לוקמיה.....

• פותח הנושא MOR@N
  • פורסם בתאריך

MOR@N

New member
לוקמיה.....

מחר חוץ מהבחירות מתקיים מבצע ארצי למציאת תורמי מח עצם מבצע שיכול לסייע בהצלתם של עשרות חולי לוקמיה הביקה מתבצעת כבדיקת דם רגילה ואם יתמזל מזלכם ותימצאו מתאימים ,התרימה עצמה גם היא מתבצעת כתרומת דם רגילה מהוריד ביד ולא משום מקום אחר דגימות הדם שיאספו מחר יכנסו למאגר ארצי וככל שמאגר זה יהיה גדול יותר כך יגדל הסיכוי למציאת תורמים מתאימים !!! אתם תתרמו?

N0

New member
תרומת דם...

אפשר רק מגיל 17, אז לא נראה לי שזה שונה מידי... מה שכן N0 תרם דם לפני שבועיים... הם בטח לוקחים את זה גם למאגר בכל זאת יהיה דבילי מצידם לא לבדוק התאמה. N0

Sprite

New member
זה מגיל 18....

כל כך הייתי רוצה לתרום דם ומח עצמות באמת כאילו לדעת שעזרתי למישהו שבזכות תרומת דם מסכנה שלי הוא חי!! אבל הוצאת מח עצמות זו אחד מן הזריקות הכי כואבות שיש היא מתרחשת בין החוליות של עמוד שידרה....ועוד בלי הרדמה! רונה

dominik

New member
נא-הה

נראה לי שרק הקטע של השתלת מח עצם כואב, התרומה עצמה לא כואבת יותר מאשר תרומת דם רגילה. אני מכירה מלא אנשים שעשו את הקטע של הבדיקה (לפני שמוציאים לך חלקים מהגוף הם גם בדרך כלל בודקים אם הם מתאימים למישהו במאגר), והם סיפרו שזה לא היה נורא כואב. אבל אולי אני טועה... ואולי לא (???)

MOR@N

New member
רונה את טועה!!!

היום כבר לא מוצאים את המח עצם מבין החוליות היום זה כמו בדיקת דם רגילה!!!

flowr..

New member
אני לא רוצה להישמע אגואיסטית חסרת רגשות..

אבל כל פעם שאני רואה וריד/ מחט אני מקבלת צמרמורת ולא יכולה להסתכל, וכל בדיקת דם זה סיוט בשבילי... אז.. אני לא יודעת בקשר לזה...

Levinzone

New member
אולי זאת תהיה שאלה מוזרה

אבל כמה פעמים יצא לך כבר לראות וריד?? לי אישית לא יצא:)

flowr..

New member
וריד?

כל פעם שאני מסתכלת על פרק היד שלי, בחלק שמתחת לכף-היד, וגם בחלק שמאחורי המרפק. אלו ורידים, לא? והחלק של פרק-היד מצמרר אותי במיוחד!!

poosi cat

New member
אני הייתי תורמת

וזה מה שאני תמיד אומרת לפני שאני רואה את נקודות ההתרמה ואז אני מתחרטת לא יודעת למה אני. לא מפחדת ממחטים או משהוא... אני פשוט לא רוצה פתאום. למה?

למעלה