לזכות הויפאסנה

yatsek

New member
לזכות הויפאסנה

עיינתי בהודעות הרבות הנוגעות לויפאסנה. נדמה לי שלא אחטא הרבה לאמת אם אסכם את עמתדם של שני מלכי הפורום בעניין זה כדלקמן: דרול: מתנגד בתוקף. למה? ככה. ה"ככה" של דרול לובש הרבה צורות. לרוב הוא מסתייע בהרבה מלים מפוצצות מתחומים שונים של ה"רוחניות" בציטוט הרבה שמות של ספרים ואישים - אך בלי לספר מה הם אומרים. כמו-כן מצטרף דרול בצהלה גדולה לכל מי שמסכים בטובו להגיד משהו בגנות הויפאסנה או גואינקה (עוד לא נתקלתי בביקורת שאינה מקובלת עליו). לסיכום מספר החכם דרול שהסיבות המניעות אותו נשגבות מהבנת פשוטי עם כמוני וכמוך. אינקה: מתנגד. למה? גירסתו של אינקא מורכבת מעט יותר. ראשית הוא מודה בהגינותו שהוא עצמו מתפרנס מלימוד מדיטציה והויפאסנה לדידו הינה "מתחרה". שנית, הוא מודה כי מעולם לא השתתף בקורס ויפאסנה (אם הבנתי נכון). במקומות אחרים הוא מנסה לברר נקודות אשר נראות לו בעייתיות. אך בסופו של דבר ולאחר שבירוריו נענים מגיע גם אינקה למקום דומה ולמסקנות נחרצות: הויפאסנה הינה כלי אשר אולי מתאים לחלק מן המתחילים אך לי הידען היא כבר אינה רלוונטית. ובכן חכמים נכבדים: החכמים שפגשתי עד היום לא הצטיינו בהתנשאות דווקא, אלא להיפך בענווה והתלבטות אין קץ. איש מכם לא העיד על עצמו כי התנסה לאורך זמן מספיק בויפאסנה. לכן, אין שום סיבה להניח כי אתם מבינים על מה אתם מדברים. הנטיה לדבר על מה שאינך מבין אינה מיוחסת לחכם דווקא.להיפך, הבעיה הגדולה ביותר בעולם הרוחני הינה הקושי הגדול להבחין בין החכם והשרלטן. אחד הדברים היפים שגיליתי בקורס הויפסאנה הוא כי הנני נדרש במפגיע שלא להאמין בדבר מכיוון שגואינקה אומר זאת, או מכיוון שהדבר כתוב בספר זה או אחר. הדבר היחיד בו אני מצווה להאמין הוא מה שהוכחתי לעצמי. נאמן לדרך זו, גם דבריכם (ההפוכים מנסיוני שלי) אינם מעוררים אמון. ובשולי הדברים עוד שתי הערות: 1. ריבוי ההודעות של החכמים בקשר לויפסאנה מעיד לפחות על ממדיה של ה"בעיה" בעיני רוחם. 2. אני, להבדיל מן החכמים, לא טענתי מעולם, כי הויפאסנה היא המזור היחיד לחוליי האנושות. מי שהולך בדרך אחרת אשר עושה אותו מאושר - אני ממליץ לו בחום לדבוק בה.

אינקה

New member
תענה לי - מהי המדיטציה?

אמור לי מהי המדיטציה לדעתך, מה הבנת מגוונאקה שהמדיטציה היא, האם מדיטציה (של גוואנקה) היא תהליך נעים וספונטאני, והאם היא עושה אותך מאושר. אתה יכול גם לענות בצד כל תשובה מה לדעתך היו עונים רוב תלמידי גוואנקה על השאלה, אבל אולי את זה נעזוב עכשיו. אשמח לדעת את התשובות לכך. תודה.

