לו רק היה ניתן...

TEENAGER1

New member
לו רק היה ניתן...../images/Emo9.gif

בעודי משוטטת באתר של אביתר (לעולם לא יימאס לי להגיד את זה
), נכנסתי למדור הסקיצות, ושמעתי אותן שוב אחרי שכבר די שכחתי מה יש שם בכלל. הקשבתי לסקיצה של "יש לנו את כל הזמן" שיש שם, ו.. קלטתי עד כמה אני הרבה יותר אוהבת את הגרסא הזו מאשר את הגרסא שיצאה בסופו של דבר באלבום. מן הסתם לכל אחד מאיתנו יש אלמנטים מסוימים בשירים של אביתר שהוא היה מעדיף לשנות אם הייתה לו אפשרות.. מילה מסוימת, משפט, מעבר מוזיקלי, כל מיני פרטים קטנים שהם לכאורה לא חשובים... שתפו אותנו?

אהה...

הייתי אולי מצנזר קצת את "מתי נתנשק" ו"אקדח" הייתי מצנזר לגמרי את אפרת בנצור מ"גם הים נסוג" ומ"שמתי לי פו(נ)דרה" וזה אמנם לא קשור ישירות לשירים, אבל הייתי שמח לחוברת מילים ב"שיר טיול". (ואגב, אני לגמרי מעדיף את הגרסה של "יש לנו את כל הזמן" שנמצאת בדיסק... הסקיצה משעממת אותי
)

זמן אור

New member
../images/Emo55.gifאם מותר לי להתערב....

"אקדח", על כמה שהוא לא עדין בלשון המעטה הוא חלק מהקסם של הדיסק הראשון, שהוא, לטעמי, מאוד קשה לשמיעה. בגלל שהוא כל כך ישיר. הוא נמנה על עוד שירים בדיסק שנותנים לך מכה רצינית בבטן (בין אם זה 'תתחנני אליי' או 'תיאטרון רוסי' או 'כלום לא עצוב'). הראשון הוא ללא ספק דיסק שלא הייתי משנה בו פשוט שום דבר.

אתה צודק לגמרי.

לקחת את "אקדח" או כל שיר חזק אחר ולהוריד ממנו את הקטעים המזעזעים, המצמררים, זה "להרזות" את השיר, להפוך אותו לפושר, לנחמד, למתייפייף ולפוליטקלי-קורקט - כל מה שאקדח לא. אני בהחלט מסכים איתך שאם האלבום הראשון לא היה כל-כך נוקב ובעל אמירה כל-כך חזקה, הוא היה אלבום אחר, משמעותי, בולט וחד-פעמי הרבה פחות. אבל, מה לעשות, לי "אקדח" יותר מדי קשה לשמיעה. אולי בתור בנאדם דתי, אולי סתם בתור בנאדם רגיש, השיר הזה עושה לי רע, רע, ומעורר בי כעס, חוסר-נחת ומחשבות שאני נלחם בעצמי כל הזמן כדי להשתיק אותן. אז וואלה, הוא מציג את החלקים הכי אפלים באדם בלי כחל ושרק, הוא שם על השולחן נושאים שמאז ומעולם אנשים חששו לפתוח, בטח ובטח שלא העיזו לדבר עליהם מגוף ראשון, אבל אני לא מסוגל לשמוע אותו. ה"צנזורה" שדיברתי עליה בהודעה הקודמת היא צנזורה שאני עושה לעצמי, בשביל עצמי, וכשאני מגיע לשיר הזה בדיסק אני מעביר אותו. זה אכן שיר אדיר וחזק מאוד (מעבר למילים שלו, אני גם ממש אוהב את הלחן), אבל הוא פשוט לא עושה לי טוב, ולכן אני מוותר עליו, די בצער.

