לחגית 35

קליק 4

New member
לחגית 35

מה שלומך? האם תוכלי למצוא לי מחקר שמדבר על תנועות מגונות בתסמונט הטורט בעיקר עם יש על "גירוד אשכים" , בערך בחודש 8/06 כתבה הגב' טל רבינוביץ על הנושא תסמונט טורט וטענת ה"עדר שליטה" על גירוד אשכים שזהו חלק מטיק. אם תוכלי לעזור לי בזה אם יש מחקר או כתבה אודה לך מאד בתודה חגית

שביק

New member
שבת שלום. אם חגית יודעת כיצד להשיג

או למצוא מחקר כזה - אז זה בהחלט לברכה. במקרה שלא - אשתדל ליצור קשר עם גב' טל רבינוביץ (במידה ומס' הטל' שלה עדיין ברשותי), ולבקשה את מקור המידע. בברכה שביק

חגית35

New member
מחקר? אביא לך את בני...

יהיה לך דוגמא אישית... יש תנועת נגיעה במפשעה שלעתים נראית כמו "גירבוץ", כתבנו על זה פה ולא רק אני תארתי זאת. לבני יש את זה כבר כמה חודשים וזה עובר מקדימה לאחורה פעם זה בישבנים ובעיקר תחושת הצורך להפריד בינהם כי החריץ מפריע לו כי הוא "נדבק", ופעם זה קדימה נראה כמו משיכת התחתונים כמו שהבנים עושים ליד הרוכסן של המכנסיים או באמת משני צדי האשכים, וזה בעצם נראה כמו גירבוץ לכל דבר. יש מי שיאמר שזה נראה כמו תנועה מגונה אבל בארצנו המגרבצת בעיקר המנטאליות של צבא, זה ממש חלק מהנוף... אני לא רואה בזה משהו מגונה דוקא אצלינו זה נראה תמיד כאילו שיש לו תולעים בתחת או לחליפיןם יש לו פיפי והוא מתאפק או ששואלים אותו אם הוא צריך לשירותים או שאולי חושבים שהוא ילד לא נקי כי הוא מגרד כל הזמן... אבל אולי כי הוא צעיר. אולי כלפי מבוגר מגלים פחות סלחנות לתנועות באיזור החלציים. למה שאלת? למה נושא טענת היעדר שליטה? יש איזה משהו משפטי סביב העניין? תביעה???

חגית35

New member
טיק המפשעה- טיק מוטורי Copropraxia?

זהו טיק מוטורי מוכר שנקרא גם :Adjusting crotch area או- Crotch adjusting ("סידור אזור המפשעה" - הרבה יותר אלגנטי מגירבוץ, תודו... בטוח הומצא בבריטניה למרות שאין לי שמץ של מושג) נקרא גם crotch touching - נגיעה במפשעה עכשיו ששאלת עשיתי חיפוש נוסף ואני מבינה שמשייכים זאת לקופרופרקסיה- וזה חדש לי ממש הרגע מצאתי איזכור לגבי זה, אני חייבת לשאול את הפסיכיאטרית שלנו בפעם הבאה: בקופרופרקסיה מתכוונים לתנועות מגונות כמו "אצבע אמצעית" היא שייכת לקומפולסיביות ולחזרתיות של הטיקים ולטקסיות של האוסידי כך שזה בין טיק לאוסידי, מזכיר את הקופרולליה - בכל מקרה מדובר בתנועה חזרתית מלווה בדחף בלתי ניתן לכיבוש לבצעה, ניתנת לדיכוי לפרק זמן מוגבל, ונתונה לעליות וירידות כמו כל טיק אחר. על מנת לטעון שהנגיעה במפשעה הופכת לתנועה מגונה יש להראות שיש בסמוך לנגיעה למשל חשיפת האיבר המוצנע לאחר ז"א שיש כוונה לבצע תנועה מגונה בכוונה, ואז מכנים זאת טיק קופרופרקסי - copropraxic tic . בכל מקרה המשותף לקופרולליה (קללת) , קופרופרקסיה (תנועות מגונות) וקופרוגרפיה (כתיבה או ציור של גסויות או פורנוגרפיה) הוא: שהן חזרתיות, קומפולסיביות (כפייתיות) , וריטואליסטיות (טקסיות) המלוות בדחף עצום ובלתי ניתן לכיבוש לבצען. לדעתי זה מספק בשביל להבין את האבחנה בין מתי זה טיק מוטורי ומתי תנועה מגונה הנקראת טיק קופרופרקסי.

