לחברה הישנה שלי,

cast no shadow

New member
לחברה הישנה שלי,

התקשרת היום, שוב. לדעת מה שלומי, איך בלימודים, בעבודה.
את עושה את זה הרבה, כי זה מה שעושים עם החברה הטובה.
ועניתי לך שהכל בסדר, כמו תמיד, אין חדש.
לומדים פה, עובדים שם, רובצים מול הטלוויזיה אחר-כך.

ושוב לא סיפרתי לך כלום. זה ככה כבר הרבה שנים עכשיו, אולי זה היה ככה תמיד.
לא סיפרתי לך מה שלומי באמת, מה אני מרגישה בפנים. מה אני צריכה לחלוק כל-כך, אבל איתך זה כבר לא אפשרי.
ובעצם, אף פעם לא היינו קרובות. אני זוכרת שפעם אחת החלטתי שאם את החברה הכי טובה שלי זה אומר שצריך לדבר על הכל.
זה עבד לי, אז. כנראה שפשוט לא היה לי משהו חשוב להגיד.

הרבה עובר עלי, חברה. ולא, הכל לא סבבה.

לא קבענו כבר הרבה זמן, כי זו תמיד הייתה אחריותי. האמת, שאני פשוט כבר לא יכולה. אמ, "זה לא אתן, זו אני" תהיה שורה יותר מדי גרועה?
קשה לי איתכן, כבר הרבה זמן. אתן לא מתכוונות לכך, אבל לשבת, באותו מעגל ישן, היום פשוט גורם לי להרגיש רע.
אני שמחה שטוב לך, שטוב לכולן. באמת. כן, ברור, אני גם מקנאה.
אני מקנאה בתחושת השלמות שלכן. טוב, אולי באמת זה עדיף, אם לפחות רע לי, שיהיה משהו טוב לך.

השמחה שלכן גורמת לי לשנוא את עצמי. לא לדעת מה אני רוצה, לחשוב שהכל זה שטות.
החתונה המהירה שלך גרמה לי לכעוס על עצמי שלא חלמתי אף פעם איך אראה עם שמלת כלה.
פיסת הבד שיש לך על הראש גורמת לי לכעוס על עולם שמאפשר אקט שכזה.
התינוק שלך שתלדי עוד מעט, גורם לי לחשוב עד כמה משהו בי לא בסדר, שאני לא רוצה כזה. לא עכשיו, אולי לא לעולם.
תמיד צחקתן על זה שאצלי הכל הפוך. כמו שרבנו על שמירת נגיעה, על השטחים, על האוטובוסים להפגנות.
שלא רציתי לבוא עם כולן לאותה המדרשה, שנסעתי לשום מקום, ללמוד כלום, העיקר לא לבוא לבר-אילן.

תראי איפה את, עם חיוך על הפנים. ואיפה אני, בוכה.
כמה לא סיפרתי לך, ששאלת מה שלומי, כמה לא אספר לעולם.
לא סיפרתי לך איך התאהבתי, ואיך הוא שבר לי את הלב.
איך כמעט עזבתי הכל, כי לא יכולתי לבחור בכלום. איך הרגשתי כבר חרטה.
לא סיפרתי לך איך הייתי קרובה להיות מה שתמיד בזתי לו.
להיות עוד אחת חלשה, שרק חולמת על מישהו, ומשהו, ונשברת.

את מתקשרת אלי, לשאול מה קורה, לקבוע לשבת.
השבת שלנו כבר לא דומה, חברה. היא גם לא תהיה.
תמיד ידעתן שכך אהיה, אבל לא, עדין לא ניהלו את "השיחה".

אני אוהבת אותך. כל-כך. וזה רק הופך את זה להיות יותר קשה.
שתדעי שאני שמחה בשבילך. ואני אהיה שם, כמה שרק תרצי.
אבל עכשיו אני כבר לא יכולה יותר.
אני פשוט צריכה רק פסק זמן קטן לנסות להיות שם בשבילי.

pokeret

New member
למה כל כך ברור לך שהיא מאושרת?

חוץ מזה חיבוק גדול, שבירת לבבות היא משהו שלא ניתן להתחמק ממנו בעולם הגדול, יבוא יום וגם את תשברי את הלב למישהו, לא שזה מנחם, רק מעמיד קצת בפרופורציות.

כתבת היטב, כתבת כואב

רק שתדעי שחברים זה דבר שאפשר לרכוש כל עוד אתה בחיים ונותרה בך טיפת אהבת אדם וטיפת סבלנות אל שגיונותיהם. ובתור אחת שכמעט כל חברותיה הוחלפו מעל פניה ובאו חדשים וחדשות, יפים יותר, מבינים יותר (לא שאני אובייקטיבית, אבל איך אפשר בכלל בדברים כאלה להיות אובייקטיביים)...
אז אם עכשיו את מתאבלת על זאת שמרוחקת ממך מנטלית ונפשית, את עשויה למצוא את עצמך עטופה באחרות לא פחות. ביום מן הימים. יום אחד זה יקרה בלי שנרגיש.

