לוקחת יוזמה...

• פותח הנושא ro99
  • פורסם בתאריך

ro99

New member
לוקחת יוזמה...

מי רוצה להשתתף ב"קולקטיב" שינהל את הפורום הזה? אם תשימו את שמותיכם מתחת להודעה זאת, נוכל לדעת כמה אנשים מוכנים לקחת חלק וכך לפנות בצורה מאורגנת להנהלת הפורומים של תפוז.

ro99

New member
אני! אני!

מתנדבת להשתתף בקבוצה שתריץ את הפורום הזה (ז"א לא רק להעלות נושאים לדיון אלא גם להכנס לפורום באופן קבוע לראות שהכל בסדר).

itay82

New member
wouldn't mind

but will be able to "start" only let's say a month from now, when I'll be settled in in my new place.

ronnl

New member
אני מצטרף

אני חושב דווקא שזה יכול להיות רעיון שיכול להביא למהפכה

eig

New member
נו שוין :)

כל עוד זה כולם יחד ולא נופלת האחריות על מישהו ספציפי מסויים אז סבבה. המוטיב שלי זה שכל עוד אני יכול אני בא לפה, אבל כשאני לא יכול כי החיים דורשים מדיי אז לא בלי ריגשי. לקבל את מי שבא ולהבין את מי שקצת לא יכול לבוא. נגזרת של חיה ותן לחיות נגזרת של כמה בולשיט מסוגנן אני יכול להוציא מהפה :) נ.ב: מקודם הייתי בשוק וכ"כ הרגישו את הסופ"ש מתחיל איזה כיף היה.

אבא גאה

New member
אני כאמור...לא יכול

אבל יש לי מה להגיד (ראיתם איזה קרציה?) לדעתי זה יכול להיות פתח לבעיה, לו יש כאן הרבה א/נשים שבידיהם כלי הניהול זה יכול להיות באלגן..... תצטרכו מראש להחליט למשל אילו הודעות ראוי להן שתמחקנה, אחרת מישהו ימחוק הודעה מסויימת ומנהת אחר לא יסכים עם זה ששמחקו ובלה בלה בלה.... אני מציע שרק אחד/ת או שניים יקחו עליהם את הניהול אבל כולם ייתחייבו להיכנס כל יום ולהחיות את הפורום.

eig

New member
:) :) :) כמו שמארקס היה אומר

פעם בשבוע יפגשו כולם בחדר האוכל לאסיפה ויוחלט מה להוריד ומה לא אני כמובן צוחק. אפשר לחלק מטלות, אחד אחראי על הסדר החברתי ועל מחיקת הודעות השני אחראי על לבדוק תיקים בכניסה השלישיש על הגינון וכיו"ב

ro99

New member
אולי כשנדע את הרשימה הסופית

של המתנדבים, אפשר יהיה לעשות פגישה וירטואלית ולהחליט מי מה איפה ומתי? נוכל לקראת הפגישה להכין "חומר", ז"א מה לנו נראה הודעה שיש למחוק אותה. ונוכל גם לקבוע שנניח בימי א, ג ו-ה בשנת שמיטה, מתנדב/ת X נכנסת לפורום עם שוט גדול, מטאטא ומחק. לעשות תורניות כאלו לתרימת נושאים לדיון נראה לי לא כל כך לעניין, כי לפעמים יש למישהו הרבה מה להגיד ולפעמים לא. זה משהו שאי אפשר להכריח. רק אם נשים לב שמישהו יושב בשקט בפינה לזמן יותר מידי ארוך, אפשר לשלוח אליו את מזכיר הקיבוץ לסדרת איומים קלים ו/או סחיטה רגשית עד שיקבל טראומה (ואז לשלוח את הקורבן אלי לטיפול ממושך ויקר להחריד*).
* תנאים מיוחדים לחברי הפורום!

