לחובבי השמש השחורה

לחובבי השמש השחורה

לפני יום-יומיים עברתי ב"דני ספרים" וראיתי שם, בין משחקי התפקידים החדשים והמשומשים (המדף שישרמאחורי המוכר) את ערכת הקופסא של עולם השמש השחורה, בגרסה המחודשת-יותר מ1996 (זו שמתארת את אתאס כפי שהיא אחרי העלילה בחמישיית הצבעים). מכיוון שיש לי עותק משלי, אני יכול להמליץ על המוצר מנסיון לחובבי הנוסטלגיה ועולם השמש השחורה שנקטע באיבו - אחד העולמות המקוריים יותר והחריגים יותר שיצא לי לראות.

"מקס הלוחם בדרכים פוגש בקונן הברברי

נראה לי שזו ההגדרה המדוייקת ביותר לעולם של DARK SUN... אבל ברצינות זה אכן עולם מיוחד, ובהחלט המקורי ביותר שחברת TSR הוציאה. הממ במחשבה שניה זה כנראה העולם המקורי היחיד שחברת TSR הוציאה בהשוואה לשרשרת החיקויים האין סופיים של טולקין שלהם.

עולם מיוחד

מה שאהבתי שם, זה שלא היה לנו עוד חיקוי של עולמנו סטייל גרייהוק או ממלכות נשכחות, אלא עולם באמת זר ומוזר, שזרק את יערות גרמניה מהמאה ה15 לטובת שילוב תוסס של מסרים אקולוגיים מודרניים עם תפאורה פרה-היסטורית. העולם היה כל כך יוצא דופן עד שבהדפסה השנייה הם פשוט מצאו את עצמם משנים כל מיני חוקי יסוד של מו"ד שהפריעו לו (טבלאות שונות להשפעות התכונה, למשל)...

ogmios

New member
באופן לא מפתיע

Wizards of the Coast טרם טרחו להוציא לו הסבה למהדורה 3.5.

ogmios

New member
ושוב, לא מפתיע

זה לא עולה להם כלום, ואם העולם יתפוס, הם תמיד יכולים לתבוע אותו בחזרה, כמו מה שעשו עם רייבנלופט.

l o r e

New member
הם לא תבעו אותו בחזרה

רייבנלופט פותח באופן פתוח ע"י הקרגטיין, ואפשר למצוא באתר שלהם כמויות של חומר על העולם הזה, כולל על גרסת ה-Red Mask. Wizards מכרו את הזכויות להוצאתו כמוצר מסחרי ל-Sword & Sorcery, ששכרה לצורך הוצאת הספרים הרשמיים את אנשי אתר הקרגטיין, שלרוע המזל סגרו את האתר לאחר מכן.

shadowfax

New member
S&S החזירו את הזכויות לWOTC

לפני כחודש עקב אי שימוש בו מלבד הוצאה של ספר או שניים, אני לא הייתי פוסל את המחשבה שאולי זה היה מכוון: S&S שייכת לWW שמריצים את עולם האפלה, ע"י החזקת הזכויות לרייבנלופט הם עצרו מחברות אחרות לנסות לפתח את מותג האימה הכי מוכר לשחקני מו"ד ושעלול להתחרות עם WW

ogmios

New member
יש מעט מאד דברים שאני מצליח לדמיין

שפחות בא לי לעשות מאשר לכתוב הסבת ק20 לשמש השחורה. קודם כל, עשו את זה כבר. שנית, אם הייתי טורח, לא הייתי עושה את זה בק20, אלא בשיטה ראויה, כמו HERO. כמו שסטרוסטרופ (או שמא זה היה וול?) היה אומר - אם אתה מתכוון להמציא את הגלגל מחדש, לפחות תמציא אחד טוב יותר.

למעלה