לחגית מהצד השני

monik

New member
לחגית מהצד השני

חגית, קודם כל, כל הכבוד לך על המחשבות שלך לגבי אובדן של חברתך. אני לא חושבת שיש הרבה אנשים שיכולים לחשוב או להבין מה עובר על מישהו שעובר חוויה כה קשה. אני פעילה פסיבית בפורום הזה. וזו הפעם הראשונה שאני כותבת כאן. המכתב שלך עשה לי הרבה.הרגשתי צורך עז לענות לך, כדי לנסות להסביר דרך הסיפור שלי, מה עובר לחברתך בראש. גיסתי ואני נכנסנו להריון ראשוןניפלא ורצוי,בהפרש של חודשיים. לצערי איבדתי את התינוק שלי קרוב למועד הלידה (אובדן פתאומי ללא שום הסבר). כמובן שאת יכולה לנחש שמאז החיים שלי השתנו לגמרי. לא עבר יום שלא נזכרתי ולא בכיתי. כאב שתמיד קיים. וכמובן שאיאפשר לשכוח, ולכן אין צורך בשום תזכורת. אך לצערי בכל פעם שאני רואה את הילד של גיסתי, הכאב עולה במספר רמות. עד כדי חוסר תפקוד של כמה ימים. בשבילי האחיין של בעלי הוא התזכורת הכואבת ביותר שיכול להיות לי. לצערי יש הרבה אירועים משפחתיים וארוחות שבת שמאלצים אותנו להיפגש (היתי מוותרת עליהם לו רק יכולתי). אחרי כל מפגש כזה, בכל פעם אני מדמיינת אך הילד שלי היה צריך להיות עכשיו, מה הוא היה צריך לעשות עכשיו או מה הגודל הפיסי שלו. מאוד מאוד קשה לי לדעת שהתינוק שלי באדמה לא גדל ולא מתפתח ולעומת זאת התינוק שלה... בכל פעם שחמותי מספרת על ההתקדמות של הנכד שלה כמו למשל, הוא כבר הולך, הוא כבר שר וכו´, אני מתמלאת תחושת כאב נוראית, ותיסכול, ושואלת את עצמי למה זה צריך לעניין אותי בכלל? אני כועסת עליה למה בכלל היא מספרת לי על כך. אני רואה בזה כחוסר רגישות מצידה. כמובן שגיסתי או משפחתה בחיים לא אמרו או דיברו על הנושא הזה. מעולם לא הביעו כאב או צער על האובדן שלנו, ואף לא מעט של הזדהות או הבנה. וזה כל כך חסר לי. אילו היו אומרים או אפילו כותבים לי שהם מבינים, מזדהים או כמה כואב להם, הייתי מפסיקה לכעוס עליהם. אבל הם לא עשו זאת. אני תוהה תמיד מה עובר בראש שלהם! אולי אין להם אומץ לדבר על זה? אני ממש מבינה מה עובר לחברה שלך בראש, ולמה זה כל כך קשה לה. הדרך הקלה ביותר בשבילה זה לא לדבר על העניין הזה. פשוט תכתבי לה את שאת מרגישה. מספיק להראות הזדהות כדי לגרום לצד השני להפתח. והכי חשוב תנסי להבין אותה.

