לחברים הקנדיים - VANIER

phdnik

New member
לחברים הקנדיים - VANIER

היי לכולם!
המחלקה החליטה להגיש אותי לVANIER.
אשמח לטיפים והמלצות ומידע חשוב ורלוונטי במהלך הגשת המסמכים.

מה כדאי להבליט? מה חשוב? מה במונחים שלהם זו מנהיגות?
מה הסיכויים? שווה להתאמץ?
תודה רבה ושנה טובה!

בודאי שלהגיש

עצם העובדה שהמחלקה רוצה להגיש אותך זו נקודה לזכותך. ואם לא תנסה בטוח שלא תצליח.
למרות שהסיכויים נמוכים (סטטיסטית) הגשה כזאת נותנת נסיון חשוב- בעתיד ייתכן שתרצה להגיש בקשות למלגות אחרות, גרנטים ועוד. וחוץ מזה, אם לא תגיש זה עלול לפגוע בך מבחינת היחסים עם המחלקה.
אני לא יודע מה בדיוק נחשב אצלם מנהיגות, אבל אתן לך טיפ קטן: הגשות מהסוג הזה הן לא המקום להצטנע. ישראלים לא רגילים לזה כל-כך (וגם אחרים. סטודנטית שלי ממוצא הודי הגישה לפני שנה וזה היה לה מאד קשה), אבל בתרבות הצפון אמריקאית בבקשות מסוג זה אתה צריך להלל ולשבח את עצמך ולהציג כל דבר שעשית כאילו הוא הדבר הכי חשוב בעולם (לגבות כמובן בפרטים, תשבחות לבד לא מספיק)

טיפים להגשה למלגות ווניה

הבקשות נמדדות לפי שלושה קריטריונים באופן שוויוני 33 נקודות לכל היבט. הצעת המחקר - כמה טוב היא כתובה, כמה הנושא יתרום למחקר העתידי וכדומה. חשוב מאוד לכתוב בשפה פשוטה ועם מינימום ז׳רגון. הגדרת הנושא במשפט הראשון ושאלת מחקר במשפט השני ויתרונות או תרומה בשלישי. אחכ להרחיב על הכל. פוטנציאל המועמד- נבחנים על פי כמות הפעילות האקדמית עד כה. השתתפות בכנסים, מאמרים, ביקורות ספרים, הצטיינות אקדמית וכדומה. כמה שיותר יותר טוב. מותאם לתחום האקדמי (כלומר מצפים ליותר כנסים ומאמרים מסטודנטים במדעי הרוח והחברה מאשר מדעים מדוייקים). מנהיגות -הסעיף שבגללו נופלים מרבית המועמדים לווניה (בניגוד ל sshrc nsrc או chir שנותן לנושא רק 10 נק). כל דבר שהוא בין מעורבות חברתית ותרומה לקהילה ועד פעילות ספורטיבית מקצוענית או חצי מקצוענית. התנדבות פר"ח או כל התנדבות קהילתית אחרת לאורך זמן, השתתפות בכנסי חובבים כמתנדב מארגן או מרצה, פעילות פוליטית (גם זוטרה ביותר), חוגי ספורט קבוצתי או יחידני (כדורגל,כדורסל, שחיה, אתלטיקה) ולהדגיש הישיגים סכל אחד מהם. איך זה שיפר את היחסים בקבוצה או תרם למרקם החברתי, לחברה הישראלית בכלל וכדומה. תהליך הבחירה ארוך יחסית לעומת המלגות הפדרליות הרגילות. מועמד מחלקתי תריך לעבור תחרות פנימית בפקולטה, באוניב, במחוז (תערובת של אקדמאים ואדמיניסטרטורים) וברמה הפדרלית על ידי פוליטיקאים באוטווה שאין להם מושג במדעים אן אקדמיה (לכן חשובה השפה הפשוטה). הגעתי פעמיים לרמה הפדרלית אבל לא זכיתי בשתיהן. שלח לי מסר אם יש לך עוד שאלות.

Philip Jr

New member
בעיניי הדבר הכי טוב שאפשר לעשות

זה ליצור קשר עם אנשים במחלקה (או מחוצה לה..) שקיבלו את המלגה, ולבקש מהם עזרה. פה בארה"ב אחת המלגות התחרותיות ביותר בתחום שלי (ובטח אחרים) היא מלגת ה - NSF לדוקטורנטים, ואצלנו אלה שזוכים מייעצים לאלו שמגישים בסדנה מיוחדת שמאורגנת כל שנה. זה נחמד, וממש עוזר. אם אין משהו מאורגן - נסה לארגן בעצמך..

לגמרי להגיש.

אגב, לא יודעת מה עשית בצבא - אבל זו יכולה להיות נקודה לזכותך בחלק של המנהיגות (על אף שזה אולי תלוי בשופטים שתיפול עליהם, בגלל הרגישות הפוליטית - כלומר אני לא בטוחה שזה לא עלול גם להזיק).
וכמו שאמרו פה, אל תצטנע, ובלי בושה תבליט את כל ההישגים שלך.
גם הממליצים הם עניין חשוב, כמובן.

למעלה