לזכרם

לזכרם../images/Emo16.gif../images/Emo107.gif

בעקבות המקרה המצער שאירע ל-jgut השבוע, חשבתי לפתוח שרשור מיוחד לכבוד הסוסים שאינם איתנו עוד. כל אחד מוזמן לספר קצת על סוס שהיה לו/סוס שהוא מכיר והלך לעולמו, לצרף תמונה, להקדיש לו מכתב/שיר וכמובן להדליק
לזיכרו. אולי ככה גם נוכל להנציח את יקירינו על גבי הפורום.

עדימ

New member
ונוס יפה שלי

היית שלי לזמן קצר אומנם אך מרגע ראיתיך התאהבתי בך. קסומה יפה מבט מלא משמעות בעלת אופי דעה ועוד. אהובה שלי נולדת לחופש

fliperit

New member
היכרתי 3 סוסות שהלכו לעולמן.

הראשונה היא פלאשי, סייחה בת 8 חודשים בערך. היא הייתה משוחררת במגרש, ומישהו השאיר רשת חציר על הגדר. פלאשי הכניסה את הרגל לרשת, גילתה שהיא תקועה והתחילה למשוך. מאוד רצו להציל אותה, אבל כשהתברר שיש 3 שברים ברגל, החליטו להרדים אותה. אנ זוכרת שבתקופה שהיא הייתה עם רגל שבורה (שבועיים בערך עד שהרדימו אותה) היתי נכנסת אליה לתא ויושבת איתה שעות..היא הייתה סייחה מקסימה ויפיפיה חבל. השניה היא סנואי, גם כן סייחה בת חצי שנה בערך (אולי יותר...ממש לא זוכרת). היא הייתה במרעה יחד עם סייחים יותר גדולים ממנה, ובמרעה לא הייתה ממש השגחה צמודה. אחרי כמה שבועות התברר שהסייחים הגדולים מתעללים בה, לא נותנים לה לאכול ומרביצים לה. החזירו אותה לחווה בתת תזונה נורא, אבל הנזק לעצמות כבר נגרם. היא קיבלה מכה ממש קטנה ששברה לה את הרגל, והורדמה. השלישית היא שרי, סוסה שאימנתי במשך תקופה מסויימת, ואהבתי ממש (למרות שהיא הייתה קצת משוגעת וקשה מאוד). ביום שבת אחד היא הייתה משוחררת עם כל הסוסים במגרש, למרות שהיא לא ממש הייתה שייכת לעדר. כשבאתי לחווה ראיתי אותה עומדת, ואחרי שעה וחצי, כשיצאתי שוב מהאורווה שמתי לב שהיא בכלל לא זזה מאז שהגעתי. נכנסתי למגרש וראיתי שביל של דם מוביל אליה, ואז קלטתי שאחד הסוסים הולך מסביבה במגעל ולא נותן לשום סוס אחר להתקרב (ניקו חמוד
). ניגשתי אליה וראיתי פצע רציני ברגל. העלתי אותה לאורווה לאט לאט, והיא לא דרכה על הרגל בכלל. כשהגעתי למעלה קראתי לבעלים של החווה שהזמין וטרינר. בערב הוא התקשר להגיד לי שהרגל שלה שבורה, ולמחרת אמרו לי שהיא הורדמה.

