שמע, אתה מתפלפל איתי כבר יותר מדי
את הויכוחים האלה תשמור לדתיים, אמרתי לך מהתחלה שאני לא אחת שמאמינה 100%, אני רק אחת שיש לה ספקות ב
אי קיומו של אלוהים, זה הכל. ואם יש אלוהים, אני לא מאמינה בזה בצורה הדתית היהודית (אחרת הייתי דתיה).
ולגבי מה שאמרת- לא חושבת שהדתיים נותנים לגיטימציה לרוצחים ואומרים שאלוהים שלח אותם. אני יודעת שהם מאמינים שאלוהים נתן ולקח מהסיבות שלו, אבל עדיין מי שביצע את הרצח הוא פושע. השאלה שלך באמת חכמה ודורשת תשובה ממישהו יותר מבין ממני.
לגבי השואה, זה סימן שאלה גדול. יש כל מיני סיבות שהדתיים מוצאים לה. קשה למצוא סיבה חוץ מזה שחלק מהעולם השתגע והלך עיוור אחרי מנהיג מטורף. בעיני זה לא שולל את קיומו של אלוהים אבל זה מעורר בי סימני שאלה אם הוא אוהב אותנו היהודים. הדתיים אומרים שאלוהים לא בחר בנו כעם הנבחר כדי שנהיה "הילדים המפונקים" שלו שמקבלים תנאים טובים יותר מאחרים, אלא שנהיה העם הנבחר כזה שנותן דוגמא לעמים האחרים גם אם זה אומר שנעבור הרבה סבל בדרך.
יש משהו טוב בלהיות דתי, עם כל החסרונות, שיש לך הרבה חשבון נפש לעשות ואם יש לך אמונה אתה מחפש את ההנחייה איך לפעול בדרך הנכונה והמוסרית. לא שאני אומרת שכל הדתיים מוסריים וכל החילונים לא. יש חילונים שגם מנחים אותם ערכי מוסר כמובן.