לוקאס/הילומטרו?!

homer jay

New member
לוקאס/הילומטרו?!

מישהו יכול לציין הבדלים משמעותיים בין שני כלי העבודה הנ"ל? שמתי לב שחברת הולימטרו השקיעה קצת יותר בהנדסת אנוש אבל הבדלים משמעותיים ביכולות יש בכלים האלו? מישהו יכול לכתוב מתוך ניסיון על נוחות שימוש או יכולות ? תודה בכול מקרה

Ram 20

New member
הבדלים לוקאס - הולמטרו

כמו שאתם יודעים הקומבי של ההולמטרו הרבה יותר קל לנשיאה מאשר הכלים של הלוקאס. היתרון בקוצץ של הלוקאס הוא בכך שהוא מאפשר חיתוך מלא שמתאפשר מכיוון שאין עליו את ראשי המפסק, כמו כן המפסק של הלוקאס נפתח לזוית המתקרבת ל-180 מעלות. הלוקאס ככלי עבודה הינו כלי כבד וחזק שמיועד לחילוץ ממשאיות ולעבודות חיתוך ופיסוק קשות. לעומתו ההולמטרו הינו כלי עבודה קומפקטי ונוח לשימוש המיועד למשימות חילוץ קלות יותר. מקווה שעניתי על שאלתך, דורון.

fireman

New member
התשובה שלך היא בלתי החלטית

למה אני מתכוון.... השווית בין הקומבי של הולמטרו לבין מערכת לוקאס מלאה.... אבל אם תשווה בין מערכת מלאה של הולמטרו למערכת מלא של לוקאס אני חושב שהמערכת של הולמטרו טובה יותר בבאר שבע למשל אין קומבי, לא קיים כזה דבר אצלנו בתחנה אצלנו יש את יחידת המנוע שהיא נפרדת, את יחידת הצינורות שהיא נפרדת ואת שלושת המכשירים, כל אחד בפני עצמו, חותך, מפשק והרם הטלסקופי. שתי המערכות בקונפיגורציה המלאה והגדולה שלהן נותנות מענה זהה ולדעתי המדד העיקרי צריך להיות נוחות ההפעלה. לדעתי ההולמטרו יותר נוח לעבודה מבחינת עבודה עם המכשירים עצמם, לא בדקתי את משקל המכשירים אבל נדמה שהמכשירים של הולמטרו קלים יותר מהמכשירים של לוקאס....בהשוואה של מפשק הולמטרו למפשק לוקאס למשל. להולמטרו יש בעיה שאני יודע עליה והיא בעניין הניוד של יחידת המנוע, טלטול יתר של היחידה עלול לגרום לו לתקלות בעיקר בהתנעה, לא ידוע לי אם הבעיה קיימת גם במערכות של לוקאס בגדול, אני מעדיף את ההולמטרו בגלל שהוא נמצא ברוב הרכבים אצלנו בתחנה ואיתו אנחנו עובדים לרוב

TAFD

New member
בקשר למשקל

בלי להתייחס מבחינה מקצועית למכשירים, אני ממש שונא את הלוקאס, כי בדרך כלל שאני מגיע לאירוע אז מה שאני צריך לעשות זה לסחוב את המערכת, והלוקאס יושב כמערכת בתוך הרכב שהמנוע יושב בתוך המתקן שלו והקוצץ והמפסק מחוברים אליו וזה נוח כאשר הרכב נמצא ממש ליד המקום של התאונה או החילוץ, אבל שזה רחוק צריך לסחוב את זה, וזה ממש ממש מסורבל וכבד (דרך אגב יש גם מערכות של הולמטרו שבאות ככה, אבל לא על הרכבים הסטנדרטים שלנו אלא ברכבים היעודיים), אפילו שסוחבים את זה 2 אנשים ביחד, לעומת זאת המנוע של ההולמטרו נוח וקומפקטי והרבה יותר נוח להוציא אותו מהרכב ולקחת אותו לזירת האירוע ובגלל זה שיוצאים לאירוע של תאונת דרכים אני תמיד מקווה שיצא אחד הרכבים שיש בו את ההולמטרו.

homer jay

New member
עוד משהו

גם אני חשבתי כך ההשקעה בהנדסת האנוש של חברת הולימטרו עולה על זאת של לוקאס גם אלצנו בחולון יש בכול כבאית קומבי רם ואת מכשיר ההולימטרו וברכב חילוץ והצלה את הקוצצים ושאר הירקות יש ברכב חילוץ והצלה גם הולימטרו שמתחבר לחשמל ז"א מחברים אותו לזרם שמועבר מהכבאית ואז פשוט מפעילים את ההולימטרו מהכבאית במידה והכבאית קרובה למקום האירוע ועכשיו לגבי הלוקאס המכישירים שלהם יותר כבדים אבל אולי כובד=חוזק או שאני טועה? המערכת של לוקאס נראת מאוד מסורבלת לעומת הולימטרו לא יצא לי לעבוד עם אף אחת מהמערכות בגלל הקורס המזורז ביותר שהעבירו לנו אבל עוד אנשים יכולים לתת את הדעת על הנושא הזה?

BRONTO SKY LIFT

New member
תגובה ל-RAM20

אתה צודק בכל מה שאמרת אבל להולמטרו יש אלפי סוגי כלים ופיתרונות יותר מלוקאס(למרות הערכתי הרבה לכלי מפלצתי זה) אבל לצערנו רק הקומבי(חותך מפסק) שהוא כלי ייחודי להם, הכניסו לארץ. ממליץ לך להביט בקטולוג שלהם, מאוד מעניין!

Ram 20

New member
איזה מגניב... ../images/Emo124.gif

נכנסתי לאתר של לוקאס http://www.lukas.com וראיתי קומבי חשמלי של לוקאס והדבר המיוחד בו הוא שיש לו סוללה שנטענת. אינו מצריך כבלי חשמל או צינורות שמן. שוקל 14.6 קילו ומאוד קומפקטי... מצורפת תמונה.

fireman

New member
לא נכון

באיגוד ערים באר שבע יש קומבי אחד בכל ה11 תחנות של האיגוד.... בכל השאר אלו מערכות מלאות שכל כלי פועל כיחידה עצמאית המקבלת כוח מיחידת מנוע ויחידת צינורות יש לנו אך ורק את המערכות המלאות ולא את הקומבי

למעלה