לזכור תאריכים

לזכור תאריכים

יש למישהו שיטה לזכור תאריכים אומנם אני כבר לא תלמיד אבל זה בושה שאני עוד לא זוכר (היום קצת יותר) תאריכים של מלחמת העולם ה I והשנייה , מלחמות ישראל, אני בקושי זוכר למה , מה קרה שם וכו' מתי קם הפלמח ומתי נפל האצל האמת , כשאני חושב על זה הרבה תאריכים חשובים הם מלחמות

Y. Welis

New member
צריך לחבר תאריך לזיכרון

כאשר אתה זוכר אירוע באופן רגשי, קל לחבר לו תאריך, ולא תמיד כ'תאריך' אלא כסידרת מספרים שבמחשבה שניה נהפכת לתאריך.

קוכולין

New member
נגעת בנקודה מעניינת

עד היום, התאריכים המודגשים יותר הם אכן תאריכים של מלחמות. זה אומר משהו בנוגע לזיכרון האנושי, ומה מנגנוני המדינה (שמנהלים את מערכת החינוך) סבורים שחשוב לזכור.

Hormiz

New member
יותר חשוב מאשר לזכור את התאריך

המדוייק זה לזכור את הרצף. אחרי שאתה מבין את הקשר בין האירועים (לפחות ברמה הנסיבתית, בלי ניתוחים מעמיקים מדי), מספיק תאריך עוגן אחד כדי לקשר אליו את כל השאר. אני חושב שאם אתה לא תלמיד (ולפעמים גם אם אתה כן) אין ממש חשיבות ליכולת סתם לזרוק את התאריך.

Acripela

New member
זאת שיטה דיי פשוטה

היה לנו מבחן על מלחמת העולם השנייה וכל מיני דברים שסובבים אותה.. איך זוכרים? נגיד פרשת חבל הרור הייתה בשנת 1923. איך אני זוכרת? אני לוקחת מילה: "רור", רור מזכיר לי "מרור" שמזכיר לי פסח. עכשיו אני מדמיינת 23 מצות עם שוקולד. ככה זכרתי את התאריך הזה. נגיד הפלישה לאוסטריה: אוסטריה מתקשר לי לשניצלים: אני מדמיינת ערמה ענקית של 39 שניצלים. ווילסון הוא בן 14, ויש לו 20 חברים [14 הנקודות ו-1920 הקמת חבר הלאומים] מלחמת העולם הראשונה נגיד עושה לי אסוציאציה של תעלה אני מדמיינת 14 תעלות ובכל אחת מהן 18 תותחים. ככה אני זוכרת שהמלחמה הייתה בשנים 1914-11918 אל תלך על ההגיוני, תלך לפי מה שקופץ ישר לראש כי אסוציאציות קל לזכור. אם צריך לסדר את זה בסדר כרונולוגי אתה לוקח רשימה של אסוציאציות ובונה סיפור שבו אתה הולך ב-20 תחנות במסלול מוכר לך נגיד: הלכתי לעזריאלי, בדרך ראיתי ילד בן 14 רץ לכביש ומאחוריו 20 אנשים שצעקו לו "ווילסון תיזהר!" המשכתי לקיריה הישנה וראיתי חייל אחד, זוטר נושא 23 מצות עם שוקולד ומאחוריו עוד שתי חיילות עם מגשים ועליהם שניצלים. הסיפור נורא קיצוני, נורא דימיוני אבל ככה אני אזכור אותו. ואץת האסוציאציות.. תהנה.

masorti

New member
שתהיי לי בריאה...

אני בחיים לא הייתי זוכר כלום בשיטה משונה שכזו. במקום לזכור שיש ערימה של 23 מצות עם שוקולד (למה לא 48? 17?), הרבה יותר פשוט לזכור שפרשת חבל הרוהר היתה ב- 1923. בכל מקרה אני צריך לזכור את המספר 23 בלי שום סיבה לוגית לכך, אז למה לסבך את החיים עם סיפור לא רלוונטי על מצות.

Acripela

New member
כי את הסיפור שתבנה לא תשכח

מבטיחה לך.אני זוכרת למשל על מנצ'וריה, על אתיופיה ועל כל מיני תאריכים כאלה בזכות השיטה הזאת. והיא מוכחת כעובדת. אני בריאה. :p

Y. Welis

New member
רבים רואים מספרים כרצף צבעים

(היה שירשור על כך לא מזמן בפורום 'תרגום ועריכה') כך שגם עבורי צירופי ספרות (3 או 4 יחד) יוצרות סימבול שיש לו קשר לצבע ולתחושה.

למעלה