זמן אור

New member
../images/Emo55.gifצודק, לא צודקת ../images/Emo9.gif

לי מאוד קשה עם שירים, ודווקא מתאים לי מאוד להחרים אלבומים כמו הראשון כי אני לא מסוגלת לשמוע אותם. את 'כלום לא עצוב', למשל, לא הייתי יכולה לשמוע באף לחן פרט לנוכחי שלו. אבל משהו במלודיות הזורמות, כאילו "מרככות" את המכה. מבין למה אני מתכוונת?

הממףףף...

אני מבין לגמרי על מה את מדברת בהקשר של "כלום לא עצוב", למרות שלדעתי "המלודיה הזורמת" בשיר הספציפי הזה באה לחדד יותר את המסר של השיר בצורה עקיפה (וצינית, וגאונית :). היא בהחלט מקלה על שמיעת השיר, אבל ב"אקדח" זה פשוט לא עבד לו מבחינתי
... עד כמה שהלחן יפה, המילים מכאיבות מדי, ולטעמי הניגוד הזה בין הלחן למילים רק מקשה יותר.

Shir FGS

New member
ניגוד בין לחן למלים?

אתה מדבר על כלום לא עצוב, נכון? כי הלחן באקדח רק מעצים את התחושות, שלי לפחות, בעקבות השיר. ודווקא הניגוד בין הלחן למלים ב'כלום לא עצוב' הוא מה שהופך את השיר הזה לכ"כ טוב. הוא קשה, מעצם המלה אפילו, 'ניגוד', זה מנוגד, ודברים לא מאוזנים מערערים את בני האדם הנורמליים. :)

Walk Two Moons

New member
לא, אני מדבר על "אקדח".

[כאן אבישי (אדון שוקו84), שנאלץ בצער רב וביגון קודר לוותר על הכינוי הקודם שלו בגלל הקונצים של תפוזבל.
) לא הסברתי את עצמי נכון. התכוונתי שאני בעצמי מרגיש אמביוולנטי לגבי "אקדח", בגלל שהלחן שלו מצויין בעיניי אבל אני לא מסוגל לשמוע את המילים שלו, אז... קיצור, הבנת. ולגבי "כלום לא עצוב", אני איתך, באמת הניגוד הזה הוא שעושה את השיר.

Shir FGS

New member
אהה, אוקיי, עכשיו הבנתי...

לפי דעתי גם המלים שלו מצויינות, וביחד נוצרת הרמוניה נוראית שכזו וזה מעלה את השיר כמה דרגות למעלה. אבל כל אחד והיכולות שלו

TEENAGER1

New member
זה בדיוק הרעיון ב"כלום לא עצוב"!

אני חושבת שאביתר עשה פה משהו גאוני, כי הוא גרם לאנשים לא להירתע מהמילים של השיר למרות שהן מתארות דברים מזעזעים לא פחות ממה שהוא מתאר ב"אקדח"! ועל זה בדיוק השיר! הוא מדבר כל השיר על כמה שאנחנו אדישים לדברים הנוראיים שקורים מסביבנו, והוא בעצם גורם לנו להיות אדישים להם גם בשיר כי הוא עוטף אותם במנגינה ילדותית ועליזה... זה פשוט גאונות. זה אפילו מתעצם בהופעות. אביתר עושה שטויות ומצחיק את הקהל כשהוא שר את השיר הזה, מה שגורם לאנשים לרצות ולחכות שהוא ישיר את זה, כבר בכלל לא שמים לב למילים... כולם שרים איתו ביחד בעליזות והתרוממות רוח: "אבא את אמא דקר, ירה לעצמו בראש"... זה בדיוק ממחיש את הנקודה של השיר, אין, זה גאוני.

חחחחחחחחחחחחחחחחח

זה רק אני או שהעתקת את החלק הראשון של התשובה מהשרשור האחרון שהיה על אקדח?

TEENAGER1

New member
פשוט לא היה נראה שמישהו קרא את זה אז../images/Emo6.gif

אני שמחה לגלות שטעיתי

פפפףףףףף

בדיוק אתמול חשבתי בדיוק ככה על השיר, וכששמתי את הדיסק והגיע השיר, העברתי אותו כי זה באמת עושה לי רע לחשוב שככה בנאדם פעם הרגיש. נצטט כאן את אביתר על השאלה איך הוא יגיב לבנים שלו אחרי שישמעו את השיר- "אני אגיד שאבא היה פעם משוגע". אני חושב שהוא די תמצת את העניין בצורה קולעת.