לצערי, הכרתי יותר מדי../images/Emo7.gif../images/Emo107.gif

ווקר ז"ל- לא הכרתי אותך הרבה זמן, אבל אני לעולם לא אשכח אותך. סוס עם לב זהב, כולם אהבו אותך... הרכיבה הראשונה שלי בחווה היית עלייך והיית כל כך נוח ומדהים.... אזכור אותך לנצח.
ארל גריי ז"ל (
)-
עצוב לי להיזכר בך ולדעת שאתה לא פה יותר. מלאך. סוס כל כך מדהים ומוכשר... היה לך כישרון להתאים את עצמך לכל רוכב, בכל רמה. ומי היה מאמין שאתה סטאליון בכלל? היית כל כך מדהים כשרכבו עלייך. סוס מיוחד במינו, סקול מאסטר. אני כל כך אוהבת אותך, כל כך מתגעגעת... עד היום יש בי כאב בלב מאז שעזבת. לפחות עכשיו אתה כבר לא סובל יותר...
ארמני ז"ל- גם אותך לא יצא לי להכיר הרבה. אני רק יודעת שלא הגיע לך ללכת באופן כשזה. גם אתה לפחות כבר לא סובל יותר.
רון ז"ל- עוד מלאך שהלך לעולמו. עוד סוס נהדר שהרבה רוכבים אהבו. מתגעגעת, אתה כל כך חסר....
טוויל, אני אפילו לא יודעת אם להגיד ז"ל......
אני רק יודעת שכשעזבת את החווה היה לך סרטן מתקדם ברגל והעריכו שלא נותר לך זמן רב לחיות... ומאז עברו הרבה יותר מכמה חודשים... אני רק מקווה שלא סבלת יותר מדי באותה תקופה. מדהים שכמותך. כל כך יפה ומוכשר.... השיעורים הכי מוצלחים שהיו לי בחווה היו עליך, קידמת אותי כל כך הרבה.... מתגעגעת ואוהבת המון...
פיקאסו המדהים, גם ככל הנראה ז"ל... רכבתי עליך רק פעם אחת, אבל אני זוכרת את הפעם הזאת כל כך טוב.... סוס כל כך עדין ורגיש... ואחרון, ממש לא ממזמן...
קווזימודו ז"ל. הצילו לך את החיים, אבל גם בסוף נאלצו לקחת לך אותם, בשביל שלא תסבול יותר.... הגעת לחווה כל כך רזה ומסכן, והשתקמת כל כך יפה... ובזמן כל כך קצר, הכל נהרס. מקווה שטוב לך עכשיו בגן עדן. היית מלאך על הקרקע, ועכשיו אתה מלאך בשמיים. אתה כל כך חסר... כל כך קשה לאבד כל כך הרבה סוסים שאני מכירה, במיוחד את אלה שממש נקשרתי אליהם... ועוד יותר קשה זה לדעת שהם לעולם לא יחזרו עוד... וקשה לי לחשוב שרובם מתו הרבה טרם זמנם, כשנותרו להם עוד שנים רבות לחיות... נדמה לי שלעולם אני לא אכיר סוסים כל כך מיוחדים, מדהימים ומוכשרים כמו שהם היו. הזמן לא מרפא את הכאב, הוא רק מאפשר לדעת להתמודד איתו טוב יותר. אבל תמיד יהיה לי משהו חסר בלב... ותמיד מנחמת אותי הידיעה שהם כבר לא סובלים יותר.

Whiskey 2

New member
../images/Emo16.gif פיטנגו

פיטנגו, פיטי אני מתגעגת אליך, ולמרות שעבר כבר חודש אני מוצאת את עמצי נזכרת בך. חושבת על היופי שלך, על החיים שלך, על ההתנהגות שלך, על האהבת התפוחים הכי גדולה שנתקלתי בה, על הקוליקים שלך, על הצליעה ברגל האחורית, על הפרסות הלא שוות בגודלן, עליך ועל לואיזה מתבודדים לבדכם - רחוקים מכל העדר, על הפעמים שבהן החלטת להריץ את כל הסוסים, על הזיעה שתמיד הצטברה אליך - גם מסתם לעמוד במרעה, אליך פיטי. פיטי אני יודעת שבמקום שבו אתה נמצא קיבלת 7 נשמות חדשות במקום אלא שבהן כבר השתמשת, שאתה עדין סוס מדהים עם גוונים ברעמה ובפוני ושאתה כבר לא בן 29 אלא צעיר ושובב כמו שהיית, מתגעגת מאיה.

../images/Emo201.gifלך, ולכולן ../images/Emo10.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

אולימפוס ../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo16.gif../images/Emo14.gif

