לחברי זקוק לעצתכם

לחברי זקוק לעצתכם

תמיד אוהב לשמוע את דעתכם. אני אמור להעביר אימון אישי בפני חברי לקורס אני מאוד רוצה להעביר זאת קצת אחרת כלומר לא משהו רוטיני של: תיאום ציפיות ,מפת החיים וכ"ו...... אז ראשית האם זה נראה לכם.? מה דעתכם על שימוש במוסיקה או מוטייבים של ריחות שאמורים לגרות את הרגש אשמח לעצות או תובנות. תודה

ordanco

New member
חבר יקר

בגדול באימון: תוספות אישיות זה תמיד דבר מבורך כל עוד לא תגיע למצב שמרוב טריקים ודברים מגניבים אין ממש אימון. השאלה היא בכלל אחרת: מה המטרה של התרגול עם החבר בקורס? האם אתה בשלב שמיצית את תרגול האימון הבסיסי ואתה משופשף לחלוטין שאתה חוקר גבולות חדשים או שאתה רק מגרה את חוסר הסבלנות שלך? שאלתי אותך בכוונה שאלה מוקצנת ואפילו קצת מעצבנת. מה דעתך?

נהפוך הוא

מלומדי היקרים אני לא חושב שניתן למצות נושא כמו אימון אבל אולי בגלל שאני עוד טירון בעסק אבל לעיקרון אנשים שמונחים לחוזקות שלהם יכולים למנף איפיוני אימון בצורה קצת אחרת תודה לתשובתך חנן

ordanco

New member
נהיגה מקצוענות ואתיקה

חנן, אנחנו מצליחים עם מה שאנחנו טובים בו ולא עם מה שאנחנו חלשים. האם זה אמר שאתה חלש בבסיס של האימון? ודאי שלא - אתה עדין סטודנט לומד ומתנסה. תחשוב על תלמיד בנהיגה שמגיע תורו לנהוג הוא רוצה לצאת לנתיבי אילון כאשר הוא עדין לומד לכניס להילוך שני ולהשאר בנתיב. האם הוא לעולם לא יעלה על נתיבי אילון? ברור שלא זה מגוחך עוד כמה שיעורים והוא שם כמו מלך. יחד עם זאת לעלות לנתיבי איילון לפני התמקצעות בבסיס הנהיגה עלולה לפגוע בתהליך הלמידה ואולי אף בצד ג'. איש יקר אני מעודד צמיחה שלך בשילוב עם מקצוענות ואתיקה, אני בהחלט לא מעוניין שתהיה מאמן בצורה של שטאנצ' שלי או של מישהו אחר פה, אם אתה רוצה להיות מקצוען ומאמן אתי אז מה לדעתך עליך לעשות במצב זה?

bridges

New member
מצטרף...

צריך לזכור שהמטרה של האימון היא לעזור למתאמן להשיג את התוצאות שהוא רוצה. השאלה שאתה רוצה לשאול לפני שאתה מגיע אם רעיון יצירתי היא: האם הרעיון מועיל לתהליך האימון או שהוא נובע אך ורק מצורך לעשות את הדברים אחרת? רונן

רונן, מסכימה איתך

מאמן צריך לזכור שהצורך של המתאמן, טובת המתאמן הם מה שצריך לעמוד מול עיניו במקום ראשון. הרצון לעשות את הדברים בצורה מיוחדת, בצורה שונה, צורה שתבליט את האדם כאינדבדואל לעומת האחרים, לעיתים יותר פוגעת, לא רק במתאמן, אלא גם במאמן ששוכח את העיקר.

אימון לחבר בקורס

שלום זה מעולה שאתה מחפש משהו אישי משלך ולא מעוניין ללכת בשבלונות לעוסות בתור סטודנט כדאי בכול זאת לתרגל כמה שבלונות בשביל הניסיון והלימוד ואז לזנוח את חלקם שאתה מחפש רעיונות כמו ריחות וכדומה יכול להיות שזה מדליק אותך ומכבה את המתאמן (יכול להיות שלא-כול מקרה לגופו) אז צריך להיות בקשב מאוד גבוה לאיך זה נוחת בצד השני ואם לא נוחת טוב אז לרדת מזה מיד ואז אפשר לנסות משהו אחר שאולי הוא ינחת טוב אולם אם תהיה בקשב מאוד גבוה ועם אינטואיציה חזקה מאוד כול משפט שלך יהיה אותנטי ויהיה לו מוסיקה שונה ריחות אחרים וצבעים שונים דורון

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
רוטיני?

לטעמי, אימון הוא אף פעם לא רוטיני. גם אם אני עושה עם עוד לקוח את גלגל החיים, וגם אם אני עושה עם לקוח פעם שנייה את גלגל החיים. תמיד נגלה משהו חדש. תמיד יהיה משהו שהוא לא כמו אצל אף אחד אחר. להביא יצירתיות לאימון יכול להתאים, כל עוד זה לא נהיה מטרה, אלא נשאר כאמצעי. אם אחליט שאני עושה אימון באמצעות מוזיקה, יש חשש שאכופף את האימון כך שאוכל להשתמש ברעיון הנפלא שהכנתי. רק אם אני מוזיקאית אולי להיות זורמת מספיק כדי להשתמש במוזיקה בדיוק ברגע בו היא מתאימה (יש לי עמיתה מוזיקאית שאכן עושה זאת). לאימון הכרות גלגל החיים הוא כלי טוב, כי הוא סוקר הרבה נושאים ומאפשר לגשת לנושא אחד מרכזי. אפשר להשתמש בכלים השלכתיים כמו קלפים (קלפי איציק למשל), או בקלפי הערכים של שוש כדי לפתוח נושאים לאימון.

Yin

New member
שני דברים

מה המטרה שלך בהעברת האימון הספציפית הזו. להרשים? להראות ידע? לעניין? לעבור בחינה? אם אתה צריך להרשים ולהראות יצירתיות - לך על שילוב של ריח, מוזיקה, כיבוד קל ומשחקי אורות מיוחדים. לכל השאר - הצמד לבסיס. אני אומר זאת, בין השאר, כאמן לחימה. אחרי מספיק שנים באמנות לחימה (וגם במקצועות אחרים) אני מבין שהרמה הגבוהה ביותר נמצאת בבסיס, אין שום צורך בטכניקות מתקדמות למיניהן. עוד דבר קטן - להבנתי, גירוי הרגש הטוב ביותר אצל המתאמן קורה כשהרגש אצל המאמן עובד. אחרון חביב, שים לב לתשובה שקיבלת מכמה וכמה מאמנים מנוסים, שמכירים כמה וכמה שטיקים. תהנה, עדי

למעלה