מוניק יקרה ../images/Emo7.gif

הלב פשוט נשבר מלשמוע סיפור כזה. אני לא יכולה להתחיל ולדמיין התמודדות אמיצה כזאת, שלמול עיניך (ואוזנייך) התיזכורת החיה על האובדן שלך. אני ממש המומה מהתנהגות גיסתך והמשפחה. זה חוסר רגישות מזעזע ולא מגיע לך יחס כזה. אני בטוחה שזה נובע מבורות ופחדנות. אני לפעמים חושבת שאם חברתי היתה גרה בארץ- היה לי הרבה יותר קל לדבר איתה ולא היינו גוררות את זה כ"כ הרבה זמן. המרחק והעובדה שאין קשר פנים אל פנים גם הוא משפיע. בעקבות מכתבך פה נזכרתי לפתע בסיטואציה שהדחקתי בראשי מאז קרה האסון: כמו שאמרתי, ההריון שלי היה לא מתוכנן. הייתי עם בן זוג ארבע שנים אך הוא לא היה מוכן לילד והתאדה ברגע שהודעתי לו שאני שומרת את ההריון. חברתי ממש החזיקה אותי בשבועות הראשונים כשאף אחד אחר לא תמך בי. היא כל כך שמחה שנהיה בהריון יחד. אמנם לא הייתי מסוגלת להפיל, אבל זו מחשבה ששקלתי מתוך הפחד של להיות חד הורית בת 26 ללא תמיכה. כשהיינו שתינו בחודש שביעי, זמן קצר לפני שהתינוקת שלה נפטרה במפתיע, אמרה לי נעמה יום אחד: "את רואה, תארי לך שהיית מפילה את התינוקת וכל החיים היית רואה את הילדה שלי ומדמיינת איך שלך יכלה להיות עכשיו!". אתם מתארים לעצמכם?? שבועיים או שלושה אח"כ קרה להם האסון הנורא. שכחתי לגמרי מהקטע הזה עד עכשיו. משום מה משהו שאמרת פתאום החזיר לי את זה. למרות שאין סיבה, אני מרגישה רגשי אשם יומיומיים. לפעמים אני מדמיינת שהיא מצטערת שעודדה אותי לשמור את ההריון, כי לי יש ולה לא. החלטתי להעלות את רגשותיי על הכתב. אני חושבת שזה יהיה יותר טוב משיחת טלפון. מודה לך ומעריכה מקרב לב את כנותך.

רומי 3

New member
למוניק שלום-וואהו...

עכשיו גם לי כואב... רציתי לומר לך, מנסיון חיים, שלא תמיד מה שרואים מכאן-רואים משם... ישנם אנשים שגרועים מאד בסיטואציות קשות כאלה, ומעדיפים את שיטת הבת יענה...אני לא כמותם, אבל יש להם "נכות" שאינה קשורה בך/בנו...וזה לא אומר שאין להם אמפתיה... והכי בהצלחה בפעם הבאה!!

../images/Emo14.gif

מוניק יקרה אין מילים לומר את מה שעבר לי ברא ובגוף כשקראתי את מה שכתבת. יחד עם זאת אני חושבת שהגיע הזמן שתדברי את עם משפחתך. הם לא יכולים להעלים מעינייך את הילד שנולד לגיסתך, וגם לא צריכים בעצם. הוא נולד ואני מאחלת לו אריכות חיים והכל. אבל את צריכה לומר להם שאת כואבת. שעצוב לך וקשה לך ואת מתאבלת. שלא חייבים לספר לך כל דבר ואפשר להתחשב בך. יכול להיות שלא כולם יבינו ואולי אף יכעסו עליך שאת כאילו לא מפרגנת לגיסתך, אך את צריכה לומר שאת מצידך מתאבלת. יש אנשים שלא מודעים לכאב של אחרים ויש כאלה שפשוט לא יודעים להגיב במצבים כאלה ומחכים ש"הזמן יעשה את שלו" ו"זה יעבור". אם את כואבת את צריכה לומר זאת כדי שהם ידעו ויוכלו להיות יותר רגישים. מעבודתי בטיפול משפחתי, אני נתקלת הרבה פעמים בזוגות שמדברים על כך שהם רוצים שבן הזוג שלהם ידע מה הם רוצים מרגישים וכו´, ולכן לא מספרים על כך. ואני שואלת, אם בן זוג שחי איתנו הרבה שנים לא תמיד יודע מה אנחנו רוצים (והוא לא תמיד יכול לדעת...
) אז איך אנשים בכלל אמורים לדעת. אין מה לעשות, חייבים לדבר. אולי את יכולה ליזום שיחה עם גיסתך בארבע עיניים או עם חמותך, או כל המשפחה, איך שנוח לך, בשיתוף בעלך (איפה הוא כאן בתמונה?) או בכל מבנה שמתאים לך. אם את רוצה להתייעץ על כך את יכולה ונישמח לתת לך טיפים. שימרי על עצמך... יעל

למעלה