yatsek

New member
תשובה לאינקה

במהלך הקורס מדיטציה נלמדה כטכניקה כמעט נייטרלית מתוכן. בבסיס: התבונן בנשימה, התבונן בתחושות הקורס ונסה להישאר שווה נפש. במהלך הזמן שאחרי הקורס התחילתי לייחס לתרגול המדיטציה משמעויות בהן נוכחתי בעצמי (ומכיוון שכך נראה לי שיהיה לא נכון לחלוק אותן עם אחרים במסגרת הזו - כל אחד צריך להיווכח בהם בעצמו). העובדה שמשמעויות אלו באו ממני ולא הוצגו בפניי כתורה אותה עליי לקבל במהלך הקורס - הקלה עליי מאוד להפיק תועלת מהקורס. האם התרגול הוא תהליך נעים וספונטני? לא ממש - לא נעים ולא ספונטני. הוא דומה יותר לתרגול פיסי שההנאה הנשאבת ממנו היא העובדה שאתה נכנס לכושר ויכול בגלל התרגול הממושך לעשות כל דבר מחוץ לזמן התרגול ביתר קלות. האם התרגול עושה אותי מאושר? כן אבל - האבל הוא שלא התרגול עושה אותי מאושר, אלא אני עושה את עצמי מאושר באמצעות התרגול. התרגול משמש לי ככלי רב עוצמה לשנות את עצמי למצב בו אני מאושר הרבה יותר. התוצאה הסופית זהה: תרגול ויפסנה הפך אותי לאדם מאושר בהרבה הן בטווח הקצר (ביום שאחרי התרגול) והן לטווח הארוך (היום גם כשאני לא מתרגל אני מאושר).

אינקה

New member
ועכשיו תענה לי...

אם קיימת "טכניקה" המובילה לאותו המקום באופן ספונטאני (גם ההקשבה הפנימית וכו´) האין היא עדיפה? האם לא עדיף היה לחסוך את הנזקים האפשריים לאנשים הנפגעים ממנו? האם לא היה עדיף למנוע את האכזבה מאנשים שעברו את הקורס במאמץ רב ולא הגיעו לתובנות אשר הגעת? האין סכנה בכך שיתיאשו ממדיטציה כלל? האם לא היה עדיף למנוע את הבושה מאנשים אשר עזבו באמצע? האם מדיטציה אכן מחייבת מאמץ כה רב וב"כפיית" תנאים חיצוניים? ולבסוף... אמרת כי התהליך (מדיטציה) אינו ספונטאני ואינו נעים עבורך, נראה לי הוא דומה עבורך יותר להליכה לחדר כושר, וכאן הסכנה הגדולה. מדיטציה היא המצב הטבעי של התודעה שלנו. אחרת אין לנו מה לחפש בה. גוואנקה אמר לך אחרת וגזל ממך את ההנאה ממדיטציה אולי לנצח. זה כמו שמישהו היה מלמד אותך כי יחסי מין מספקים לך המון אנרגייה (או ילדים), אך אינם צריכים להנות אותך. האמת היא כי מדיטציה הינה תהליך נעים וספונטאני. במקום חדר כושר אתה יכול לשחק כדורסל וכדור מים. התוצאות מדהימות, ואפילו יותר, שכן במשחק אתה גם מפתח הרמוניה וקאורדינציה. ואתה גם נהנה - לא רק מהנאה "עתידית" ככלי - אלא הנאה ספונטאנית ומלאה. תחשוב על זה.

