לחברי הפורום

hai001

New member
לחברי הפורום

יש כתבה היום מלאה על אפילפסיה בעיתון מגזין בעמודים 4,5 במעריב.

אילןאבא

New member
היום במעריב (מגזין) כתבה על אפי

שני עמודים (מרביתם תמונה) - מה זה, סוגי אפי, טיפול.

hai001

New member
תודה תודה

גם אני פרסמתי תחת הכותרת "לחברי הפורום".

חייםלוי

Member
מנהל
קראתי את המאמר. הביאו שלושה

נוירולוגים: ד"ר נתי צלניק מביה"ח כרמל בחיפה, ד"ר יהודה ברק מבית החולים מאיר בכפר סבא וד"ר הדסה גולדברג-שטיין ממרכז שניידר בפתח תקווה. הכתבה התרכזה בעיקר בילדים ובסוגי האפילפסיה השונים שלהם. היא מפרטת את סוגי האפילפסיה השונים ואת הסיכוי להחלים מהם או להיות מאוזנים. יש הדגשה על כך שילדים מאוזנים יכולים לעשות הכל מלבד כמה דברים מסוכנים כמו טיפוס הרים וצלילה בים. בכתבה אומרים שכ-57 % מהחולים מגיבים יפה לתרופות ובמרבית המקרים מחלימים לגמרי. מבחינים בין אפילפסיה המופיעה בגיל הרך מאוד - מספר חודשים הנובעת ממחלה גנטית קשה או מחוסר חמצן למוח שאז קשה יותר להרפא ויש סכנה גם לפיגור שכלי. עומדים על כך שיש להקפיד בנטילת תרופות והקפדה על שעות שינה כי עייפות היא טריגר להתקף. את הכתבה אני לא יכול להעלות כי חלות עליה זכויות יוצרים.

שי מאיל

New member
אבל...

אני אמנם לא מבין בזה כ"כ אבל יוסי אמר לי שהם הדגישו בצורה שגויה את האפשרות של הורשת אפילפסיה. למעשה הם אמרו שתורשה היא הגורם העיקרי לאפילפסיה. מה שכן, לפני שיצאתי מהמשרד (שעה מוקדמדת בכמה שעות מבד"כ) כבר הייתי צריך להסביר למישהי שאם יש למישהו (הבן שלה? אני כבר לא בטוח) אפילפסיה זה לא אומר שגם לנכדים שלו יהיה. אבל כל פרסום הוא חשוב וטוב.

חייםלוי

Member
מנהל
כתבו שם שאפילפסיה עוברת בתורשה

גם אם אין להורים אפילפסיה. כתבו גם שאפילפסיה יכולה להיגרם כתוצאה ממכה בראש. נכון שזה גם לא נכון לגבי התורשה וגם מפחיד אנשים לחינם. נראה לי שאי"ל שכנראה יזמו את הכתבה. הטלפון היחיד המוזכר שם הוא של אי"ל צריכים לפנות שיתקנו את זה בדרך כלשהי.

אילןאבא

New member
אפילפסיה כללית היא לרוב על רקע גנטי

אכן באפי כללית (אדיופטית), מרכיב גנטי משמעותי העובר בתורשה. זאת בניגוד לאפי הנגרם מחבלה או גורמים אחרים (כגון שבץ). פגמים גנטיים כאלה אינם בהכרח אומרים שבודאות יהיה אפי, אלא מעלים את הסיכוי לקבלת המחלה. יחד עם זאת, תגובת הגוף למטען התורשתי שונה מאדם לאדם. להבדיל אלף אלפי הבדלות, אם לתאום יש סכיזופרניה על רקע תורשתי, הסיכוי של התאום הזהה (שהינו בעל מטען גנטי זהה) לקבל סכיזו הוא רק 50%. יש משפחות רבות בהם אפי מופיעה בין בני דודים רחוקים בלבד. כמו כן, לעיתים נדרש שילוב בין מספר גנים פגומים לגרום לאפי (במיוחד במקרה של אפי קשה יותר). בשנים האחרונות נמצאו מספר רב של מוטציות (תקלות בדנ"א) בחולי אפי, בעיקר בחלבונים מסוג תעלות יונים. להלן רשימה חלקית מתוך מאמרו של Steinlein ב-Nature Rev. Neuro. 5, 400-409 (2004) Subtypes Gene symbol Phenotype Ion channel genes in idiopathic epilepsy Nicotinic acetylcholine receptors CHRNA4/CHRNB2 ADNFLE Potassium channels KCNQ2/KCNQ3 BFNC Sodium channels SCN1A/SCN2A/SCN1B GEFS+ Chloride channels CLCN2 IGE GABAA receptors GABRG2/GABRA1 GEFS+/IGE Non-ion channel genes in idiopathic epilepsy Function unknown LGI1 ADLTE G-protein coupled receptors MASS1/VLGR1 FS Progressive myoclonus epilepsies Polyglucosan metabolism EPM2A/EPM2B(NHLRC1) Lafora disease Cysteine protease inhibition CSTB Unverricht– Lundborg disease Respiratory chain MTTK/MTTL1 MERRF Lipidoses PPT Infantile NCL CLN2 Late infantile NCL CLN3 Juvenile NCL CLN5 Late infantile NCL, Finnish variant CLN6 Late infantile NCL, Indian variant CLN8 Northern epilepsy Glycopeptide/oligosaccharide NEU1 Sialidosis metabolism יצוין, הרשימה לעיל חלקית. החיפוש אחרי גנים פגומים הגורמים לאפי לא הסתיים... השורה התחתונה של אוסף הגנים הפגומים לעיל הגורמים לאפי היא שבעתיד ניתן יהיה לעשות בדיקה גנטית, לבדוק איפה התקלה ולהתאים תרופה יותר טובה לכל חולה תוך הורדת תופעות הלוואי

רק לא ריגשות אשמה- גנטי זה טבעי

אני רק רוצה להוסיף להורים ולעתידים להיות הורים. שאומרים גנטי זה יוצר בהלה קטנה, כן אנחנו מורשים לילדים המון תכונות שלנו אם גלויות ואם סמויות, לדוגמא רמה גבוה של שומנים בדם, כמו כן אנחנו מורישים להם מלא תכונות אופי שלנו שחלקם אנחנו שונאים אותם בעצמנו, טוב ויש כמה תכונות טובות. הרשימה הגדולה המצוינת בהודעה של אילן מראה את הבור בלי תחתית של האפשרויות. לכן אין סוף למחשבות במה אנחנו יכולים להיות אשמים, ולכן הענין לא מענין. ועוד נושא- אנחנו רק בני אדם, ולכן אנחנו טועים ועושים שגיאות, למרות המאמץ למעשים נכונים. אנחנו כאנשים שמתמודדים אם הרפואה, מסתכלים הרבה אחורה ורואים שגיאות שעשינו , או אחרים גררו אותנו לשגיאות. אין מה לעשות, עשינו את המיטב, ואין טעם ברגשות האשמה. רק ללמוד ולתקן. הפורום הזה בהחלט משמש מקום ללמוד מניסיון ומידע של אחרים כדי להתמודד טוב יותר אם הפתעות לעתיד. ומי שלא כאן מפסיד.

ufo11

New member
מישהו ראה את הכתבה על אפילפסיה?

יש היום כתבה של שני עמודים במעריב...

למעלה