לחובבי fox news

yeshgvul

New member
לחובבי fox news

עוד סיבה לגוון את מקורות המידע -------------------------------------------------- http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=294412 תחקיר: חילוץ ג'סיקה לינץ - מניפולציה מאת BBC : הטוראית לא סבלה מפגיעות ירי או דקירות סכין ו"חולצה" BBC מבית חולים ריק מחיילים טוראית ג'סיקה לינץ' וסיפור חילוצה מהשבי העיראקי על ידי כוחות אמריקאיים מיוחדים, הפכו לסמלים מובהקים של המלחמה בעיראק. ואולם תחקיר של הBBC- חושף כי הסיפור כולו הוא דוגמה למניפולציה חדשותית בקנה מידה גדול שביצעה ארה"ב. לינץ' בת ה19- נפלה בשבי כשחוליה מיחידתה טעתה בדרך סמוך לנאסריה שבדרום עיראק, ונקלעה למארב עיראקי. תשעה מחבריה נהרגו והיא עצמה נלקחה לבית חולים מקומי שבו שהו באותו זמן חיילי פידאין. שמונה ימים מאוחר יותר הסתערו על בית החולים חיילי הכוחות המיוחדים של ארה"ב, שצילמו את האירוע "הדרמטי" במצלמה לראיית לילה. צבא ארה"ב דיווח שכוחות החילוץ ספגו אש מחוץ לבית החולים ומתוכו, אך הצליחו לבסוף לחלץ את לינץ' בהליקופטר. לפי הדיווחים סבלה לינץ' מפגיעות ירי ודקירות סכין, הוכתה במיטת בית החולים ונחקרה באכזריות. ואולם רופאים עיראקים בנאסרייה טוענים כי העניקו ללינץ' את הטיפול הטוב ביותר שביכולתם לתת. היא קיבלה את מיטת הטיפולים היחידה של בית החולים וטיפלה בה אחות אחת מתוך שתי אחיות שהוקצו לכל קומה. "בדקתי אותה, ואיבחנתי זרוע שבורה, ירך שבורה ונקע בקרסול", אמר ד"ר חארת אל-חסונה שטיפל בטוראית. לדבריו, "לא היה כל סימן לירי, לא היה כל כדור בתוך גופה, ולא פצעי דקירה - רק פציעות שנגרמו מתאונת דרכים". הBBC- מדווח כי עדים שהיו במקום אמרו כי החיילים האמריקאיים ידעו שצבא עיראק עזב את בית החולים יום לפני מבצע החילוץ. לדברי ד"ר אנמר עודיי, הופתע צוות בית החולים מסגנון פעולת החילוץ. "זה היה כמו סרט הוליוודי. הם צעקו 'go go go' עם רובים שנטענו בכדורי דמה וקולות פיצוץ. הם עשו הצגה כמו סרט פעולה של סילבסטר סטלון או ג'קי צ'אן", אמר. ד"ר אל-חסונה אומר עוד, כי יומיים לפני החילוץ הוא ניסה להוביל את לינץ' באמבולנס לידי האמריקאים. אולם כשהאמבולנס התקרב לחיילים אמריקאיים פתחו אלו באש על כלי הרכב ואילצו אותו לשוב לבית החולים. לדברי אל-חסונה לינץ' כמעט ונהרגה מאש זו. כשסרטון פעולת החילוץ נמסר לפירסום, אמר הגנרל וינסנט ברוקס, דובר צבא ארה"ב, "כמה נשמות אמיצות סיכנו את חייהן כדי לאפשר זאת, נאמנים לעיקרון שלעולם אין להפקיר חבר שנפל". הסרטון נערך על ידי צבא ארה"ב. ג'סיקה לינץ' ביססה לעצמה זה מכבר מעמד של גיבורה לאומית. רופאיה אומרים כי היא אינה זוכרת דבר מהאירוע כולו וכנראה לא תזכור דבר גם בעתיד.

בר בי רב

New member
התחקיר פשוט שקרי ומזוייף!!!

