לזכרם

ברק 188

New member
יום כיפור 1973-2004 אז כמו השנה שבת

שבת 73 לא שבת ממלאכתו, אלא החריב כמעט את כל ממלכתו, את הצלקות עד היום עוד ניתן לראות.

rozgil

New member
בעל עיטור המופת ישראל כספי הודה שהפ

סנסציה: בעל עיטור המופת ישראל כספי הודה שהפקיר פצועים ראה קישור מצורף !!!

שלום חברים

הנה הבאתי לכם כתבה ולא משנה לי מה היה התגובות חלק מהם הרגיזו אותי במיוחד תגובתו של איזה רופא דפוק ולכן הגבתי כמו שהגבתי שם

אני אותם אזכור עד סוף ימי

היינו כמה חברים מאותה השכונה חלק התגייסו מעט לפני במחזור אחד וחלק איתי יחד את כל מה שעברנו יחד רק הם אני ושאר החברים יודעים כמעט הכול עשינו יחד אכלנו בכינו סחבנו אלונקות ימים ולילות טורטרנו עם כל הנשק המחלקתי יצאנו למסע בקבר השיח לקבור בדל של סיגריה מילאנו עוקב מים במשמנות של ה FN כשהעוקב היה בככר השמוק(שם כינוי לטריג של סנור) השתוללנו במזרקה של נתניה גנבנו את החלב בשכונות ירושלים עד שנתפסנו נו ולא עשו לנו כלום סך הכול רצינו חלב בבוקר במדבר יהודה גנבנו בבנות מהמטבח פרצנו את המחסן של כלי האוכל בסנור כי היו חסרים לנו כלים בהזדכות הרבצנו יחד לשוטרי המשטרה הצבאית שחשבו עצמם גיבורים בצומת בית ליד ועוד כהנה וכהנה דברים שההיגיון לפעמים לא קולט אבל תמיד תמיד דאגנו האחד לשני ויהי מה כשהיינו יוצאים הביתה וזה לא היה הרבה מי יכול עלינו האמת השווצנו עם הכומתות והכנפיים היינו מלכי הארץ והנה הגיע היום הארור בשעה דקה או שתיים לפני השעה שתיים ביום שבת ברפידים ונחתו עלינו כמה סוחוי 7 ועשו בנו שמות בשבילנו כאן התחילה המלחמה שלא ידענו כמעט כלום על מוות ועוד של חברים. גרשון בלאו (עפולה) ולד רענן(עפולה) עופר רותם(עפולה) יעקוב גרוזנברג(עפולה) יוסי שלי(עפולה) מיכלוביץ משה(חיפה) משולם יצחק(חיפה) צוקר רפי(חיפה) יאירי עוזי פרנקו רחמים(אפיקים מיכאל מרשל(אפיקים) שטינברג אבי זידובר גד(עפולה) עוזרי שמואל(ירושלים) מרציאנו ג'ק(אשדוד) פסח רמי(ירושלים) איך שלמה ארצי שר היינו שישה ת.נ.צ.ב.ה

לזכרו של גיל

לזכרו . גיל. אני זוכר איך ישבנו ביחד בעמדה במוצב, אותו לילה חשוך ונורא קר .. הסתכלנו לחושך לתוך הגבול, סופרים שעות לסוף מסלול, והלילה שלא עבר.... ככה אני זוכר אותך... היית חייל מצטיין, טען מ"פ , קצין תותח ששמו היה ידוע בכל החטיבה .. ואני זוכר בקורס מפקדים שאתה כבר הייתי בקורס קצינים , באת לברך ... כולך שחור מפיח ופניך לבנות מחול של מדבר והחיוך הקורן שלך. קראת לי אז וחיבקתי אותך, "אלי", ככה תישאר בזכרוני אני השתחררתי כבר. אבל אתה נשארת שם. לא השתחררת איתנו... לנצח תיהיה עם מדים. אותו יום ארור . סמי אמר לי "גיל מת" הטנק שנסע , והג'יפ שלך כמו קרטון נמחץ לא האמנתי. לא האמנו. על סלעי הבזלת של רמת הגולן בנפח הארורה שלקחה את חייהם של כל כך הרבה טנקיסטים במלחמה ההיא, הלכת לנו גיל... יהי זכרו ברוך סגן גיל שני ז"ל

rozgil

New member
הקרב על החווה הסינית: הסיפור שלא סו

הקרב על החווה הסינית: הסיפור שלא סופר..... ראה קישור , כאן למטה !!!

