לופ של ג'ניס

pasteran

New member
לופ של ג'ניס

נזכרתי באיחור רב ולא אופנתי אבל בחינוכית 23 יש מחזור של סרטי תעודה על ג'ניס ג'ופלין, בילי הולידיי, מריה קאלאס. כל אחת מגה-דיווה בתחומה (קאלאס היא אולי גדולת זמרות האופרה במאה העשרים) שכפי שנאמר took too much. ראיתי חצי מבילי ואת רוב ג'ניס והאמת אלו לא סרטים כ"כ מעניינים בדיוק בגלל שהם מתמקדים בחיים הפרטיים ובעיקר בהתמכרות שלהן. אבל שווה בשביל תמונה נדירה של ג'ניס בביקיני *-)
 

giba70

New member
ראיתי קצת מהסרט על בילי הולידיי

והתרשמתי בעיקר מהסיפור על השיר Strange Fruit שהיא ביצעה. ה"פרי המוזר" הוא אנשים שחורים שניתלו ע"י Red Necks אנשי הקונפדרציה בתקופת מלחמת האזרחים בארה"ב. בילי הולידיי לא התביישה לתת את כל לבה ונשמתה בביצוע השיר המצמרר. בין המבצעים הנוספים לשיר הנפלא גם רוברט ואייט וגם פוליאנה פרנק.
 

melancholy man

New member
דווקא אהבתי את הסרט על בילי הולידיי

אני מאוד אוהב את ג'ניס ג'ופלין, אבל החיים של בילי הולידי מאוד מעניינים ושווים סרט (גם של ג'ניס, אבל של הולידי הרבה יותר) היתי הרבה יותר שמח אם היה שם הרבה יותר מוסיקה, אבל במקרה של הפורום הזה ושל בילי הולידיי ומאריה קלאס, זה דרך טובה להתחיל מסע מופלאה לעולם המוסיקאלי הקסום של שנים מהמוסיקאיות הכי מרשימות של המאה הקודמת (כל אחת בתחומה כמובן).
 
למעלה