אתה יודע יש-גבול שבזמן האחרון איני מהסס לבקר בחריפות (אף יותר ממך) את ארה"ב, אבל במקרה זה התחקיר פשוט מזוייף: אם ג'סיקה לא נורתה אלא רק סבלה משברים, מדוע היא נזקקה ל-"שלושה בקבוקי דם שהוצא במיוחד מהצוות הרפואי של ביה"ח"? גם הטענה שהכוחות המיוחדים האמריקאים כאילו שיחקו בסרט חסרת כל בסיס - כנראה שהסרטים משקפים היטב כמה מיסודות פעילות הקומנדו. הרבה יותר מגוחכת, לעומת זאת, ההנחה בתחקיר כאילו על צבא ארה"ב היה להסתמך על אמירה של עיראקי מקומי אחד שאמר שאינו יודע על חמושים עיראקים - א. אפשר , מבחינתם (ובצדק רב), שהוא שיקר. ב. אפשר שמיטב ידיעתו של מקומי אינה מספקת את הדרישות המבצעיות של אמריקה. למה האמריקאים היו אמורים לדעת שהכוחות העיראקיים עזבו יום קודם, או שכל הכוחות עזבו - התחקיר רק מוכיח שהאמריקאים ידעו שיש כוחות עיראקיים מסוכנים (שחטפו את ג'סיקה) בעיר, ולא ידעו על צאתם. בעניין האמבולנס, מבין השיטין קל להבין שהאמבולנס לא ממש הגיע אל המחסום והאש לא נורתה ממש לעברו - הוא פשוט עשה "אחורה פנה" ולא התקרב לאזור שנצפו בו יריות. זה הכל. אני כלל לא שולל את האפשרות שאכן כל הסיפור בוים והאמריקאים ידעו היטב שג'סיקה אינה מאויימת ואף מטופלת היטב, זה נמצא מבחינתי בטווח המוסריות שלהם, אבל התחקיר של הבי.בי.סי פשוט אינו מספק את הסחורה.

yeshgvul

New member
בחרת כותרת פרובוקטיבית קמעא

הנה המקור מה - BBC. אני רק השליח. http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/correspondent/3028585.stm הקטע על הבמאים בסוף מעניין. למה לא הזמינו את מי שביים את "לכשכש בכלב" ?

מטרניך

New member
ה'תחקיר' הזה אמיתי כמו ה'מכתב'

האנטי-אמריקאי המפוברק וכמו כל ה'אינפורמציות' ששונאי אמריקה כאן בפורום מספקים חדשים לבקרים. גם עיתון 'אל-באלד', שפירסם את 'תחקיר ה-BBC' קונה כל זבל אנטי-אמריקאי שמישהו משליך בעולם ומפרסם זאת כ'חדשות'. ברבי כבר הצביע על כל מיני דברים תמוהים ב'תחקיר' המתבסס על אמירות של שני רופאים עיראקיים בביה"ח שאיננו יודעים עליהם דבר. אבל שימו לב: אחד מהם אומר שהוא בדק אותה וקבע שיש לה זרוע שבורה, ירך שבורה וקרסול נקוע. והכל ניראה כמו לאחר תאונת דרכים. ואז בא הסוף על JESSICA AMNESIA, היינו אובדן הזיכרון. ג'סיקה איננה זוכרת דבר ממה שקרה לה. והרופאים אומרים שהיא לעולם לא תזכור. מדוע, בעצם? מה הקשר בין הפציעות הנ"ל לאובדן הזיכרון? אין זאת אלא שה-BBC ממשיך את ה'מסורת' של ה'תחקירים' שהוא התמחה בהם במחוזותינו בהשתתפות כתבים וצלמים פלסטיניים שהורידו את האמינות שלו לשפל שבו הוא יכול כמעט להתחרות באל-סחאף (האמיתי או המדומה). מי יודע איזה 'כתבים' ערכו בשבילו את ה'תחקיר' בעיראק. אבל העורכים כניראה לא יותר טובים מהם. http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/correspondent/3028585.stm "I examined her, I saw she had a broken arm, a broken thigh and a dislocated ankle," said Dr Harith a-Houssona, who looked after her. Jessica amnesia "There was no [sign of] shooting, no bullet inside her body, no stab wound - only road traffic accident. They want to distort the picture. I don't know why they think there is some benefit in saying she has a bullet injury." But doctors now say she has no recollection of the whole episode and probably never will.

אשרת

New member
מטרניך, איני מבינה למה אתה ממשיך

לנהל את הדיון העקר הזה אם אחד שכנראה אוהב מאוד את מדינות אירופה המאוד "תומכות" בנו? אני רואה בזה דיון סרק , אז אני בטוחה שיש לך דברים יותר מועילים לעשות עם הזמן שלך, עשה אותם, ועזוב את הדיון החסר טעם הזה.