אני אף פעם לא אשכח איזה סוס מדהים הוא היה. ג'וג ראשון... רכיבה עם שתי ידיים ראשונה... ועוד דברים בפעם הראשונה, שאני אף פעם לא אשכח. הפעם הראשונה שנתקלתי במוות. אני אף פעם לא אשכח את הכתם על המצח, את הגרביים הלבנות, ואת השחורות, והכי חשוב: את העיניים הטובות. את העצלנות שלך, שחוץ ממנה לא מצאתי עוד חיסרון, וגם היא לא נראית כחיסרון בעיני. אני זוכרת אותך כשראיתי אותך בפעם האחרונה. נראיתה כל כך נורא, כל כך לא אתה. אני לא אשכח את העיניים שלך. הן היו עצובות, ועם זאת, הייתה בןה אותה חכמה, אותה פיקחות. אני זוכרת, איך נפרדת ממני במבט. איך עיניך אמרו לי שלום, אמרו לי שזאת הפעם האחרונה. היית מנהיג בעדר שכולם כיבדו מתוך רצון לכבד, ולא מתוך פחד. היית סוס חכם, שעבר תלאות בחייו, אבל התגבר על כולן. היית סוס שלא היה מישהו שלא יכל לאהוב אותך היית, ואתה עדיין, סוס שיישאר איתי תמיד בלב ובזיכרון. עכשיו כשאתה כבר לא נמצא, אלא דוהר למעלה בשמיים, אני רוצה שתדע, ותזכור, למרות שאתה כבר בטח יודע, וזוכר, מרוב הפעמים שמלמלתי את זה לך בלילה, שאני ואניטה בחיים לא נשכח. אניטה השתנתה, אני בטוחה שכבר ראית. אני השתניתי, אני בטוחה שאתה יודע. ואני בטוחה שכל שאר הסוסים זוכרים. אחרי שהלכתי כמעט הכל השתנה, האורווה גדלה והגיעו עוד סוסים. וגם קרו עוד שינויים. אבל מה שהכי השתנה, ולא יחזור לעצמו תמיד, זה ההרגשה השונה באורווה. היא עדיין אותו בית האהוב, החם, שתמיד יש מישהו שמחכה לך, אבל משהו, מישהו, חסר. מישהו שלא יחזור, שעזב לתמיד. אני זוכרת את אותו היום, את החיבוק האחרון, הנשיקה האחרונה, את הפרידה האחרונה. זו לא עוד פרידה לשלום ו"אראה אותך בשבוע הבא", זו הייתה פרידה אחרת, יותר קשה. פרידה שבהתחלה לא הבנתי מה משמעותה. אני זוכרת את ההבל החם מאפיך, את המגע שנגעתי בך. את הבילבול, עד שהמבט בעיניך הסביר לי הכל. בהתחלה לא בכיתי, רק נשענתי על אימא, עומדת ליפול. לא הבנתי מה קורה, לא האמנתי שאתה הולך, איך אתה יכול לעזוב? את הסוסים, את כל מי שהכיר ואהב אותך! איך? בבית הכל התפרץ ואז, בלילה, חשבתי עליך, והבנתי, שזו דרכו של עולם. אולימפוס, אני תמיד אזכור אותך, ואף פעם לא אשכח. ממי שאהבה אותך כמו אח, ומרגישה שאיבדה חלק ממנה.

jgut

New member
חוץ מרו היה גם את בוי

בוי היה סוס מהחווה הקודמת שלי. הוא היה סוס מבוגר יחסית, שהיה רוב הזמן בפנסיה ומידי פעם עשה שיעורי רכיבה טיפולית. בוי נפטר מהתקף לב בזמן שעשינו האכלת ערב אני והנערה שהייתה הכי קשורה אליו בחווה... הוא מת לנו בידיים וזה לקח ממש דקה. לא ידענו איך להתמודד עם זה. בוי היה סוס ממש מיוחד. היה לו הרבה טוב לב. הוא היה מדהים ברכיבה ומאוד ביטיחותי. תמיד אהב להוביל והיה גם המנהיג של העדר. הוא היה סוס מאוד עדין ותמיד ניראה שהוא מבין כשמדברים אליו. בשעות הבוקר הוא היה משוחרר בקיבוץ. כשהיה צריך ללכת היו פשוט קוראים לו והוא היה חוזר לחוה. לכל אחד מהרוכבים (ובמיוחד לילדים) היה רגש מיוחד כלפיו. הוא היה הרבה פעמים הסוס ה"ראשון" (שיעור ראשון, קנטר ראשון, הסוס הראשון שנקשרים אליו). לפחות התקופה שלו בקיבוץ הייתה תקופה ממש טובה. עם הרבה חופש והמון אהבה. מקווה שגן עדן דומה לזה.

Sajaa

New member
שורוקי המדהימה שלי!!!.....

שורוק הסוסה המקסימה בעלת חצי הירח על אפה . הסוסה המיוחדת ביותר בחווה והאהובה שלי אני אוהבת אוהבת אוהבת אוהבת אוהבת אוהבת אוהבת אותך ומאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מתגעגעת אליך!!!!!!!!!

למעלה