לחדי העין

מה שלא בסדר זה הפלגיאריזם

זוהי תמונה של מטוס 747 מספר זיהוי N747GE של חברת GENERAL ELECTRIC המוצב בבסיס הניסויים של החברה במדבר MOJAVE בקליפורניהUSA המטוס משמש אותם לניסויי מנועים ופיתוח מנועים חדשים. בתמונה שאתה מראה - מנסים מנוע של 777 . מצורפות עוד תמונות של המטוס.

פלגאריזם? ../images/Emo12.gif

מי? איפה? למה?
צודק....
נו טוב, פעם הבאה אנסה להיות יותר מקורי

אם התכוונת אלי

התמונות לקוחות מתוך מצגת שערכנו עבור לקוח שלנו - מצגת מאד מסווגת -ודי נדהמתי לגלות את התמונה באופן חופשי. שוחחתי עם הלקוח והסתבר לי שבינתיים סווג התמונות ירד והן מופיעות חופשי באינטרנט. מדובר בבסיס הניסויים של חברת GE במדבר MOJAVE (הערה: מאז שנת 1965 ועד היום נעלמו במדבר זה כ- 130 מטוסים קלים שלא אותרו עד היום ... ) גם הצבא האמריקאי עורך ניסויים במקום זה. GE משתשמשת ב747 הותיק והטוב כדי לנסות מנועים חדשים ולבצע פעילויות פיתוח. המטוס הזה -שים לב למספר הזיהו ה"מאפיונרי" שלו N747GE !! - משמש ככלי בדיקה עיקרי למנועים במבחן אמיתי. לפעמים מחברים אליו 5-6 מנועים ובאויר מבצעים סגירות ובדיקות. השיא במטוס זה היה עם 4 המנועים הרגילים שלו ועוד 2 מנועי 777 הוא ביצע המראה רגילה ואח"כ טיסה ונחיתה על 2 המנועים שבניסוי.

למה זה היה מסווג?

את התמונה באמת לקחתי מהאתר של GE. אבל אני לא מבין למה משהוא כזה צריך להיות מסווג בכלל... בסה"כ זאת פרסומת טובה לGE לא?

המצגת שלנו הוכנה עבור

חברה ישראלית שפתחה תוכנת בדיקה למנועי סילון. בתקופה שהעבודה נעשתה היו עדיין הרבה סודות מסחריים רגישים וזאת היתה דרישת המזמין. כפי שאמרתי קודם בינתיים הוסר הסיווג המסחרי מעל הנושא אם כי למיטב ידיעתי גם היום אתר הניסויים של GE הוא מקום שלא ניתן להכנס אליו בחופשיות.

תרשה לי להחמיא לך ניצן...

אבל יש לנו המון מזל שאתה פה בפורום הזה, אתה מאגר מידע בלתי נדלה! אני כל פעם נדהם מחדש!

למעלה