לחובבי הפיזיקה :

lightflake

New member
יש שם סרט על המים

די מדהים לראות את ההשפעות של המים וההשפעה של מחשבות ורגשות על שינוי המבנה של המים

lightflake

New member
יש שם סיפור על אנשים שנתקעו בלב ים

ושרדו על מי ים על ידי כך שהתפללו שהמים יהפכו למתוקים והם הפכו למתוקים
וסיפור אחר על אחד ששתה מי ביוב בצינוק והוא גם התפלל והמים היו נקיים ועוד סיפורים מופלאים שכאלה...

פעם הייתי בסיטואציה שהייתי צריך לשתות משקה מר

במשך עשר דקות, הלכתי במעגלים ואמרתי לעצמי : המשקה הזה יהיה מתוק, המשקה הזה יהיה מתוק, אשתה והוא יהיה מתוק.....
נחש - זה עבד
. שתיתי והיה לי מתוק.

lightflake

New member
אז לסיכום בעניין המים, לפי המחקרים של אמוטו

היפני שמצלם את המים ברגע הקפאון שלהם ובודק ההשפעות עליהם ממוזיקה, מילים שונות, כוונות של אנשים, הם גם בדקו מים ממקורות שונים בעולם והם ניסו למצוא מה ההשפעה החיובית הכי חזקה ובסופו של דבר הם הגיעו לתוצאה מעניינת, ההשפעה החיובית הגדולה ביותר שהם מצאו היא של: הודיה ואהבה.
עכשיו אם תחשוב על זה, בעצם אדם שחי בכוונה של הודיה ואהבה כל הזמן משנה את התכונות של מה שהוא אוכל ושותה (לא רק מים אלא כל מזון ושתיה מכיל אחוזים גבוהים של מים) וכך גם אדם שמברך לפני שמכניס דבר מה לפיו, מה שחשוב זו הכוונה הפנימית האנושית ובסרט הם מראים שההשפעה יכולה להיות מרחיקת לכת מבחינה בריאותית פיזית ונפשית
וכמובן, מעבר לשתייה, רוב גופנו מורכב ממים אז הכוונה שאדם חי בה משנה את כל גופו כל הזמן

קטע קצר מתוך הסרט בליפ ובסופו גם בדיקת השפעת מדיטציה על המים, לפני ואחרי: http://youtu.be/2_dmYT83ZKY

סיכום טוב....אהבה היא הסוד.....

ואם כבר אהבה, הכוח שלה.
אתה יודע, לקח לי שנים להבין למה אני עושה קונג פו. כמובן תמיד ידעתי אני אוהב לעשות קונג פו, רק לא ממש הבנתי שזו אהבה. הסבר....
הקונג פו להבדיל משאר הדברים שאני עושה, מאוד קשה. תמיד. אין פעם שאני מתרגל והוא לא קשה. אני מתרגל כל יום, ברמה כזו או אחרת. במיוחד ב20 שנים האחרונות. היו תקופות שהתאמנתי חמישה ימים בשבוע, שלוש שעות כל פעם, אינטנסיבי, כאילו אני בדרך לקרב. המורים שלי סיניים, התפישה סינית, כלומר - היה עם עצמך, תרגל, חשוב, הרגש, למד. המחשבות מדכאות אותך ואתה חייב להמשיך. הגוף מתקשה ואתה אומר לו להתרכך, הוא כואב ואתה אומר לעצמך "ככה זה", תשתחרר. אתה רוצה לעשות משהו והגוף כבר לא יכול, נוצר קונפליקט בין הרצון לגוף, בין עצמי לעצמי. אתה נותן מכות ומקבל מכות. נפצע לפעמים ופוצע לפעמים.
אבל למה זה צריך להיות כל כל קשה? למה אני צריך את הקושי הזה? נכון שבסוף שוכחים מהקושי והיום נראה יפה בסוף האימון. אבל עוד ועוד, שנים? אפשר לעשות טאי צ'י ולהרגיש נפלא ושאתה עושה המון.

בקיצור - הקונג פו קשה. לפחות זה שאני עושה.
וכל השאלות על ה"למה" לעשות אותו מסתכמות במילה - אהבה. אני מאמן קשה משום שאני אוהב את האימון. לא את הקושי. להיפך, הקושי מפריע לי. אם לא הייתה לי מגבלת הקושי הייתי מתאמן יותר - בכמות, במהירות, בכח, בהכל. וכשאתה מבין שאתה עושה זאת מאהבה פנימית אמיתית, הקושי נופל, ואתה מבין שאתה עושה אהבה עם עצמך.

