מכיון שאתה לא עונה לאי מייל שאני שולח אז האם המילה גואן או קואן בצירוף טאו קואן היא כמו הקסגרמה 20 באי צ´ינג? אם פגעתי בך במשהו שבגללו לא הגבת אני מתנצל!!!!!
לכולם על הקשר בין פילוסופיה ואומנות לחימה. האם יש באמת קשר בין השתיים, או אולי זהו קשר מאולץ ומאוחר יחסית? ומה הקשר הספיציפי בין האי-צ´ינג לאומנות הלחימה, בה גואה? תודה Yin
ראשית, אני מתנצל אם גרמתי לך לפשפש במעשיך - אני הוא שהתעצל! (חוצמזה, תמיד אפשר לדבר בטלפון) דוג´ו ו"דאו גואן" (המקביל הסיני למילה דוג´ו) לא מורכבים מאותן סימניות. דוג´ו פירושו "מקום מפגש הדרך". כשהמילה מקום מפגש פירושה המילולי גם "מקום שינוי" ו"מקום החלפות". בסינית משתמשים במילה זו לתיאור שוק או בורסה והמילה נקראת צ´אנג.. ראה קובץ מצורף. ראה אתר נלווה http://www.impington-karate.freeserve.co.uk/etiquette.htm גואן פירושו היכל או אולם, ומילולית פירושו "מה שתחת הגג". עדיין אל מצאתי את המילה למונח גואן ברשת, ולא הגעתי עדיין לסרוק אותה.
האם המילה גואן היא כמו השם של ההקסגרמה 20 בשיחה עם יוסי מורגנשטרן הוא אמר לי שפירוש הצרוף דאו גואן יכול להיות גם מקדש והמילה גואן נכתבת כמו ההקסגרמה 20 אם כן יש לי את הכיתוב. לא גרמת לפישפוש פשוט לא הבנתי את חוסר התגובה ולגבי הטלפון אתה צודק