דילמה מספר 2
פנה אלי מד"צ מלב שרון בטענה על מורלים שיש באתר אני אצרף פה את המכתב שהוא כתב אלי כי אני לא חושב שאני אוכל להעלות את זה טוב כמוהו והמכתב: הופיע בעמוד המורל, "מורלים של לב שרון": אם ת'טריפולטאי, ואם ת'תימני אם ת'לא מלב שרון אתה כזה עני ני ני ני אתה כזה עני שה שה שה מצב כלכלי קשה רון רון רון עשירון עליון ----------------------------------------------- השירים הנ"ל הופיעו באתרכם, כשירים שלב שרון שרים על עצמם. מעבר לכך שלב השרון ברובם אפילו לא מכירים את השירים האלה, שירים שגורמים לי אישית רצון להקיא, התפלאתי על כך שאתם מציגים שירי מורל כאלה באתרכם. הגדרתם באתרכם את המילה "מורל" כ"מצבו הנפשי והמוסרי של אדם, מבחינת אמונתו, ביטחונו ומסירותו". לפי ההגדרה הזו, אני, כתושב לב השרון ובוגר קורס מד"צים, כאילו מאמין בכך שאנשים שבאו מטריפולי או מתימן או כל שאר האנשים שלא מלב השרון הם אנשים עניים ובזויים, שראוי לזלזל בהם. ראשית, נבהיר דבר אחד: הסטיגמה שאומרת ש"לב השרון הם חבורה של סנובים ואליטיסטים" היא סטיגמה מטופשת וחסרת שחר. מלבד זאת שלב השרון מלאה באנשים שבאו מטריפולי, תימן צרפת, ועוד, המדריכים והחניכים של לב השרון הם אנשים מאוד סימפטיים ופתוחים, ואני לא חושב שיש מישהו בלב השרון שלא התחבר עם אנשים ממועצות אחרות במהלך קורס מד"צים. "הפורטל הכחול" אמור לייצג את כל חברי החטב"מ, וכשאתם מציגים שירים כאלה בתור המורל של יישוב מסויים, שירים שאמורים לייצג את מצבם הנפשי והמוסרי של החניכים והמדריכים של אותו היישוב, אתם למעשה מביעים תמיכה בסטיגמה ועוזרים לבסס אותה. כשאתם באים ותומכים בסטיגמה על לב השרון, אתם בעצם הופכים את האתר שלכם לאתר שמייצג את יוצריו, ולא את גולשיו. חוץ מזה שהשירים האלו מגעילים ומבזים את לב השרון, הם גם שירים גזעניים ומעליבים, והעובדה שהם מופיעים בפורטל של החטב"מ גורמת לי להרהר בשאלה, עד כמה התנועה עומדת במטרותיה. סוף המכתב חתכתי את השם שלו כדי לא להפוך את זה לדיון אישי דעתכם נדרשת....