לחוח פריך לא גומי ולא רטוב.

honeysuger

New member
לחוח פריך לא גומי ולא רטוב.

לפני חודש ניסתי לעשות לחוח(פיתות תימניות) ממתכון שקיבלתי, אבל יצא לי גומי. אודה למי שיכתוב איך עושים לחוח כך שלא יצא גומי.יש לי עדיפות ללחוח פריך ולא רטוב ולא גומי.

honeysuger

New member
הקפצה

לפני חודש ניסתי לעשות לחוח(פיתות תימניות) ממתכון שקיבלתי, אבל יצא לי גומי. אודה למי שיכתוב איך עושים לחוח כך שלא יצא גומי.יש לי עדיפות ללחוח פריך ולא רטוב ולא גומי.

dana 2222

New member
הנה מתכון לחוח שתמיד מצליח,,,

לחוח-מתכון שפורסם בירחון 'דרך האוכל'. הכמות - 6 יחידות החומרים הדרושים: 2 כוסות קמח 2 כפיות שמרים יבשים 1 כפית סוכר 2 כוסות מים פושרים 1 כפית מלח ההכנה: בלילה שלפני הכנת הלחוח, מערבבים את החומרים בקערה לבלילה שמזכירה בלילה לפאנקייק. מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר ללילה. בבוקר מוציאים את הבלילה ומערבבים אותה מעט ,(נראה שיש לה קצת נטיה להיפרד,אבל זה בסדר). משמנים קלות מחבת (לא שמים עדיין על האש), יוצקים למחבת מצקת של בלילה ובעזרת הטיות של המחבת מעט באלכסון, מפזרים את הבלילה באופן שווה על פני השטח. שמים על אש גדולה ומחכים שפני השטח של הלחוח יתכסו בועות ויתייצבו. אז מקטינים את האש ל'בינונית', מכסים ומשאירים על האש לעוד דקה או שתיים להשחמת התחתית. מוציאים מהמחבת לצלחת. יש לקרר את המחבת במים (או להחליף מחבת) לפני עשיית הלחוח הבא. אם המחבת לא קרה בזמן יציקת הבלילה - זה לא יצא טוב . קל להכנה ,אם מקפידים על סדר ההוראות זה תמיד מצליח ויוצא טעים.

AK5 ../images/Emo39.gif

או שאני לא רואה טוב, או שבאמת אין? בלחוח שצילמת אין חורים בכל הפיתה????

ak5

New member
אתן צודקות. לא רואים את החורים

בצילום. ממקור ראשון הכל מלא חורים ויפים. בהזדמנות אצלם יותר מקרוב כשאכין שוב.

תימניה

New member
מצטערת....

אבל לי זה נראה יותר כמו פנקייק. איפה החורים????????

חורים בלחוח.... במידה ואין חורים

זה סימן שלא נתתם לבצק לתפוח מספיק. בצק של לחוח הוא נוזלי והוא תופח כשרואים מלא מלא בועות בבצק ואז מתחילים להכין. שמעו בדיחה: חברה שלי שאלה אותי פעם " תגידי, איך אמא שלך עושה את החורים בלחוח , עם מזלג??? " והיא הייתה רצינית

catolo

New member
שאלה

חדש לי הדבר הזה... האם אפשר להכין גם מקמח מלא? עם מה אוכלים את זה?

dana 2222

New member
לא ,כי הקמח מלא ייאבד ממרקמו הרך

של הלחוח ,ויהפוך אותו ללחם כבד, לכן לא מומלץ לנסות אפילו.

פוקסי99

New member
לחוח

לחוח הלחוח הוא מעין בצק מטגן , חביתיות עבות או פינקייקס בטעם עדין. הוא מוגש בתוספת מטבלים שונים וסחוג. החומרים 2 כפיות גדושות שמרים טריים 2 כוסות מים פושרים 1 כפית מלח 2 כוסות גדושות קמח אופן ההכנה מערבבים את השמרים, המים המלח וכף קמח בקערת זכוכית. מניחים להתפחה כפולה. נותנים את הקמח בקערה עמוקה. מוסיפים את השמרים המותפחים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה דלילה. משהים מכוסה במקום חמים כ- 20 דקות. מחממים מחבת ומשמנים אותה במעט מרגרינה. נוטלים בעזרת מצקת קטנה מהעיסה המוכנה ויוצקים למחבת , בערך בעובי ½ ס"מ, כאשר נוצרות בועות והחלק התחתון חום זהבהב הלחוח מוכן.

bel5

New member
פוקסי את משלחת אותי ככה סתם למטבח

אני מוזמנת לארוחת ערב אני יביא לחוח למרק הצ'ורבה הניפלא של חבר שלנו רוטב פלפל שנתן לי הטבח באיזו מסעדה ערבית

bel5

New member
רוטב פלפל חריף

מצרכים 4 פלפל חריף אש הארוכים 10 שיני שום מלח מיץ מלימון וחצי 1.5 כוס מים בבלנדר המרקם הוא כמו דיסה נוזלית מאוד לא מימי

dana 2222

New member
לחוח התימנים אוכלים עם מרק תימני

במקום הפיתות הרגילות,זה פיתות מעודנות במרקם חביתית.

honeysuger

New member
תודה לכל המגיבים

אני אעשה לחוח, רק אני מקווה שלא יצא לי שוב פעם גומי. כי פעם שעברה יצא לי גומי. ואני אדווח לכם איך יצא. תודה לכולכם.

bel5

New member
../images/Emo124.gif דנה או פוקסי אולי כדאי

להוסיף אבקת אפיה זה יעשה חורים השאלה איך מתנהגים שמרים בשילוב אבקת אפיה

dana 2222

New member
תימן לא ידעו מזה אבקת אפיה,ו,,,

הלחוח שלהם תמיד היה רך וטעים בלי תוספים מלאכותיים.

המרקם של הלחוח צריך להיות כמו גומי

זה היחוד שלו. אני מכינה את הלחוח עם סולת (אתמול הכנתי) אם תרצי ארשום לך את המתכון רק טיפ אחד חשוב!!! את הלחוח מטגנים כשהמחבת קר ומשומן קלות קלות קלות בשמן, בין טיגון לטיגון צריך להפוך את המחבת ולשים תחת מים מהברז כדי לקרר את המחבת, רק אז לשים את הבלילה בתוכו. ולחוח לא יוצא פריך, אלא אם כן משאירים אותו יותר זמן במחבת.

למעלה