לזוגות נשואים

Idanlevy4

New member
לזוגות נשואים

יכולים ללכת מיד עם קבלת תושב ארעי לביטוח לאומי צריך להביא חוזה שכירות צילום דרכון ותעודת זהות ובכלל כל מסמך נוסף שרוצים צריך לשהות בארץ במשך חצי שנה לפני וכל הוצאות קופת חולים מחושבות מיום קבלת תעודת הזהות כל ההחזרים צריך לצלם ולתת להם

AlexShkut

New member
ידוע,

אני רק אתקן אותך - זוגות נשואים כמעט ולא צריכים להביא ניירת, משום שהקשר שלהם כבר מוכר על-ידי משרד הפנים.
כל הניירת הזאת שפירטת, בעיקר רלוונטית ל"ידועים בציבור". התקופה שאתה מדבר עליה, של החצי שנה, נקראת תקופת אכשרה ונמשכת 183 ימים.

Idanlevy4

New member
ממני

ביקשו את כל המסמכים הנל ואני נשוי מה שחדש הוא שלזוגות נשואים אין תקופת אכשרה אני גר בחיפה וכך נאמר לי בסניף

Idanlevy4

New member
בנוסף

ראיתי ששאלת מהו השלב האופטימלי להריון גם אני הייתי באותה התלבטות כמוך אולם ברגע שמקבלים א5 הוצאות הלידה בבית החולים משולמים על ידי ביטוח לאומי עוד דבר שצריך לחשוב עליו הוא שלא ידוע מתי יקרה ההריון אם רוצים ילד למה לחכות

AlexShkut

New member
כי ילד והריון,

זה משהו שצריך לתכנן, לעשות בשכל, שהוא יוולד בזמן ושההורים יוכלו לטפל בו, ולכלכל אותו. לעשות ילד זה הכי קל בעולם, אבל צריך לדאוג ולטפל בילד הזה אחרי שהוא נולד. זה נכון באופן כללי, וזה נכון פי כמה במצב של הזוגות שנמצאים בפורום, בטח ובטח אם האימא היא האזרחית הזרה.
בעיניי, מבחינת גישה - אין הבדל בין קניית דירה, רכב, או הולדת ילד, הכל דברים שצריך לתכנן מראש, ביסודיות ובקפדנות יתרה.

Jkamm

New member
ביטול תקופת האכשרה להכרת ביטוח לאומי בתושבות - החוק החדש

מי שקיבל רישיון ישיבה ארעי (א'/5) כבר לא צריך להמתין חצי שנה עד להכרה בתושבות על ידי ביטוח לאומי (וקבלת גמלאות ורישום לקופת חולים), וזאת בתנאי ששהה בישראל חצי שנה לפני שקיבל א'/5 (בזוגות המעורבים כולם ממתינים לפחות חצי שנה עד שמקבלים א'/5).

זה נקבע בתיקון שעשו בסעיף 2א'(ג) לחוק הביטוח הלאומי.
מדובר בתיקון לחוק שיזם חבר הכנסת ישראל אייכלר, וניתן לראות את הנימוקים שהוא הביא בהצעת החוק שהוא הגיש.
השינוי חל רק על מי שקיבל א'/5 מיום 1.1.18 והלאה, וחל על כולם (נשואים, לא נשואים וכו').
יוני קם

AlexShkut

New member
תודה רבה,

אבל בתיקון ובדברי הנימוק כתוב על א׳/1 ולא על א׳/5, מה גם שהשפה המתפלספת הזאת שכותבים בה חוקים ממש מרגיזה ולא ברורה לגמרי. אפשר הבהרה בבקשה?

למעלה