לזניה

droli

New member
לזניה

אני רוצה להכין לשבת לזניה, אבל הבעיה שהמתכון שיש לי משגע, אבל תמיד העלים העליונים מתייבשים לי מאד. יש למשהו מושג איך למנוע את זה?

beagle

New member
כמה רעיונות

אם את/ה משתמש/ת בעלים טריים, ומבושלים לפני האפיה, כיסוי של הלזניה ברוטב (עגבניות?) לפני האפיה מריך לספק מספיק נוזלים. אם העלים הם מהחבילות ללא בישול מוקדם, אני משרה את העלים במים קרים לכמה דק`, לא לרככך אותם חזרה לבצק, אלא רק שיתפסו קצת לחות. אני גם שופכת קצת מים (כן, כן) על כל שכבת עלים, בזמן ``ההרכבה``. הלזניה היבשה באמת מאבדת הרבה נוזלים בזמן האפיה, לא לדאוג, הרוטב לא נעשה דליל בגלל זה. כמובן, לא צריך להציף את התבנית, משהו כמו רבע כוס על כל שכבת עלים. ואחרון חביב - לכסות בנייר אלומיניום בזמן אפיה, כדי שהנוזלים ``ילכדו בפנים``, ולהסיר רק בדק` האחרונות, אחרי שהעלים כבר רכים, להשחמה סופית. זהו.

beagle

New member
המממ....

עכשיו קראתי את ההודעה למטה, והבנתי (קצת באיחור), שאת ``את``. חוץ מזה, צריך ולא מריך, ולרכך, ולא לרככך. צריך לפנות לאקדמיה, לדעתי אסור שיופיעו שני ``כפים`` אחד אחרי השני באותה מילה... B-(

droli

New member
לזניה ``רטובה``

אז ככה - עכשיו עם טוסט ביד (מלחם קל כמובן..) אפשר להמשיך. העלים שאני משתמשת הם מוכנים של אוסם נדמה לי. אני מוסיפה רוטב בשמל למעלה - טוב עכשיו גילית שאני לא כל כך שומרת כשרות... ובכל זאת הרוטב למעלה, ונייר כסף מעל הכל. על מים לא חשבתי. אני מתכוונת להכין לחבר`ה שלי לשבת. אני אנסה ואדווח. תודה בכל אופן. אגב - עכשיו גיליתי שהמתכון הנהדר נעלם לי, אבל אני אתקשר לחברה שלי כדי להחזיר את האבדה. דיווחים בקרוב. מיכל

beagle

New member
אם ככה, קבלי מתכון מתחרה...

רק למקרה שתתקעי, למרות שהוא הכי פשוט. תטגנים בצל קצוץ בשמן זית. כשמשחים מוסיפים שום כתוש לעוד דקת טיגון, ואז תבלינים - בשמן הם פשוט מוציאים יוןתר טעם. אני מוסיפה אגוז מוסקט (אני מגררת בערך חצי אגוז על תבנית בינונית), פפריקה טובה ופלפל שחור, או אנגלי. אז להוסיף בשר קצוץ, או בשר שטחנת לבד בבית. הטחון הקנוי פשוט דורש ערבוב מתמיד להפרדת גושים... אני משתמשת ביחס שוה בין בשר הודו לבשר אדום. אחרי שבושל מעט (לא עד הסוף), אני מוסיפה עגבניות קצוצות, רסק עגבניות, מלח, ומשפרת תיבלון. זהו. שכבת עלים בתחתית, לשפוך קצת מים, חצי מהבשר, עוש עלים, מיים, בשר ועלים. ומים. וזהו. ורוטב בשמל נפלא למעלה, עם פרמזן.... לכסות, שעה ב- 180 מעלות. להוריד כיסוי ועוד 5-10 דק` בחום נמוך יותר, עד להשחמה. ואם את רוצה, פעם אחת ויחידה אבא שלי הכין לזניה חצילים ונענע, שהיתה נפלאה!!! יש לי את המתכון איפה שהוא.

droli

New member
נראה טוב אבל...

המתכון שלי הוא עם גזר (נדמה לי) ברוטב, וכמו כן מעל שכבת הבשר יש פרוסות מוצרלה.. ברגע שאקבל את המתכון אני מוכנה לשתף אותך אם תרצי.. כמו כן חצילים תמיד נשמע טוב! מיכל

beagle

New member
גזר? בטח שארצה!

וברגע שאאתר את מתכון החצילים, אכתוב אותו.

droli

New member
לזניה - עידכון

אז ככה, התקשרתי אליה, והיא לא כל כך זוכרת מה זה היה. אבל - היא אילתרה לי רוטב - לטגן את הבשר (בערך קילו וחצי) לעבור כל הזמן עם סכין ומזלג על מנת שיהיה דק דק, לשפוך פנימה רוטב פסטה טוב - מוכן, לתקן תיבול וזהו. ואז - עלים של לזניה בשר מוצרלה עלים של לזניה בשר מוצרלה עלים של לזניה בשר - אם נשאר ורוטב בשמל הופפפפ - לתנור וזהו. בתאבון. (אני מקווה שיצא כמו המקור - אדווח מחר)

droli

New member
עידכון לזניה

עשיתי את הלזניה עם רוטב מוכן של ויטה. אחד עם פטריות ואחד עם עשבי תיבול. איך להגדיר את זה.. פשוט מגעיל! לא לנסות מיכל

meravido

New member
יש לי עבורך מתכון ללזניה צמחונית

טעימה טעימה אבל קצת ארוכה להכנה (אבל התוצאה שווה את העבודה): 1 חב` דפי לזניה - לבשל במים לפי ההוראות רוטב עגבניות: לטגן מעט שום בשמן זית, להוסיף קופסת פטריות טריות פרוסות, 1 קופסא (800 גר`) עגבניות מרוסקות, חופן טוב של פטרוזיליה קצוצה ולתבל במלח, פלפל, בזיליקום. רוטב בשמל: להמיס 50 גר` חמאה להוסיף תוך בחישה 4 כפות קמח בהריון, כשהקמח נבלע - להוסיף תוך כדי בחישה ובהדרגתיות 1 ליטר של חלב (כל פעם קצת כדי שיבלע ושהרוטב יצא סמיך). לתבל במעט אגוז מוסקט. בתבנית משומנת לשים קודם כל מעט מהרוטב בשמל , אח``כ את הפסטה, רוטב עגבניות, בשמל, לפזר גבינה צהובה מגוררת ושוב פסטה, עגבניות, בשמל, גב``צ. לסגור הכל עם שכבה פסטה ומעל בשמל וגב``צ. להכניס לתנור חם 180-200 מעלות ל15-20 דק` (עד שהגב``צ מבעבעת). לחכות מעט לפני ההגשה כדי שהלזניה תתפס. יוצא טעים טעים. בתאבון

דפדפ

New member
נראה טעים טעים.

בשבועות הכנתי משהו דומה אבל ברוטב האדום לא שמתי פטריות אלא בצל ירוק ולא שמתי גבינה צהובה בין הרטבים אלא למעלה על הרוטב האדום פיזרתי אורגנו והרבה גבינ``צ . זללו עד סוף התבנית. אם תרצי אתן לך כמויות מדויקות. פעם הבאה אנסה את שלך.

למעלה