לחברי הפורום שלום

לחברי הפורום שלום

זהו הביקור הראשון שלי בפורום

אני ובן זוגי מתכננים לטייל ביפן למשך חודש באיזור ספטמבר.
הסתכלתי קצת ב"למטייל" ובJAPAN-GUIDE, אבל עודף האינפורמאציה ממש בלבל אותי וחשבתי להתחיל לגשש דווקא פה, במקום שבו מרוכזים הרבה אנשים שמכירים את הצדדים הפחות "תיירותיים" ביפן וידעו אולי לתת טיפים...

אז ככה- בעיקרון יש לנו חודש ואין לנו הרבה כסף (האם 15,000 ש"ח לאדם יספיקו לטיול כולל טיסות ותחבורה?)
אנחנו בד"כ מטיילים די בספונטניות אבל הבנו שביפן מומלץ לתכנן מראש כמה דברים, כמו כרטיס רכבות, לינה ב"בית שלום" ואולי אפילו הוסטלים. מה אתם אומרים? בגדול לא אכפת לנו לישון מדי פעם במלונות זולים, אבל מאד חשוב לנו לנסות לקבל חוויה אותנטית, להתארח אצל משפחות, ואם יש דבר כזה קאוץ' סרפינג ביפן ואתם ממליצים, נשמח גם לנסות את זה...

מבחינת המסלול, קצת הבהילו אותנו לגבי ענייני הרדיואקטיביות, ואמרו לנו שמומלץ לטייל מטוקיו דרומה, ולא להצפין להוקאידו, למשל. מה דעתכם? יש סכנה באכילה ושתייה של מוצרים מקומיים?
אנחנו אוהבים תרבות וטבע ורוצים לראות גם אטרקציות אבל גם סתם מקומות יפים, לא יותר מדי מוזיאונים אלא אם יש כאלה שהם ממש חובה.

לגבי כסף ופלאפון- זה נכון שאין וי פי בשום מקום ושסים מקומי זה ממש יקר? אם כן איך מתקשרים מיפן? והאם יש קפה אינטרנט שאפשר לתאם הוסטלים וכאלה? וחוץ מזה הבנו שהכרטיסי אשראי לא ממש מקובלים שם. זה הגיוני להסתובב עם סכומים ממש ממש גדולים במזומן עלינו?

נודה על כל תשובה טיפ והמלצה

herouth

New member
ברוכה הבאה לפורום

לגבי הקרינה, יש בטאגליינים (ההודעות הנבחרות של הפורום) מפת קרינה עדכנית של יפן, הנה הקישור הישיר:

http://jciv.iidj.net/map/

את יכולה לראות שהוקאידו נקיה לחלוטין מקרינה. למעשה, חוץ מהמעגל הקטן שמסביב לפוקושימה, בכל יתר האיזורים אפשר להיות רגועים לגמרי.

לגבי מזון, עד כמה שאני יודעת, יש קריטריונים די מחמירים לגבי יבול מהאיזור, ועל היבולים מאיזורים שנמצאים מסביב למעגל הראשון יש בדיקות קרינה מדגמיות.

mishel s

New member
ממ

לא הייתי מסתובב עם סכומי עתק במזומן.
לפי מה שאני ראית, יש בכל קומביני, 7/11 וכו כספומטים שאת יכולה להוציא מהם כסף עם כרטיס האשראי (הבינלאומי) שלך.
לגבי אינטרנט קפה, ברור שיש, נקרא MANGAKISSA.
אפשר לגלוש שם ויש גם שתיה קלה חופשי וגם מלא מאנגות לקרוא אבל אני מניח שזה לא הדבר שמעניין אתכם.
אחת
בדרך כלל הם גם פתוחים 24 שעות ויש מן חבילת מחיר זול יותר לשעות של הלילה כך שאם נתקעים בחוץ ומוצאים איזה מאנגה קיסה, זה אפילו זול להשאר שם ולהשפך על הכורסא לתנומה. תא סגור, די סבבה.
לגבי קבלת כרטיסי אשראי, לא יקבלו לך במסעדות ופאבים וכאלה, אבל בחנויות גדולות יותר דווקא כן מקבלים. אני קניתי שם לאפטופ עם כרטיס אשראי.
לגבי ויי פיי, אני הייתי בטוקיו ואכן לא היה ממש.
כלומר, יש, אבל זה וויי פיי של חברות הסלולר שמכוונות ספציפית למנויים שלהם, כלומר הוא לא חופשי לך, אלא חופשי לכל מי שיש לו פלאפון של החברה הזאת.
נגיד בישראל, כאילו היה ווי פיי חופשי למי שמנוי סלקום, או וואי פיי חופשי למנויי אורנג' וכו.

לגבי לאן ללכת וכו אני לא ממש יכול לעזור, אני הייתי רק בטוקיו בגדול.

למעלה