לזכור - כל השנה

שטמון

New member
לזכור - כל השנה

ראיתי כמה אנשים בפורום הזה מעוניינים לזכור ולהזכיר את שמות יקיריהם שנספו בשואה. לי היה אישית חשוב להקליד את השמות, לחזור עליהם, ולהזכר. הפורום הזה אינו עוסק בשואה באופן מוצהר או כחלק עיקרי מהתכנים שבו, אבל לכל גיניאולוג יהודי השואה היא נקודת השבר, הן מבחינת גודל האסון שאירע בכל משפחה, והשאיר רישומו מעבר לכל אירוע אחר, והן מבחינת הנתק שנוצר בין מידע לגבי הזמן שקדם לשואה ובין מידע לגבי התקופה שלאחריה. אני חושב שחלק גדול מעיסוקנו כאן הוא לאחות את הנתק הזה, ואני רואה רבים שמנסים (ולעיתים מצליחים) לאתר ענפים אבודים במשפחה מאותם הימים. אני חושב שלכן עלינו, כאן, בפורום הזה, לזכור את השואה כל השנה ולא רק ביום המיועד לכך, וכמו שיש עץ הפורום ויער הפורום צריך להקים גם את "נר הפורום" (או כל שם אחר) שיהיה מקום בו יוזכרו שמות כל בני המשפחות של החברים בפורום שנספו בשואה, או כל מי שהחברים ירצו להזכיר (בני עיירה, קרובים רחוקים, ידידים). "נר הפורום" ישמש לדעתי מטרה כפולה. ראשית לקיים את המצווה החשובה של הזכרת שם הנספים והנצחתם. שנית - כמו ה"עץ" וה"יער" ה"נר" יהיה מקום בו ניתן יהיה לראות את השורשים של אנשי הפורום, את המשפחות שמהם באו וכו' אבל בראיה קצת אחרת, בדגש קצת שונה. את בסיס הנתונים כבר יש לנו בשירשור של ההודעה של רבים מאיתנו ומחברינו שמצאו לנכון להזכיר כאן את בני משפחותיהם שנרצחו. ההיענות הרבה והספונטנית לשרשור הזה רק מראה עד כמה חשוב ליצור ליקירינו שנספו מקום של קבע כאן.

malka3

New member
זוכרת ולא שוכחת, ולא רק היום.

אני נמצאת כאן בפורום ולומדת כל הזמן על כיווני חיפוש חדשים ונוספים למציאת קרובי משפחה שאותם לא זכיתי להכירם וחלקם אף אנני יודעת מה היו שמותיהם. והסיבה לכך הם הארורים האלו (ימח שמם וזיכרם) שהביאו את הגדם המשפחתי הזה בענפים האבודים שבמשפחתי. לכן אני מצטרפת להודעתו של שטמון ומבקשת ממנהלי הפורום לאמץ את הרעיון להקים את "נר הפורום" שיופיע באופן קבוע פה בפורום. תודה רבה

הרעיון נפלא../images/Emo70.gif

הרעיון שאתה מעלה כאן הוא נפלא. תוך שקראתי את הודעתך, דמיינתי בעיני רוחי את "דף הזכרון ליקירי הפורום", אשר ניתן לכלול בו (כמובן) את כל מי שנרצה להנציח. בדמיוני, אני רואה אתר אינטרנט, בו יימצאו שמות יקירינו לפי שמות חברי הפורום, או לפי סדר אלפביתי, או לפי קטיגוריה אחרת. כל שם יקושר לסיפורו של אותו אדם וילווה בתמונתו (אם קיימים, כמובן). ניתן לקשר גם לעץ המשפחתי ב"יער הפורום" או להודעות בפורום או לכל דבר אחר. אני מוכן לקחת על עצמי את העניין, אבל זה יהיה רק אחרי שאחזור מן הטיול. אם מישהו שיכול לבנות אתר שכזה מוכן לקחת את העניין על עצמו - זה יהיה משמח מאוד
כדאי להקדים ולדון בצורת האתר, בעיצובו ובמה ייכלל בו. ארנון

צביקוש21

New member
ארנון .. אני בעד! ../images/Emo45.gif

הרעיון גדול ! אין ספק שזו חובתו של כל אחד ואחת לזכור את השואה לא רק ביום מסוים אלא כל השנה! הרעיון להקים אתר של הפורום ובו כל אחד מחברי הפורום ידליק נר לזכר כל אחד ממשפחתו שנספה בשואה וכדומה הוא רעיון חשוב מאין כמוהו! אני בעד... !

מברכת על הרעיון

ובכלל זה נהדר לצפות איך הפורום גדל ומתרחב איכותית צעד אחר צעד הודות לרצון הטוב ולמסירות של חבריו העושים במלאכה,אני מלאת תודה שבזכותכם אני חלק מפינה אינטרנטית כל כך מיוחדת. שלכם חנה גונן

מברכת על הרעיון

ובכלל זה נהדר לצפות איך הפורום גדל ומתרחב איכותית צעד אחר צעד הודות לרצון הטוב ולמסירות של חבריו העושים במלאכה,אני מלאת תודה שבזכותכם אני חלק מפינה אינטרנטית כל כך מיוחדת. שלכם חנה גונן

למעלה