמו זו שמומנה אשר לא "מרפאת" מחלה, אלא רק מאריכה במס' חודשים את השרדותו של חולה, האם יש מקום להוציא עליה סכום כסף רב? או לדוגמה יותר קיצונית - האם היית מוציא מיליארד דולר בעבור תרופה שתציל חולה אחד בשנה? אני אישית לא, אחרים יגידו שכן. הברור הוא שגם חיי אדם הם בעלי ערך כלכלי. לפעמים גם פופוליסטי.

כמובן שעם ההקצנה,

אני מסכים מאוד. (ועדיף להציל 5 זרים מאשר חבר אחד). אני גם מסכים שהשיקול הכלכלי בהחלט צריך להיות גורם מכריע, ולהתחשב בו לא פחות. אבל התרופות האלו גם מווסתות את רמת הכאב של החולים, מלבד העובדה שהם חיים יותר. הם יוצאים בתחושה שהמדינה מנסה לגרום להם לסבול, כאילו ש"הם לא חשובים, כי הם במילא עומדים למות". מבחינה אסטרטגית זה באמת טמטום להוציא הון תועפות על חולים סופניים, אבל מבחינה סנטימנטלית? עם כל הקיטש שבזה, זה פשוט לא נראה נכון.

לא בהכרח.

חלק מהתרופות שהוסרו מהסל גם משככות כאבים. ואני מאמין שרובם גם רוצים לחיות כמה שיותר..

Continuum

New member
וגם לא בהכרח ההפך.

ולא הייתי מוציא מיליוני דולרים על משהו שעוזר בערך באותה מידה שבה הוא מזיק..

זאת כבר הבחירה של החולים.../images/Emo13.gif

אתה אולי לא, אבל ישנם אנשים מסויימים שכן.

Continuum

New member
אז הם כנראה לא חכמים במיוחד..

ואם זו הייתה בחירה של החולים הם לא היו צריכים לשבות בשביל זה.

Continuum

New member
כשמישהו יבוא ויגיד לך

"אתה פראייר שאתה לא מעוניין בתרופה הזאת", ברור שזה יטריף אותך. זו יכולה להיות גם סתם מניפולציה של מישהו על חבורה נואשת במיוחד של אנשים. מצד שני, מה אני יודע בכלל בנושא..

סלוניק

New member
...

למען הגילוי הנאות לפני כיומיים איבדתי מישהי מאוד קרובה לי שנפטרה לאחר מאבק ממושך בסרטן, ועל אף שאני נוהג לצדד בעמדת ה'מספרים אל מול אנשים', קשה גם לי להתעלם מה"בחינה הסנטימנטלית". אני מאמין שבכל הנוגע לתרופות יש להקצות משאבים בכדי לא ליצור מצב שבו אומרת המדינה לחוליה שהיא גוזרת עליהם את דין מותם. עם זאת כפי שאתה ציינת יש לנהוג במידתיות. אם העלות גבוהה מדי יש לוותר על כך, אבל בהחלט ראוי להקצות יתר משאבים בעבור סל התרופות. אפשר לומר שבכל הנוגע לסל התקציב אני הדיוט אבל סכומים של כ-300 מיליון שקלים נראים לי קטנים מדי בשביל התקציב הזה, בטח שלא בשעה של עודפי תקציב גדולים. מה שכן, אני בהחלט מבין אי-תקצוב שנובע מטעמים לוגיסטיים - כמו העובדה שאנחנו מאשרים תקציב משנת 2005 ולא תקציב חדש שאפשר להכניס בו בקלות שינויים (ובגלל זה אני גם מתנגד לעליהום שנעשה על עמיר פרץ בהתנגדות שלו לקיצוץ חצי מיליארד שקל ממשרדו).

יש לנקוט ברפואה מונעת.

כמו לסבסד קרמי הגנה במדינה בעלת שיעור סרטן העור הגבוה בעולם.

iRoNBaLLz

New member
וגם להעלות את המודעות למחלות השונות

כדי שיהיה אפשר להיבדק לפני שכל הבלאגן מתחיל. הבעיה היא שהרבה ישראלים חיים בגישה של "לי זה לא יקרה"... אז זהו ש...

קקטוסץ

New member
לא יודעת מה איתך

אבל לי עדיף להציל חבר אחד על-פני חמישה זרים.

למעלה