rozgil

New member
אחרי 31 שנה: דוח מלחמת יום כיפור יו

אחרי 31 שנה: דוח מלחמת יום כיפור יוצא לאור ידיעה ב"מעריב" ראה קישור מצורף !!!

עָנת

New member
הי איש

חלק מהתגובות נובעות מטיפשות טוטלית
. תמיד יש אנשים שיתנו פרשנויות שונות לחלוטין
הכתבה מעודכנת בקישורי הפורום

סליחה

אבל את שמו של סרן יואב לא הזכרתי אומנם יואב לא היה שייך אורגנית לגדוד אבל יואב נפגע בעמדה שלנו בכתף שמאל מכדור 7.92 מצלף מצרי אל מול הארמיה השלישית פיננו את יואב לתאגד הגדודי שם טופל ע"י הרופא הגדודי אבינועם רחמל וכעבור מספר דקות מסר נשמתו לבוראו יהי זכרו ברוך

זידובר גד ז"ל

גדי היה שכני מהקומה מעלי גדי היה מפקד מוצב החרמון במלחמת יום כיפור גדי היה סג"מ צעיר ובדיוק מה שעשו לרמטכ"ל דדו עשו לגדי הפילו עליו את כל תיק מוצב החרמון אומנם גדי הצליח להתחמק עם עוד כמה חיליים שלו מהמוצב וכך הציל עוד כמה חיליים ממוות או שבי מצאו לנכון במדינה למצוא שעיר לעזאזל(הש"ג התורן) גדי עוכב בדרגה לקח הכול ללב עד שליבו לא עמד בכך ביום 28.11.81 בחצות בערך אחרי מאמצים שלי לנסות ולהחזיר בו חיים מסר נשמתו לבוראו יהי זכרו ברוך שלושה חודשים לאחר מותו נולד לי בן שיבדל"אט וקראתי אותו על שמו של גדי

ברק 188

New member
קראתי מרגש החלום הבלהות,מקווה...

שהחלום יהפוך במהרה מבלהות- בלהיות לאחר הפרשה שתמצא הדרך הנאותה ומכובדת להחזיר את הגופה למקומה הראוי לה, ותשקוט נפשו של יוסף במנוחה.

דן ארבל

New member
חללי האויב (לשעבר)

איש הגשם,קראתי את סיפורך ואני מבין לליבך בנושא זה של קבורת חייל הגם שהיה אויבנו.עם ישראל מחנך את בניו כולם לנהוג כבוד אחרון לנופלים וגם שהם מהצד השני.זאת תפיסת חיים שלמה שמעוגנת במסורת היהודית. אולי ירווח לך אם תבין כי יחסו של הצד השני לחיים בכלל ולהבאת חייליו לקבר היא שונה בתכלית מיחסינו אנו.זה שאתה חושב כי בהבאת החייל האלמוני לקברו בחיק משפחתו אתה עושה עימו חסד,מחשבה זאת בטעות יסודה.הצד השני אינו מעוניין בכך כלל(מסיבות רבות). הנני להסב תשומת ליבך כי במלחמת ששת הימים,מלחמת ההתשה(שנמשכה כ-3 שנים),ומלחמת יום הכיפורים המצרים לא ביקשו ואו דרשו את גופות חלליהם ו/או את מיקומם.יתרה מכך ,אולי שמת לב ואולי לא ע"ג סוללת העפר מהאגם המר ועד קנטרה לאורך תעלת סואץ היו פזורים עשרות בתי קברות בהם נטמנו חיילים מצריים(כמובן מהצד המצרי,לפני פרוץ מלחמת יום כיפור),כלומר המצרים לא פינו את חלליהם למקומות קבורה בעריהם ו/או כפריהם מסיבות שלהם והעדיפו להשאירם במקום. פנייתך לטיפול בנושא לרשויות המתאימות בארץ היא נכונה ויפה אך חשוב להבין כי רשויות אלה אינן יכולות לפעול בניגוד לתרבות ו/או ליחס של הצד השני שעיניין זה כאמור כלל אינו מעניין אותו. אני תקווה כי הסברי הקצר יתן לך מרגוע.