spidergirl

New member
לי יש את הטיק של ה"אצבע המשולשת"

ואני ממש עושה את זה להרבה אנשים, כאילו בהקשר מסוים אבל ההקשר הוא רק בראש שלי. זה בא עם פרצוף מסוים שאני עושה אז אנשים חושבים שאני מתגרה בהם בצחוק. לא ממש עצרתי להתעכב על העובדה שזה טיק. מעניין

mickya

New member
נגיעה במפשעה

נגיעה במפשעה זהו טיק ידוע ופופולרי קמינג מונה אותו בין הטיקים המורכבים הנפוצים בטוראט, ומציין שזהו טיק מביך. האמת שנפוץ גם אצל כאלו שאין להם טוראט, אפילו מיקל גקסון השתמש בו בריקודיו על הבמה, או בקליפים. בספרים נמנעים להרחיב עליו את הדבור. יתכן כדי למנוע סטיגמה נוספת לתסמונת טוראט.

חגית35

New member
עוד בנדון: מחקר של Comings

crotch grabbing - מצאתי עוד כינוי ראיתי ויכוח מעניין בפורום על האם זה טיק מוטורי או קומפולסיה? יש מי שקורא לזה קומפולסיה סנסורית, ושזה לא טיק מוטורי בכלל. אגב, המרכיב הבוטה המיוחס לנושא התנועות המגונות קשור לכך שנטען כי טוראט קשור לבעייה בשליטה על האינהיביציות (עכבות) ובאמת קל מאוד לטעון שכל נגיעה באיזור אברי המין תהיה תנועה מגונה עם כוונה רעה אבל זה לא כך לדעתי. בכל מקרה יש מקומות בהם מופיע שה- exhibitionism הוא חלק מהטוראט (החשפנות. דוגמא מוחשית למשל היא: זוכרים את הפרסומת של יעל אבקסיס לאיזו אופנה כלשהאי לפני מס' שנים, עם הדוגמן מילר משהו... שהפך לבעלה אח"כ? שהוא הולך מולה ופותח את המעיל ו"מראה לה"?) מצרפת מחקר (חושבני שנערך באמצעות שאלונים) של Comings - גדול חוקרי הטוראט,מ-1994: Role of genetic factors in human sexual behavior based on studies of Tourette syndrome and ADHD probands and their relatives. הוא מציין במסקנות מחקרו כי הנושא הסקסואלי הינו חלק מהטוראט, שמחקרי חיות מעידים ע"כ שהנושא המיני נעוץ באתיולוגיה (סיבתיות) של היווצאות הטוראט כחלק ממנגנון הסרוטונין והדופאמין במוח שטרם הובהר עד תומו. עוד מסקנה היא, שלגורמים גנטיים יש חלק מאוד משמעותי בטווח רחב של צורת התנהגות של התבטאות מינית, הרבה יותר ממה שנחשב בעבר.

חגית35

New member
טוראט וטענת המיניות המגונה

יש מאמרים שלא ניתן להגיע אליהם וחבל אבל נושא בעייתי התנועות ה"מיניות מגונות" והדחף לשלוט בהן או לא והאחריות המשפטית שניתן להטיל על מי שלקנה בטוראט בכל מקרה יש את זה: Morris, David B. "The Neurobiology of the Obscene: Henry Miller and Tourette Syndrome." _Literature and Medicine_ 12.2 (Fall 1993): 194-214.

למעלה