<אני יודעת שזה כמו להגיד לבחורה שנזרקה ש'הוא לא הגבר היחיד עלי אדמות', ו'מה את צריכה אותו' ו'הוא לא שווה אותך' ועוד שלל קלישאות שהאוזן אינה סובלת. אחרי הכל אלו אמירות המשקפות מציאות שאולי לא כל כך מעניינת ברגע נתון אבל בימים בהם כן מצליחים להקשיב לקול ההגיון זה מתגלה כנכון. איזה מזל!>
<הדוגמא פונה לגברים ולנשים כאחד>

uri80

New member
את זקוקה למישהו קרוב. מישהו או מישהי שכן

תוכלי לשתף עם המחשבות, אפילו האנשים הסגורים ביותר (ואני נכלל ביניהם) זקוקים בסופו של דבר למישהו שאותו ניתן לשתף. לפרוק את המחשבות. אם היא חברה קרובה היא תבין. אם לא, תמצאי מישהי אחרת.

האמיני לי, גם החיים שלהן מורכבים. החיים מן הסתם הם דבר מורכב. יש בהם טוב ורע, אושר ועצב, שמחה וצער. מישהו שלא ישפוט אותך אלא ידע לקבל אותך כפי שאת. זה נכון לכולם. אל תאמיני לכל מיני מצגות "פייסבוק" וכו' בהן הכל תמיד חיובי. זה לא מציאותי, זהו רק חלק מהתמונה האמיתית וחשוב להבין זאת. כל אדם עובר בחייו תקופות טובות יותר ופחות, כאלה של שפל לצד גבהים חדשים. זה טבעי.

נסי להפיק מהתקופה הזו את הדברים הטובים. כשאת בתורך תשברי את הלב לאחרים (למרבה הצער, חלק אינטגרלי ובלתי נמנע מהחיים), חשוב מאד שתלמדי מכך ותשתדלי להתנהג כמו בן אדם. תזכרי שבצד האחר ישנו אדם. חושב גם שבפעמים אחרות בהם פגעתי באחרות ניסיתי למזער זאת ככל האפשר. השתדלתי לפחות.

לא יודע איך זה אצלך או אם זה נובע מהבדלים בין המינים אבל אצלי כגבר ממוצע, משהו דומה רק תרם (מאד) לתחושת המוטיבציה והתחרותיות. (לא מבוטל בהתחשב בכך שמלכתחילה המוטיבציה היתה מאד מאד גבוהה). זהו סוג של תענוג אמיתי כשאתה משאיר אחרים מאחוריך, כשאתה מצליח להשיג דברים מסוימים שאתה יודע שאחרים לא יצליחו להשיג במהלך חיים שלמים. בין אם זו ההצלחה להשיג את המליון הראשון ובין אם זה דברים אחרים.

לפני זמן מסוים הצלחתי לארגן פגישה עם אחד האנשים העשירים בישראל (וכנראה בעולם. אחד הבודדים שאני באמת מעריך, ולא בגלל כספו.) הוא העניק לי את הביוגרפיה שלו שם הוא כותב שלכל היזמים יש משהו מסוים שמניע אותם, שגורם להם לא להסתפק בדברים הרגילים, רצון להוכיח משהו לאחרים. כנראה שיש בכך משהו מאד נכון. אנחנו נולדים עם קלפים מסוימים, חלקם טובים יותר וחלקם פחות, אבל השאלה היא מה אנו באמת בוחרים לעשות איתם.

נסי להפיק את הדבר החיובי מכל חוויה שלילית. זה אפשרי. בסופו של דבר, לכולנו יש פוטנציאל מסוים, השאלה היא מה אנו באמת עושים איתו בזמן הקצר שיש לנו.
חשוב שתקיפי את עצמך באנשים טובים, כאלה שאת מעריכה, ושאכפת להם ממך. בסופו של דבר אנחנו חיות חברתיות. בשורה התחתונה, לא טוב היות האדם לבדו.

אם הייתי מבקש שתתמצתי בשתי שורות

מה בדיוק גורם לך להרגיש רע, מה היית כותבת אז?

cast no shadow

New member
לשתי השאלות שלך..

דבר ראשון, מבחינתי, זה לא משנה הדרך שבה אתה חי את החיים שלך כל עוד אתה מרוצה מהתוצאה הסופית (וכמובן אתה לא פוגע באחרים תוך כדי).
בגלל זה, לא משנה אם אדם מחליט להיות טבעוני, חרדי או סתם בנאדם רגיל, כל עוד הוא שמח מזה ואין לו חרטות, אין סיבה לחשוב שהוא לא מאושר
רק מהסיבה הפשוטה שהוא בחר דרך חיים שונה ממה שאנשים אחרים כאן בחרו.

במקרה שלי, מה גורם לי להרגיש רע זה די פשוט. אני מפחדת מחוסר כיוון, חוסר אמונה או התרגשות מהעתיד.
זה לא קשור לקנאה בחלק זה או אחר של חברות שלי אלא במכלול.

למעלה