לו הייתי מאמין..

לו הייתי מאמין..

היי לכולם!

מזה כמה שנים שאני עוקב אחרי הפורום המעולה הזה, עיתים בתדירות גבוהה ולעיתים פחות. הפורום משמש לי מפלט ואי של שפיות בתוך כל ההוואי היומיומי שלי.

לא יודע מה קרה לי היום ועוד בשעה כזאת מוזרה. ( 4:00 לפנות בוקר אחרי לילה נטול שינה לחלוטין) שהחלטתי לשתף אתכם במחשבות ובהגיגים שלי.

יש את האמירה המפורסמת והאלמותית של קרל מרקס: הדת היא אופיום (או מורפיום, אני לא סגור על זה עדיין...) להמונים.. יש לי ימים שאני פשוט משווע למישהו שיזריק לי קצת מורפיום מהסוג הזה. היום האחרון היה אחד כזה. בערב השתתפתי בחגיגת האירוסים של אחותי ואני רואה שם חבורה של פתיים נבערים, ויסלחו לי בני משפחתי על שאני מכנה אותם כך.. חוגגים ועולצים על אירוסין שהוכתבו ונסגרו עוד לפני שהזוג הספיק להיפגש פגישה לפרוטוקול... זה פשוט לא יאומן איך בשנות ה-2000 הורים מכתיבים לילדיהם את ההחלטה אולי החשובה ביותר של האדם במשך ימי חייו.. אבל האמת היא שעוד יותר לא נתפס זה איך בקלות נערים ונערות בשנות העשרים, מקבלים את זה כמובן מאליו..

ברגעים כאלה ועוד הרבה אחרים אני פשוט מתגעגע לימים בהם הייתי מאמין. בימים ההם הייתי פותר מחשבות כאלו בתשובה הבאנלית ״הכל זה באשרט״. והייתי ממשיך לחגוג עם כולם. אבל מה לעשות שהתפכחתי ופשוט היה בא לי להרוג את ההורים שלי???!!!

אני מתנצל מראש על הניסוח הקולקל פשוט שפכתי את הכל למקלדת ללא סינון ועריכה . הרגשתי צורך לפרוק את זה קצת מהלב ומפאת השעה גם אין לי כח לעבור על זה שוב. אז איתכם הסליחה ושיהיה לנו יום טוב.

יפה אמרת, אבל במבחן התוצאה זה עובד למרבה הפלא

לפחות כלפי חוץ רובם נראים מאושרים.

״כלפי חוץ״

הרבה מאד מהאנשים שאני מכיר מתחרטים באיזשהו שלב על ההחלטה שלהם להינשא. יש שמתחרטים על בחירת בן או בת הזוג ויש שמתחרטים על העיתוי המוקדם לפני שהספיקו הרבה דברים חשובים. אבל מה לעשות שרובנו כשאנחנו מגיעים לשלב החרטות אנחנו כבר מטופלים בילד או שניים וכבר קשה עד בלתי אפשרי לתקן.
אני באמת תוהה אם כל העניין של הנישואים המוקדמים לא נעשה במחשבה תחילה לכבול את ידינו שיהיה קשה לנו הרבה יותר לעזוב. נקודה למחשבה

motii011

New member
דיי ברור שזאת היתה המטרה

לכבול אותנו בנישואין מוקדמים כאילו שזה מה שימנע מאיתנו לצאת.
אני רואה זאת כניצחון עליהם. רבות מחשבות בלב איש...
בדידי הווה עובדא כשהייתי באחרית ימיי בישיבה אמרתי לאימי שבסוף הזמן הקרוב אני עוזב את הישיבה והולך ללמוד באוניברסיטה/מכללה. את המסמכי רישום שקיבלתי בדואר היא דאגה להעלים וישר רצה לשדכנים כדי שאתחתן וזה מה שיציל אותי "מהתדרדרות. בסופו של דבר התחתנתי ועד היום היא חוקרת אותי בכל הזדמנות כדי להבין איפה היא פישלה כאילו שיש איזה שהיא דרך בה היא היתה יכולה להשאיר אותי בתוך כותלי הגטו.
לא בטוח שללא נישואין זה יותר קל. יש כאלה רווקים שמרגישים קושי פי כמה גם ללא ילדים בסביבתם.

במבה9

New member
אני מניחה

שהרבה מהאנשים שאתה מכיר מהווים מיעוט בקהילה שלהם.
אני מאמינה שזה באמת עובד, וזה יופי.
מזדהה עם הגעגוע לנאיביות הדתית...

זה עובד

איך אתה מגדיר "עובד"?

העובדה שאחוז הגירושין נמוך במגזר החרדי או בכל מגזר מסורתי, נובעת מאותו מקום הגורם להם להנשא בגיל צעיר ל"בחיר ליבם" הבתול.

כלפי חוץ נראים מאושרים?
זה נקרא שהדברים עובדים?

אני יכולה לנחם אותך

במה שמנחם אותי לפעמים, ברגעי תסכול. רגעים בהם העולב של החיים הפרימיטביים מתנגשים במה שאני מכירה וביקרים לי.
אם זה מנחם אותך - להם זה טוב. לחתן הבחור המופלג ולכלה הבתולה המהוללה, מנקודת מבטם, זה משמח אותם.

ועוד משהו שעוזר לי לצלוח את החוויות המתישות (נפשית) הללו:
אני מזכירה לעצמי שהם בסך הכל עוד קבוצת אנשים מסורתית בעולם, בהודו, באפריקה, ואפילו בארצנו הקטנטונת, קבוצות של בדואים ודרוזים, חיים כך. מחתנים ילדים, מחנכים "לא לשאול שאלות". נולדנו שם, באחת הקבוצות האלה.
כמה טוב שהתפכחנו, לפחות את עצמנו ואת בנינו לא נעביר את מסלול החיים המעוות הזה.

ואם אתה שם - יש לך אפשרות לבחור את הדרך החוצה, או לפחות את הדור הבא שלך לחנך בצורה שתפלס להם את דרכם לעולם שפוי יותר.

Sonic hedgehog

New member
חלק ממה שחשוב בנישואים זה מטרות משותפות

ודרך חיים משותפת, בציבור החרדי אז בדרך כלל הדברים האלו כבר מותאמים מראש מה שמונע הרבה בעיות. העובדה שהם מתנהלים אחרת לא בהכרח תגרום לחוסר שמחה, סיפוק או מה שלא יהיה. מאידך בהחלט יתכן וזה לא יעבוד אבל מצד שני גם בני זוג שאנשים בוחרים בדרכים אחרות וללא התערבות חיצונית גלויה לא עובדים בהרבה מהמקרים (אם לא יותר).
בקיצור, אל תבזבז זמן ברצון להרוג את ההורים, יש סיכוי טוב שהזוג הצעיר יהיה מסופק מחייו.

כל עוד לא נמצאה הנוסחה לאושר

אני חושב שאפשר להתבונן עם קצת צניעות על אלה שמצליחים בצורת חיים אולי קצת פרימיטיבית ומיושנת לחיות חיים מספקים ושלווים יותר.

למעלה