טיק המפשעה- טיק מוטורי Copropraxia?
זהו טיק מוטורי מוכר שנקרא גם :Adjusting crotch area או- Crotch adjusting ("סידור אזור המפשעה" - הרבה יותר אלגנטי מגירבוץ, תודו... בטוח הומצא בבריטניה למרות שאין לי שמץ של מושג) נקרא גם crotch touching - נגיעה במפשעה עכשיו ששאלת עשיתי חיפוש נוסף ואני מבינה שמשייכים זאת לקופרופרקסיה- וזה חדש לי ממש הרגע מצאתי איזכור לגבי זה, אני חייבת לשאול את הפסיכיאטרית שלנו בפעם הבאה: בקופרופרקסיה מתכוונים לתנועות מגונות כמו "אצבע אמצעית" היא שייכת לקומפולסיביות ולחזרתיות של הטיקים ולטקסיות של האוסידי כך שזה בין טיק לאוסידי, מזכיר את הקופרולליה - בכל מקרה מדובר בתנועה חזרתית מלווה בדחף בלתי ניתן לכיבוש לבצעה, ניתנת לדיכוי לפרק זמן מוגבל, ונתונה לעליות וירידות כמו כל טיק אחר. על מנת לטעון שהנגיעה במפשעה הופכת לתנועה מגונה יש להראות שיש בסמוך לנגיעה למשל חשיפת האיבר המוצנע לאחר ז"א שיש כוונה לבצע תנועה מגונה בכוונה, ואז מכנים זאת טיק קופרופרקסי - copropraxic tic . בכל מקרה המשותף לקופרולליה (קללת) , קופרופרקסיה (תנועות מגונות) וקופרוגרפיה (כתיבה או ציור של גסויות או פורנוגרפיה) הוא: שהן חזרתיות, קומפולסיביות (כפייתיות) , וריטואליסטיות (טקסיות) המלוות בדחף עצום ובלתי ניתן לכיבוש לבצען. לדעתי זה מספק בשביל להבין את האבחנה בין מתי זה טיק מוטורי ומתי תנועה מגונה הנקראת טיק קופרופרקסי.