בוקר טוב איתן. הפורטולקריות חביבות גם עליי. אך לדעתי לא מתאים להן השילוב עם אזוב, לא משיקולים אסתטיים, אלא פרקטיים. הפורטולקריה משגשגת בתנאי מצע יבש והאזוב דורש לחות תמידית ואף משמר את הלחות בקרקע שתחתיו. מה דעתך?
דעתי על האזוב כדעתך,משתי הסיבות שציינת.עומק העציץ פחות מ-1 ס'מ. וזו כנראה הסיבה שמספר השנים שהן גדלות בתנאים האלו-הן לא ניזוקות. אני מחפש פתרון להשקייה (ממוחשבת), שיתן מענה למניעת הלחות היתרה. איתן
התרגום של MOSS לעיברית הוא: אזוב, טחב. אני מסכים יוסי שטחב הוא מינוח מדוייק יותר, וכמובן ידוע לי שאזוב מצוי הוא מה שאנו מכנים 'זעתר'. אבל בלשון עממית למיטב ידיעתי זו אינה טעות להשתמש בטחב ובאזוב לאותה מטרה.
לפני כחודשים באחד המפגשים של החוג עיצבתי סוקולנט כדוגמאת זה שבתמונה. איך הייתם ממשיכים איתו? מהם העונות המומלצות לגיזום צמח כזה ? ברגע שהחלטתי שהוא גמור, מהי העונה המומלצת לחיתוך שורשים סוקולנט כזה על מנת להעביר אותו לכלי של תצוגה ?
לדעתי עם פורטולקריה אפשר להתחיל לקבל אופי של עץ רק במימדים גדולים - 40 ס"מ ומעלה. קצב הגידול שלה מהיר ולכן המלצתי היא להעביר לכלי גדול ולאפשר לה להתפתח מס' שנים. גיזום אפשר לבצע כל השנה. העתקה לכלי בונסאי - אפשר לבצע כמעט כל השנה למעט חודשי שיא החורף דצמבר-פברואר. זן עמיד במיוחד.