Anggie

New member
אם יורשה גם לי להתערב,

אני אספר ש'אקדח' של אביתר,הוא השיר שגרם לי להתאהב במוזיקה שלו לחלוטין בערך לפני שנתיים וחצי ויותר..[ואחריו כל האלבום הראשון..] העוצמתיות שיש בשיר הזה,הכאב שכמו שאמרת, אף-אחד לא מעז בד"כ לגלות אותו מגוף ראשון,הכנות. מבחינתי,זה קצת סוג של להדחיק רגשות ברגע שמחליטים לא לשמוע שיר כי הוא קשה מידי. לא שאני לא מכבדת את זה,כן? אבל יש בו כלכך הרבה כנות וחוזק,עד שבפנים אני אישית הרגשתי שפרצו בי את כל הגבולות,ולא היה לי מה לעשות אלא לקבל את הכנות והחוזק האלו באהבה ולהזדהות איתם.בכל דרך שהיא... וכמו שזמן אור אמרה,באמת משהו במלודיות האלו, מרכך את המכה,וגורם להתאהב ולהתחבר לשירים האלו עד כלות. בכל אופן,גם אני ללא שום צל של ספק לא הייתי משנה שום דבר באלבום הראשון.

גם אני בעד

לצנזר את אפרת בן צור במוסיקה באופן כללי..
(סליחה, נו, היא מצפצפת, אני לא אשמה, במשחק היא אחלה..
) והאמת שהייתי מוציאה גם את "בשבילך" כי אני מתקשה איתו בלשון המעטה
וכמובן כמה מהחידושים/ ביצועים/ שיתופי פעולה שלו.. נגיד ה"ציון" הזה שהוא לקח בו חלק ו"חתונה לבנה" שעדיין לא הצלחתי להתחבר אליו
ו"עטור מצחך" שאני עדיין לא מוצאת בו את כל ה"עוצמה", "כאב" וכו', אני עדיין מוצאת בו בעיקר צרחות ולחישות לסרוגין.. בקיצור, אם נסכם, אני בעד שישאר עם המוסיקה שלו ובלי משתפ"ים.. הכל לבד- מילים, לחנים וביצועים (טוב בעיבודים אני מרשה לקבל עזרה
) ואם אפשר בלי להיות נעל עם פיצול אישיות לגבי היותה מגף/ כפכף או נרות של אנשים בלילה וכו' זה יהיה נהדר

אני בעד להוסיף את אפרת..

זמרת גדולה.. חבל שכבר לא יהיה ביניהם שיתופי פעולה. ואני נגד חתונה לבנה. הוא כל כך אפסי לעומת המקור. גירסה חיוורת מאוד יחסית למקור. בטח אחרי ששמעתי את המקור בהופעה ביום שישי האחרון. לדעתי שלום ביצע את זה רק בשביל להזכיר לכולם 'מי כאן המלך'.

מה?! חתונה לבנה גרסה אדירה.

בכל מקרה, חיבור שמאוד הייתי רוצה לשמוע זה חיבור של אביתר עם עמיר בניון. זה יכול להישמע ממש מעניין.

עם זה אני מסכים

עם חיבור עם עמיר בניון. פוטנציאל ענק. רק שלא יעשו מסע החזרה בתשובה יחדיו... אגב, יש ביוטיוב קטע ממש יפה של עמיר בניון שר את 'דברים שרציתי לומר לך' עם פוליקר. סתם פתאום הזכיר לי. ממש יפה. וחתונה לבנה- לא חוזר בי. פשוט תשמע את המקורי...גם בגירסתו הרגילה..וגם בהופעה של שלום.... עם כל הכבוד לאביתר...לא סתם הוא אוהב את השיר הזה..

למעלה