drall

New member
ויפאסנה כאונס

אם אתה פרקליט , בוודאי יצא לך לשמוע על משפטי אונס אם לא לעסוק בהם באופן אישי. אונס הוא פשע מאוד פשוט. אישה אמרה "לא" ובכל זאת היה מי שקיים איתה יחסים, מה שנקרא בניגוד לרצונה. בכל זאת , כאשר השופטים מחליטים על גזר הדין , הם אינם לוקחים בחשבון רק את המעשה עצמו אלא עושים הבדלה בין המקרים. יש אונס בו התוקף אורב לנאנסת , חוטף אותה , גורר אותה למקלט , קורע ממנה את הבגדים , מפשק לה את הרגליים ואז מבצע בה את זממו, זה אונס מסוג אחד. אונס מסוג שני הוא כשאישה מתחרמנת מרצונה , מתפשטת מרצונה , נכנסת למיטה מרצונה ואז אחרי שהיא יורדת ויורדים לה פתאום היא אומרת "לא." זה גם אונס , אבל מסוג אחר והשופטים אינם נותנים את העונש לשני סוגי האנשים. ישאלו המתממים ואיתם גם אירגוני הנשים , למה לא לתת אותו סוג עונש על מה שבעצם הוא אותו הפשע? והתשובה היא , שגם במערכת המשפט יודעים , שיש מצבים שבהם קשה לצפות מאדם לשלוט בעצמו. סקס הוא במקרה מצב כזה בדיוק. באיזה שלב במעשה ההתעלסות , כל האנרגיה של הגוף עוברת לשרת את צ´אקרת המין ואז לשכל אין שליטה על מעשי האדם. האדם יכול להקשיב , הוא יכול אפילו להבין , אבל השכל אינו שולט בו יותר , מתעוררים בו כוחות טבעיים עמוקים שמניעים בו ומונעים מהתבונה שלו לתפקד. זהו גם אחד מההיבטים המכוערים בקורס של גוואנקה. את הנאמנות לשיטה , הוא נוטע בירכתי התת מודע. לא תמיד זה מצליח , אבל לעיתים קרובות כן , אחרי הכל , זו המטרה שלו בעצם. וכך גם במקרה שלך. אני נתתי המון טיעונים נגד הקורס של גוואנקה , ואף אחד מכל מי שדיבר בעד השיטה לא הצליח להתמודד ולו גם אם אחד מהם. זה לא בגלל שהם מסובכים מדי ולא בגלל שהם נשגבים מהבנת האדם הפשוט, אחרי הכל , אנשים שלא עשו את הקורס הבינו אותם בקלות. זה בגלל שהנאמנות לגוואנקה ולשיטה שלו , עוקפות אצלך את השכל הישר ואת ההיגיון. לכן כל טיעון שלי יסתכם אצלך בלמה? ככה! אין לך שליטה על זה , גוואנקה לקח ממך אותה. זה לא סוף הסיפור ,כמובן, אם יהיה לך מזל ותגיע פעם למקום בו תוכל להתמודד נכון עם תת המודע שלך , אתה עשוי לראות את הכבלים הללו ולהשתחרר. ואז תשנא את גוואנקה הרבה יותר ממני. דרול

Boogieman

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ועכשיו גואנקה יושב במערה ואומר: "מוואאאא מואאאאהאה ממואוווהההאה,אני אשטוף את מוחותיהם של המודטים חסרי הישע ואז...אני אשתלט על העולם !!! מוואאאא מווואאאאא מוואאאא אה אה אה ממווווואאאאאאאאאאאאאאאאההההה אהה אה אה... התגבות שלי נעשות יותר ויותר ציניות,זה רק אני או שהפורום הזה מתחיל להיות קצת טפשי? אולי גואנקה אשם. נ.ב. בשביל לחסוך לי טרחה אחר כך: לא אני לא חושב שהשיטה של גואנה הכי טובה לא אני לא אוהב אותו במיוחד לא הוא לא מדבר אתי דרך הצ´יפ שהוא השתיל לי במוח שכחתי משהו?

drall

New member
מכאן נובע שגוואנקה בסדר

כי אתה לא אוהב אותו אז גם אני בסדר לפי אותו עיקרון

Boogieman

New member
המממ...

אז אתה בעצם אומר שאתה וגואנקה בסדר באותה מידה... OK

drall

New member
עד כמה שזה נשמע מוזר

גם "אותו הדבר" זה מושג יחסי

yatsek

New member
תשובה לדרול

אם לסכם את תשובתך: לא חשוב מה שאני חושב שאני חושב - האמת היא שמה שאתה אומר נכון ואני לא מבין את זה כי שטפו לי את המוח. אולי זה נכון (אם אתה צודק אני בטח לא יכול לדעת את זה) ואולי לא. איך נדע? סתם להאמין לך? כי חוץ מלהסביר למה אתה צודק גם אם אתה נראה לי לא אומר כלום - גם הפעם לא נתת שום טיעון ענייני מה רע בויפסנה או על מה בעצם אתה מדבר. בתור התחלה האם אי-פעם עשית קורס ויפסאנה כפי שמלמד גואינקה?

drall

New member
אפשר לומר שכן

כלומר עשיתי במשך השנים שבע שמונה קורסים בהודו וכן הלאה ואז אחרי עשר שנים בערך יצא לי לעבור אצל גוואנקה אחרי בערך שעה וחצי , הבנתי עם מי ועם מה יש לי עסק והרמתי עוגן. טוב , אבל יכול להיות שבאמת אחרי כל כך הרבה שנים של התנסות במדיטציות הרושם שהשאיר עלי גוואנקה שונה מהרושם שהוא השאיר עליך. דרול

למעלה