לקחו לי שנים רבות עד שמצאתי את מקור האהבה הזה. לא רק לומר "אני עושה קונג פו בגלל שאני אוהב לעשות קונג פו" , אלא להרגיש את האהבה אליו. להבין מה זה אומר "אני אוהב קונג פו".
נשמע קצת רומנטי
. ככה זה באמת. אהבה בכל המימדים. כשהיא באה, אין גבולות, אין סוף.

ועוד סיפור - תלמיד שלי התקדם בקונג פו, ואמרתי לו שהוא חייב ללמוד את הטאי צ'י שלני. חיכיתי לו בסבלנות, עד שהכרחתי אותו. היחיד. לאחר שלוש שנים הוא בא אליי ואמר לי : "התאהבתי, הטאי צ'י הזה הוא כמו בחורה."
ולסיכום, כשאתה מוצא את האהבה הזו במשהו, אתה יכול להשליך אותה על כל דבר בחיים. ואז החיים הם אהבה. נכון - זה לא פשוט, לוקח זמן, צריך מהמורות בדרך, בשביל להבחון את המקור הפנימי הזה. לדעתי בלי המהמורות, האהבה הזו עדיין לא גלויה לעומקה.
בקיצור - לעשות הכל מאהבה. הכל, כולל דברים לא נעימים.

lightflake

New member
המשפט האחרון

ברגע שאנחנו מוצאים את האהבה בתוכנו
אנחנו יכולים לראות שאהבה היא תכונה שלנו בלי קשר לאובייקט כלשהו, ואז להרשות לעצמנו להיות אהבה כל הזמן, ללא תלות בדבר.

כנל לגבי אושר

זוכר ששאלתי פה מדוע אנחנו מאושרים כשמודיעים לנו על זכיית בטוטו (אפילו לפני שהכסף אצלנו בבנק) או ברגע של התאהבות הדדית
העניין הוא שאושר ואהבה קיימים בנו כל הזמן כאופצייה לא ממומשת

lightflake

New member
ואפילו יותר מזה

זה לא שהם "קיימים בנו" אלא הם קיימים תמיד והם רק מוסתרים באופן קבוע ע"י אותה דמות קטנה בעלת גוף (העצמי האגואי שאנו מזוהים עמו), שמצמצמת את ההוויה ורק מדי פעם מאפשרת לאושר ולאהבה לזרוח מבעדה, כשמבחינתה הנסיבות החיצוניות מתאימות לכך.

ינוקא1

New member

ובעצם כל הרגשת חסרון (שהיא הגורם לחוסר אושר) , נוצרה על ידי כך שיצאנו מהאחדות (שהיא שלימה מטבעה) , אל הנפרדות (שהיא חסירה מטבעה).

האינסטינקט הטבעי שלנו הוא לחפש את השלמת חסרוננו בעולם החומר.

לכן לפעמים נדמה לנו "שאם יהיה לנו כך וכך נהיה מאושרים".
(אני היום במקרה תפסתי את עצמי חושב כך על קריסטל שראיתי בחנות
)

אך השלמת חסרון אמיתית לעולם לא מתבצעת בעולם החומר - לא באכילה (שם אנו מנסים "לבלוע" משהו שישים אותנו) , לא בסקס (שם אנחנו מנסים להתאחד עם מישהו שישלים אותנו) , ואפילו לא בשופינג וקניית כל הדברים שבעולם כדי למלא חסרונינו.

השלמת החסרון האמיתית מתבצעת אך ורק בעולם הרוח. וחז"ל נתנו משל נחמד על הפסוק בספר קוהלת :

"כָּל-עֲמַל הָאָדָם, לְפִיהוּ; וְגַם-הַנֶּפֶשׁ, לֹא תִמָּלֵא" (קוהלת ו') :
"משל למה הדבר דומה, לעירוני שנשא בת מלך, אם יביא לה כל מה שבעולם, אינם חשובים לה כלום, שהיא בת מלך - כך הנפש, אילו הבאת לה כל מעדני עולם, אינם כלום לה, למה שהיא מן העליונים".

- מילוי הנפש מתבצע אך ורק בהוויה עצמה.

דעתי

הרצאה מרתקת ביותר , השאלה היא : האם זה סיפורי ספתא או שזה "מחזיק מים ? ".

יש לבחור הזה בכלל איזשהו מעמד רישמי בקהילת הפיזיקאים ?

למעלה