ronnl

New member
לא

וגיליתי שלהשאיר מסר בתיבה קולית בעברית בשבילי מתחיל להיות קצת מסובך

ronnl

New member
לא

אבל כשמדברים רוב הזמן הולנדית מאבדים קצת בטחון עצמי

אבא גאה

New member
אני מדבר רוב הזמן אנגלית

אבל ביטחוני העצמי לא נפגע......
אתה לא מדבר עם משפחה/חברים בטלפון?

ronnl

New member
מדבר אבל מעט

אולי אני צריך לדבר יותר אבל אתה יודע מה? לדבר 3 שפות זה פשוט ס י ו ט מבחינתי

eig

New member
על טיפולים ושיווק

בעניין הטיפול אצלך, במה את/ה עוסק/ת אם יורשה לשאול? ומאיפה את/ה משדר/ת אלינו ? אני שם לב לתכונה בפורום עכשיו, יש מעין אווירת מחכים למשהו שיקרה מצד אחד ומצד שני מנסים כל אחד בתורו להפריח את השממה. מה שבולט שזה רק אנחנו גרעין קטנטן. ונשאלת השאלה, איפה כל השאר? למי עוד אפשר לשווק את הפורום? איך אפשר לשווק את הפורום? האם הפורום הוא רק לאקס-ישראלים הגאים אשר נמצאים בחו"ל או שמה יוכל להיות גם לישראלים בישראל עם מחשבות חו"לניקיות. וכו וכו מה אתה אומרים

ro99

New member
פסיכולוגית הולנדית!