rozgil

New member
גלויות ד"שים -בתקופת מלחמת יום כיפו

גלויות ד"שים שהגיעו לגלי צה"ל מחיילים, בתקופת מלחמת יום כיפור 1973 ראו קישור למטה !!!

ברק 188

New member
אחרי קרוב ל21 שנה יום כיפור מס2 שלי

והנה כמו אז רק שאז שדה קרב ,היום שדה הפרנסה שלי, וכל זאות טרי מהיום. שעות לפני הצורים התפשטה הידיעה משהו בלתי צפוי קרה ,לקראת השעה 14:00 חזר המנהל הישיר שלי וערפל האי ידעה פוזר- בהודעה דרמתית אמר סוף הדרך! סוגרים את המפעל מהיום עד לשנה האזרחית החדשה (כחודשיים וחצי) פה לא ישאר אף אחד, זהו בעיצומה של שנת עבודתי ה21 במפעל נגמר הסיפור, מאז יושב ומהרר מה יהיה... מחשבות...מחשבות...ואין תשובות, מציין מאז חודש פברואר אני עובד כחצי מישרה ומקבל משכורת רגילה- ההתחשבנות בין במפעל ללשכה (הינו משרד הבטחון) זאת לאחר שאז ניסו לפטר אותי "והארגון" לא נתן להם לעשות כן עקב היות והמפעל מוכר ש5% הוא מחויב להחזיק נכי צה"ל, אבל עכשיו כשנסגר אין אני יודע מה יהיה, כתבתי פה לשתחרר וקצת אותכם לשתף אולי עכשיו כשאני מרגיש עייף עצום עיניים וארדם לי קצת עד למחשבות שבואדי ישבו להציק מחר, מתנחם בחתימה של ענת בענין הדלתות, אבל לצערי לי אין מפתחות- לאל הפתרונות אולי יהיה טוב ,ליל מנוחה ותודה על ההקשבה חברים.

najad

New member
אורי מילשטיין

בקישור לאתר רוטר נט מיותגים שם אורי מילשטיין וקהל השוטים שלו. לפי דבריו הוא היחד , או כמעט היחיד שמבין משהו בבטחון, הוא היחד או הכמעט יחיד שיודע מה לעשות, הוא היחיד או כמעט היחיד שיודע את האמת וחושף אותה למורת רוחה של המערכת. אז הוא לא היחיד או בין היחידים או בכלל. בדיבורים הוא די חזק. אם הוא מסוגל למעשים ירוץ בבחירות לכנסת , ייבחר ויגיע לעמדת השפעה ליישם את "תורתו" הבטחונית.

rozgil

New member
אתר (מידע!!!) מצויין לנכים "חיוגים"

חיוגים הינו מדריך ארצי המכיל מידע חיוני וקל לשימוש לציבור הנכים הקשישים ובני משפחותיהם ראו קישור מצורף !!!

rozgil

New member
ניסיתי שוב ואצלי הוא כן עולה !!!

הנה הלינק לאתר : http://hiugim.tripod.com/hiugim.html ושוב אני מצרף את הקישור כאן למטה !!!

למעלה