לזר בוקר טוב

10shosh

New member
לזר בוקר טוב

אם זכרוני אינו מטעה אותי היה פעם באתר שלך המלצה לכמה אינסולין צריך בהתאם למשקל גוף (אחרי ההריון צריך לחזור לממדים הקודמים
) האם תוכל להפנות אותי אילו כיוון שאני לא מוצאת אותו תודה מראש שוש

לזר

New member
שלום שוש

נכון, הקישורית מופיע כאן. מה שלומך? איך מתקדם הרך הנולד? רק בריאות. הסוכרת לא היתה רק הריונית? חבל שהיא לא תלך לה לגמרי. הטבלה היא מהספר שמופיע באתר שלי. כל טוב ובהצלחה

לזר

New member
בדכך כלל

אדם ששומר על תזונה נכונה (לא בהכרח כמות קטנה של פחמימות) ומזריק את הכמות הפרופורציונלית למשקל גופו בסופו של דבר חייב להגיע למשקל שבטבלה. אם כעבור נסיונות נשנים הוא לא מצליח להיתאזן גם מבחינת הסוכרת הסיבה היא בדרך כלל אינסולין לא מתאים לגוף. אז, כדאי להחליף את האינסוולין. כל האינסולינים ארוכי הטווח לא ניתנים לשליטה מניחה את הדעת, כי הם גורמים להיפו בלתי צפוי וזה מחייב לקבל מזון בצורה בלתי מתוכננת. אינסולינים המהירים וקצריי הטווח מעולים, משום שהם פועלים מיד ופעולתם נגמרת תוך 3 עד 4 שעות. לא קיים מצב של היפו בלתי צפוי. היפו יכול לקרות רק עקב שגיאה שהאדם עשה בהערכת כמות הפחמימות שהוא אוכל וכמות האינסולין שהוא מזריק. עם משאבה הסיכוי לקבל היפו פוחת כאשר מכיילים היטב את הבזל וסופרין נכון את הפחמימות (זה דבר בסיסי). מפליא לציין, שהשיקולים האלה תואמים יפה את גישת ה-BMI, כלומר זה גם פותר את בעית עודף המשקל. מזון, אינסולין ואיזון ביחס נכון מורידם משקל, כאשר האינסולין פועל טוב על הגוף.

10shosh

New member
שלום לזר

לא הסוכרת שלי אינה הריונית אני 21 שנה סוכרתית סוג 1 והתחברתי למשאבה לפני ההריון הבעיה שאינסולינים קצרי הטווח כמו ההומולוג והנובורפיד אינם מותרים עדיין לא בהריון ולא בהנקה כך שאני משתמשת באקטרפיד הותיק שקצת יותר קשה להתאזן איתו מכיוון שתגובותו לא מספיק מהירה ולעיתים נוצרת חפיפה בין בולוסים שונים וכן דרושה יותר כמות אינסולין\פחמימה 1/10 במקום 1/15 במהירים. אבל עדיין הצלחתי גם בסוף ההריון להיות על HbA1C של6.3 (אמנם עם בערך 100 יחידות ליום אבל האיזון היה יותר חשוב מהמשקל) כעת אני רוצה למצוא בערך את כמות האינסולין הדרושה לי כדי להוריד מעט את העודפים ולחזור HbA1C ל- של 5.8 כמו לפני ההריון. אני יודעת שאם האטרפיד אצטרך כמות מעט יותר גדולה אבל במקביל גם ההנקה שורפת אנרגיה אז יכול להיות שהערכים בטבלה שלך יתאמו. בכל המקרה הרך הנולד חמוד שמו בישראל שחר, ולדעתי המאד אוביקטיבית הוא פשוט מ-ק-ס-י-ם...... תודה בכל מקרה ושבת שלום שוש

לזר

New member
אני מודע לנושא החפיפה של הבולוסים

למטרה זו יש לי גם טבלה בדף אחר. הטבלה נכונה להומלוג, אבל אפשר להתאים אותה גם לרגולר (וולוסולין). סה"כ יש למרוח את ציר הזמן ולהוסיף לו שעה. הרגולר פעיל 5 ואפילו 6 שעות, אבל הכי טוב להניח 5 שעות ולהיכנס לטבלה. יש עקרון די פשוט להערכת היתרה של אינסולין נותר בגוף על ציר הזמן. אני מקדים בולוס 15 דקות לפני הארוחה אם אני על 140. עבור רגולר אפשר להזריק 30 דקות לפני הארוחה. בזהירות לבדוק זאת. כל הכבוד ושמרי על ההמוגלובין A1c שיש לך שבת שלום

למעלה