אנחנו אכן גרעין קטנטן והססן. דברנו על זה כבר בעבר (לפני משבר ספטמבר 2004...) וכאקס גוגיי חו"לניקית (ז"ל, תנצב"ה), נראה לי אישית שפשוט תפוז היא לא הכתובת הראשונה שהומולסבים יחפשו בו פורום גאים בחו"ל. אני רק הגעתי לכאן בעקבות ביטול פורום מאוד נחמד שהיה לנו בגוגיי - אחרת לא הייתי יודעת על קיום המקום הזה. לגוגיי למשל הגעתי לאחר שעשיתי חיפוש "הומולסבי ארצישראלי" בקשר למשהו אחר לגמרי, והסתקרנתי. אני יובלות, דורות ומאות שנים חייה בחו"לים שונים (טוב, בסך הכל אנגליה והולנד, אבל יותר מפעם בכל ארץ...), כך שאין לי קשר עם שום גורמים ישראליים אם מבחינה תרבותית או אחרת. ממה שיצא לי לראות בשנה האחרונה (כי הקשר עם פורומים ישראלים גאים קיים אצלי רק קצת יותר משנה), הרבה מהפורומים ה"סטרייטים" הם מאוד מאוד הומופובים, אז אני אישית לא הייתי בכלל נכנסת למקומות כאלו. וזה נראה לי "מסתיר" את עובדת קיום הפורום מאנשים רבים. יש לנסות "לשווק" לאלו שלא יודעים. הבעייה היא שאנחנו מפוזרים ברחבי עולם שלם ללא הרבה מכנה משותף חוץ מהומו-לסבי-בי-יות (ועוד?). אני מתארת לעצמי שאני לא הישראלית היחידה בחו"ל שחייה חיים עצמאיים ללא קשר לדברים ישראלים, כך שאם אסתמך על המקרה האישי שלי (יודעת שזה לא מדעי, אבל זה פורום פה, לא אוניברסיטה!), לי נראה שצריך לדאוג לכך שנופיע במקומות רלוונטים במנועי חיפוש ובאתרים הומולסבים ישראלים. אני לא יכולה לחשוב על דרך אחרת להגיע לקהל המיועד שלנו. הפורום חו"ל של גוגיי היה מיועד לחו"לניקים וגם לישראלים בישראל עם מחשבות חו"לניקיות מכל הסוגים והמינים. הוא היה די INCLUSIVE ואנשים מפורומים אחרים של גוגיי היו קופצים לשיחה באופן קבוע. מי שרצה לסוע לחו"ל, בין אם לחופשה בלבד או למטרת לימודים ו/או הגירה, יכל להתייעץ באנשים שעברו נסיון דומה. ומזה שאנחנו פה כיום, אתה יכול לראות שגם שם נכחדנו. זה סיפור ארוך ולא במיוחד שייך למה שקורה פה. אבל הפרטים הרלוונטים אולי לסיפור שלנו בהווה הם: אלו שמשכו בחוטים של גוגיי בגדול (ז"א לא ספציפית של פורום חו"ל) נבהלו משום מה מכך שנעשנו קהילה מאוחדת, עם צביון לגמרי משלנו. הם תירצו את גזר הדין בכך שהכוונה בעצם היתה להקים "משרד יעוץ" לישראלים שרוצים לסוע לחו"ל. כאילו שאנחנו כל היום נשב מאחורי הדלפק ונחכה ללקוחות... לי נראה שהם פשוט נבהלו מכך שנהלנו דיונים רציניים ואינטלקטואלים על נושאים שלגמרי לא נגעו למהות הקיום בארץ אלא לחיינו בארצות שונות, מזה שלפעמים התבדחנו על דברים לא מובנים להם כי הם היו חלק ממהות חיינו בחו"ל, אולי גם מהבעת דעות פוליטיות שבארץ נתפסות כקיצוניות, ומכך שנעשנו יותר מידי עצמאיים בכל מה שקשור למה שקורה ומה שלא קורה בפורום. היו גם גורמים צורמים בודדים שבעקבותם לפעמים נגרמה אווירה עכורה שסתרה באופן מוחלט את האטמוספרה הכללית. בעקבות זאת, קרה לפעמים שאנשים שקפצו לרגע, נפגעו והכו בחזרה - דברים שאני חושבת לא תרמו לתמונה הכללית שהיתה למנהלים של גוגיי עלינו. כשתשומת הלב של ההנהלה מופנית אל פורום רק כאשר יש תלונה או משהו מתדרדר, אז הם מקבלים תמונה מאוד מעוותת של המציאות. ואם אז הם גם מעיינים אחורה ומוצאים דיונים רבי משתתפים על נושאים שבשבילם הם איזוטרים ומבוססים לפעמים על חומר מורכב באנגלית למשל, אז הם מתחילים לתהות מה קורה פה. אני רואה את הפורום האידיאלי איכשהו באותו הפורמט של גוגיי של פעם: לתושבי חו"ל ולישראלים עם מחשבות חו"לניקיות (ולא משנה אם זה ביקור, הגירה, או פשוט התעניינות בנושאים שלא עולים לדיון במקומות אחרים, רצון לדעת איך זה במקומות אחרים). מקום שבו אפשר לדון על כל נושא שבעולם: מרציני ואינטלקטואלי עד סתמי ושטותי. מקום שאפשר להביע דיעה ולא נהוג להתקיף רק כי את/ה חושב/ת אחרת. מקום סובלני, חברותי ותוסס. אני חושבת שזה לא בגדר הבלתי אפשרי להגיע למקום כזה. מה דעתכם?

eig

New member
יופי של השקעה

היי, לי אישית יש בעיה עם לכתוב יותר מדיי ארוך ועו יותר מזה עם לקרוא דברים יותר מדיי ארוכים. אבל מכיוון שהשקעת אז התמודדתי וקראתי הכל הכל (נו את פסיכולוגית יודעת ADD וכאלה :) ) בקיצור, אז קראתי הכל ורק רציתי להגיד מילה כדי שלא תחשבי שכתבת כ"כ הרבה ואף אחד לא קרא. טוב אז איך מפרסמים? כותבים עלינו בלוחות מודעות של פורומים? אתרי? שוב בגוגיי? פה באתרים אחרים של גאווה ? וכו ?

למעלה