מטרניך

New member
אשרת, אני רואה שאישתי כבר התלוננה

עלי בפנייך. אין ספק שיש מן הצדק בדברייך. אני באמת לא יודע, זה מין דחף כזה למחות נגד הסילופים המוצגים פה ולהציג את הדברים כהווייתם. יש הרבה אנשים שכשמפציצים אותם בקישורים, בייחוד בשפות זרות, ובפרצי 'ידענות' הם מתנהגים כאילו איזה הר נופל עליהם ולא יודעים מה לעשות עם זה. אני משתדל - וכאן, בגלל הדוקטרינריות של חלק מהמשתתפים לא תמיד מצליח - להראות להם שיש חיים מאחורי הקישור שנפל עליהם ושעליהם להפעיל את שכלם ואת חוש הביקורת הטבעי שלהם ולא לקבל שום דבר סתם ככה מפני שמישהו שנידמה להם שהוא יודע ויש לו 'סמכות' פוליטית או מפלגתית או כלשהי אחרת אמר להם. קחי, למשל, אחד כמו אייסוייפר: האיש הזה שבוי בדוקטרינריות שלו עד כדי כך שבדיון על קובה הא הביא 'ראיות' ו'נימוקים' שכאן הוא לא היה מוכן בכלל להתייחס אליהם. את פשוט עומדת נדהמת מול התמימות הצדקנית של האיש שמצטט כתורה מסיני איזשהו פונקציונר של האיגודים המקצועיים בקובה הטוטליטרית משנת 1995 כדי להוכיח את מצבם הטוב של עמלי קובה. זה כאילו היית מצטטת את פראוודה מלפני עשרים שנה על המציאות הסובייטית. ומאידך הוא קורע לגזרים כל משפט בראיון של אברהם פורז שידוע מכל הפוליטיקאים שלנו כאדם הגון ולא תחמן שפיו וליבו שווים, המדבר עם האנשים בגובה העיניים וללא צעצועי ניסוח כדי למצוא חן בעיני מישהו. אבל אולי את צודקת ויהיה עלי להפסיק זאת מהסיבות שמנית. שיהיה לך יום טוב.

אשרת

New member
אני יכולה להגיד לך שאייסויפר לא מת

על מה שקורה בקובה. ולא בהכרח מסכים עם כל מה שישגבול אומר. אייסויפר גם נותן מדי פעם כמה מחמאות לפורז, לא שזה מכפר על מה שהוא עשה הפעם, אבל צריכים להיות הוגנים. אתה לא תוכל לשכנע את ישגבול בצדקת דרכיך, אז שימשיך להיות אדם נאיבי ותמים ולחשוב שאנחנו אחראים על הכל, גם על כל הפיגועים שאנחנו סופגים.

yeshgvul

New member
חמדתי, הנאיביות אצלך

(אחרת זו דמגוגיה, מה שגרוע מכך), אם זו התמצית שאת מביאה כאן.

אשרת

New member
הנאיביות אצלך יקירי. אני בטוחה

שגם אנחנו הישראלים יש את הטעויות שאנחנו עושים לגבי הפלסטינים. ואני איני מתחמקת מכך. אבל בניגוד אליך, אני לא תולה את האשמה במצב רק בנו. אני בטוחה שגם אחרי שנוריד את העוצר, נחזיר שטחים , הטרור ימשך. כי כנראה מה שהם באמת רוצים, זה להשמיד אותנו.

yeshgvul

New member
יקירתי, את שוב טועה טעות בסיסית

כבר כתבתי כאן שלדעתי האלימות נגד ישראלים לא תיפסק לגמרי אחרי סיום הכיבוש. אני בהחלט סבור שישראלים יהיו מאויימים בקהיר, בעמאן וברמאללה. גם כתבתי שהסכסוך הוא סכסוך אתני שהשנאה שבו איננה מבוסס רק על הכיבוש.

אשרת

New member
פחות מעניין אותי לגבי קהיר ועמאן.

אותי מעניין האם אני אחרי סיום הכיבוש אוכל לעלות לאוטובוסים בביטחה? לא נראה לי.

yeshgvul

New member
בין נובמבר 98 ונובמבר 2000

יכולת לעלות לאוטובוס עם 100% ודאות שלא תתפוצצי. הטבלה לא משקרת. קל לשכוח את זה. ועובדה שהחמאס היה קיים אז.

אשרת

New member
איני זוכרת ולכן אני לא יכולה להשיב

לך על זה. אבל אני לא חיה בעבר, אני חיה בהווה ובעתיד. עכשיו לא ממש נחמד לעלות על אוטובוסים או ללכת למקומות הומי אדם, כמו שאתה ודאי יודע היה היום הפיגוע החמישי מאז צאת השבת .... כמו שאתה אמרת, המצב עכשיו הוא לא רק בגלל הכיבוש, עושה רושם שזה כבר הפך למלחמת דתודת מטומטמת.

yeshgvul

New member
הנה לך תזכורת:

קנאי הדת שלנו מחזיקים בגרון את רובם הגדול של אזרחי ישראל. ולצערי אין התמודדות עם זה.

iceviper

New member
טבלה מצויינת

הייתי שם אותה בגלריה ש הפורום או משהו.

yeshgvul

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo124.gif הנהלה

נא לציית לצפע הקרח, שפגיעתו קשה ביותר !

yeshgvul

New member
אגב, אייס

ראית את השלטים שחבריך מציונות שפויה נשאו במוצאי שבת ? היה שם בחור עם כיפה סרוגה ושלט "לצאת מהשטחים למען ה' ". הצלמת של מקור ראשון צילמה את זה. אשמח לדעת אם זה הופיע בעיתון.

מטרניך

New member
גם בין ה-1.5.-15.5.03 יכולת. אתה

מדבר כמו סנגור של רוצח סדרתי המונה בבית המשפט להגנת שולחו את הימים שבהם לא רצח.

למעלה