לחברי בפורום

לחברי בפורום

פורים שמח לכולנו, בר הבן שלי לוקח ריטאלין מכיתה א´ והיום הוא בכיתה ב´ הנירולוג אמר לי שהילד חייב לאכול לפני התרופה או אחרי לקיחת התרופה. אבל בר מסרב בתוקף לאכול בבוקר, מקסימום לוקח ביס מהכריך שאני מכינה לו בבוקר, כדי לרצות אותי, חוץ מארוחת 10:00 בבית הספר שגם את זה בקושי הוא אוכל השאלה שלי זה יכול לגרום לבעיה כולשהי. יש עוד דבר שהוא לפעמים צועק חזק מאד בלי שום סיבה. יום טוב לכולם שלכם פזית

יוניא

New member
פזית התופעה היא נורמלית לחלוטין

אולי במקום לתת לו סנדוויץ תתני לו משהוא אחר שהוא אוהב אישתי לפעמים נותנת לו פרוסת עוגה או עוגיה אבל אם תשימי לב כשפגע השפעת הריטלין הוא אמור להשלים את החסר לפחות אצלנו מסביבות השעה 5 הוא צועק אני רעב כל חצי שעה (בד"כ פרי או משהוא אחר עוזר) לגבי הצעקות הפתאומיות זה כנראה איזשהוא רעש פנימי שמפריע להם זה לפחות מהתלונות (תשובות לשאלות) של הבן שלי יוני

דליה.ד

New member
פזית יקרה! ../images/Emo140.gif

גם בני מסרב לאכול לפעמים לפני הריטאלין, אבל אני נותנת לו בכל מקרה. נהוג לתת לאכול כיהם מאבדים תיאבון למספר שעות. אבל כמו שיוני אמר: אחר כך הם מתחברים למקרר!!!!!!!!!! וצעקות? בטח מכירה את זה. מאוד אופייני. הוא מוצף ברגשות, בהתרגשות, אז ככה הוא פורק. אלא אם כן זה "טיק קולי".

פזית - התייחסות לצעקות

או קיי, אנו נוטים להתייחס בסלחנות יתרה לדברים שההיפרים הקטנים שלנו עושים לפעמים, אך במקרה של הצעקות יש להפסיק את זה, עכשיו ומייד. ואיך? בכל פעם שהילד צועק, לקרוא לו ולהסביר בעדינות אך בהחלטיות (בלי כעס) שהצעקות האלה מבהילות אנשים שמסביבו, ובמקום לצעוק הוא חייב להסביר את עצמו במילים ולא לוותר!!! התנסיתי בזה אצל בני, זה נסיון לפרוק בקולות במקום במילים - אך הפורקן הזה לא מאפשר משוב מתאים לכן יש ללחוץ לכיון הפורקן במילים. נשיקות אפרת

דליה .ד

New member
טיקים../images/Emo12.gif

טיקים באופן כללי הם התכווצויות פתאומיות של קבוצות שרירים קטנות באיזור הפנים, מצמוץ, פזילה, או העוויות. טיקים קוליים באים לידי ביטוי בשאיפות מהירות וקולניות דרך האף או הפה, כיחכוח בגרון, השמעת הברות בקול רם ובפתאומיות. אם הילד לוקח ריטאלין והטיקים מחמירים והתדירות עולה - יש לדווח ךרופא. דרך אגב אצל יותר מ - 10% מהילדים הנורמליים מופיעים טיקים או העוויה עצבנית בילדות. כל זה על פי ידידי הטוב ביותר:ראסל א´ ברקלי ("לשלוט ב "adhd ע"מ 234), התנ"ך שלי...(אחרי הקאמאסוטרא...אופס זה שייך לפורום אחר!......
)

הי דליה ואפרת וכל חברי בפורום

דליה גם לי יש את הספר של ראסל ברקלי, ואני ממליצה לכולם לרכוש את הספר. בעניין הטיקים, אולי אני לא עירנית מספיק כדי לראות את הטיקים. ומה קורה לילדים האלה, שאלה- במשך הזמן הטיקים עוברים או נשארים לתמיד וכל התופעות של פרצופים או עיוותים . בעניין אחר לגמרי פורים הייה משגע הילדים היו נפלאים, בלינו פשוט נהדר עכשיו כמו שאתם יודעים הבעיה של "היי" מחמירה עכשיו יותר בלילה לפני השינה, ואני רואה הילד מרגיש שיש בעיה כי הוא אומר לי אמא אני לא מסוגל לישון, המשך יום נעים לכולם. שלכם תמיד פזית

דליה.ד

New member
היי פזית.

בקשר לשאלה הראשונה האם הטיקים נשארים לנצח? ובכן..לא יודעת אני אברר בספרות. מנסיון אישי: בני הגדול היה מכחכח בגרונו. זה נמשך מספר שנים וכיום זה כמעט ולא קורה בכלל! איני יודעצ מדוע זה נעלם אבל...כנראה שקורים דברים טובים באמצע הדרך...
בעניין השינה. לילדים רבים עם adhd יש בעיות שינה. גם בני הקטן נמצא בהיי רציני משעות אח"הצ ועד הלילה. הוא מאוד היפרי דווקא בשעות הללו שבהן בדרך כלל לא נותנים ריטאלין (אבל יש ילדים שכן...) מכיון שאחת מתופעות הלוואי עלולה להיות אינסומניה: קושי בהרדמות נדודי שינה וחוסר שינה. האם הבן מקבל ריטאלין בשעות אח"הצ? ברקלי, בספרו, אומר שהילדים יאחרו ללכת לישון בערך כשעה מהזמן הרגיל (אלוהים עוד שעה!!!!!
) אבל אם זה מאוד מציק ומפריע לתפקוד הילד יש להתייעץ עם הרופא. אבל רציתי לציין לשבח את בנך שהוא מודע למה שקורה לו. זה מצויין ויעזור לו. אולי אפשר לעשות לו אמבטיה נעימה וארוכה לפני השינה, או עיסוי? אצל בני הקטן כלום לא עוזר אבל בשלב כל שהוא: בום! והוא נרדם באופן מיידי, בכל תנוחה ובכל מקום, על הרצפה אפילו... כאילו מישהו כיבה את המפסק הראשי...
ממש מדהים!

למעלה