לזכור ולא לשכוח

האגס 1

New member
לזכור ולא לשכוח

אני שייך לאלה שזוכרים יותר טוב שמות מאשר פרצופים, ויש כאלה שזוכרים ההיפך - יורת את הפרצופים מאשר את השמות. אבל גם לי יש מקרים שבהם או שאני לא זוכר שם של מישהו שאני פוגש, או שמתבר שכלל אל ידעתי את השם, אבל הסיטואציה היא כזו שלא ממש מתאים לשאול. אילו פתרונות אלגנטיים יש לכם למצבים כאלה? הנה, לא מזמן היה לי מקרה כזה: יצא לי להיות בקשר עבודה (במסגרת הלימודים) עם כמה מעובדות הארכיון של החוג. כדי שייתאפשר לי לעבוד בארכיון, הייתי צריך לקבוע איתן מראש, וכך קיבלתי לפני כן את שמותיהן ואת מס' פלאפוניהם. יצא ששתיים מהן אכן הכרתי ישירות בדרך הקונבנציונאלית של קביעה מראש ופגישה, אבל אחת אחרת מהן - פגשתי אותה שם פעם אחת, אבל לא החלפנו בינינו שמות או פרטים למיניהם. אבל אחרי אותה פעם אחת, היא פגשה אותי כמה וכמה פעמים באוני', ופיתחה איתי שיחה כאילו אנחנו באמת מכירים מזה זמן. יכולתי להעריך מי היא, על דרך האלימינציה - הרי היו לי את שמות כל העובדות באותו ארכיון,את חלקן כבר הכרתי, ויכולתי להעריך איזה שם "נשאר", של מישהי שאני לא מכיר. השם ה"סביר" ביותר שנשאר לי (שם ישראלי ולא שם של עולה, מכיוון שהיא צברית באופן מובהק), לצורך העניין נגדיר אותו כ-ב'. אפילו כשניסיתי להיעזר בעוזרת הוראה של החוג שגם לומדת איתי קורסים רבים, זה לא עזר - התברר שגם היא לא יודעת מה שמה של אותה אנונימית ומתפדחת לשאול (הרי הן גם עובדות ביחד
) והנה, התברר שאנחנו גם לומדים בקורס מסויים ביחד. איך ניצלתי את זה כדי לפענח את שמה בלי לשאול אותה ישירות לשמה? בדרך פשוטה: הצעתי לה סיכומים באי-מייל, היא התלהבה מהרעיון, נתנה לי את כתובת המייל שלה, ולפי הכתובת התברר שהיא אכן ב'.

מוּסקט

New member
אין מצב

שאני אתחיל פתאום לזכור שמות ופרצופים. אני שכחנית גדולה - לכן אין ברירה ואני מבקשת שיזכירו לי: "תזכיר לי בבקשה את השם שלך, אני ממש גרועה בלזכור שמות" לא מבינה מה יש פה להתפדח. הזיכרון הדפוק שלי עוד לא העיק על אף אחד חוץ ממני.

De-Panther

New member
../images/Emo3.gifההיסטוריה שלי עם זכרון של שמות..

ליתר דיוק אי-זכרון של שמות בתיכון היו לי כלמיני חברים שהייתי רואה כל יום בבית הספר ובסופי שבוע לפעמים גם הייתי יוצא איתם... לקח לי שנה ומשו ללמוד את השמות של חלקם וחלק גדול מהם אני עד היום לא זוכר את השמות שלהם
לפני כמה ימים יצא לי לקרוא לאחת שאיתי בצבא "זאתי שאני לא זוכר את השם שלה" אחר כך הסברתי לה(כמו מה שאני עושה בדרך כלל) שאני לא זוכר שמות של אנשים... כמובן גם סיפרתי לה את הסיפור על אותם חברים מהתיכון
ואתה יודע מה הכי מתסכל?? שאני פוגש כלמיני בנות במפגשים שונים של תפוז... ואז אנחנו אומרים שנדבר כבר במסרים יוצא שאני לא זוכר את הכינויים שלהן או את השמות שלהן... וקבענו שאני זה שאשלח מסר
גם יצא לי להתמזמז עם כמה בנות ולא לזכור את השמות שלהן ולפגוש אותן כמה שבועות לאחר מכן... גם זה לא נעים
לרוב אני נוהג להסביר לכולם שאני לא זוכר שמות... אבל גם את זה אני לא תמיד זוכר לומר
אני מבין שזה יכול קצת לפגוע בבנאדם כשאתה לא זוכר את השם שלו... אבל מה לעשות... אני בעד גישה ישירה
ואם אתה רוצה לדעת את השם שלו בצורה אלגנטית - טלפון "אז מה הטלפון שלך שאני אוסיף אותך לרשימה אצלי?" "רגע אז על איזה שם לרשום אותך?"(שם פרטי או משפחה...) גם אם הוא לא אמר לך מה השם שלו כששאלת את השאלה הזו - ברגע שיש לך את הטלפון אתה יכול לברר את השם

למעלה