לופס שתוקף תראש

סיאMית

New member
לופס שתוקף תראש

שלום, שמי מעיין, אמא שלי היא חולת לופוס מזה 20 שנה מאז הולדתי. עד עכשיו הלופוס הסתכם בקרישתיות יתר ברגליים ולא תקף שום אזורים בגוף, לאחרונה היא התלוננה על כאבי ראש חזקים ותופעה שנופלים לה דברים מהידיים, אבדן זיכרון זמני וחולשה, אמי החלה בסידרת בדיקות ששוללת תקיפת לופוס בראש. עד עכשיו חושדים שיש כמה כרישים קטנים בראש שצריכים למוסס אותם ותו לא, אך היא חוששת שזה לא רק זה,והיא תתאשפז שבוע הבא כדי לעבור סידרת בדיקות. הרופא שלה אמר שהסיכויים נמוכים שלופוס תוקף בראש אחרי 20 שנה. ושאצלה המחלה הזו דיי שקטה כי אנשים לא חיים עם זה יותר מ10 שנים. אבל בכל אופן כולנו מודאגים. יש פה מישהו שעבר משהו דומה? מישהו שהלופוס אצלו זה בראש? במידה וזה כן חס ושלום בראש,האם מתים מזה? מה ההשלכות? אני ממש לחוצה ומפוחדת זה חדש לי שפתאום אישה ככ חזקה כמוה נחלשת..אשמח לקבל קצת מידע בנושא מאנשים שמכירים אתזה מקרוב. בתקוה שאמא תבריא לנו מהר.תודה מראש לכל מי שעונה. /ד.א אפשר גם במסרים.

ל3

New member
למעין

הי מעין וברוכה הבאה לפורום. אני מבינה את החששות שלך זה באמת מפחיד אך אם תפסתם את זה בזמן אז המצב יכול רק להישתפר. ממה שציינת פה בהחלט יתכן שלופוס גרם לפגיעה נוירולוגית אצל אמך אך יש לזה פיתרון. האם אמך עשתה בדיקת CT של הראש? זה הדבר הראשון שעושים. האם היה גם טישטוש ראייה? קשיים בדיבור? בהליכה? טוב שהיא מתאשפזת כי שם ירכזו לה את כל הבדיקות ודחוף. אם זה פגיעה כתוצאה מלופוס אז טיפול תרופתי כמו סטרואידים או אפילו אימונוסופרסיבים יוכל לעזור. בכל מקרה תבררו את העניין ואל תזניחו. והרבה בריאות לאמא שלך שירי

סיאMית

New member
שירי

קודם כל תודה שענית. שנית, אמי עשתה בדיקה בשם m.r.i או m.r.t בתל השומר,שם אמרו שיש לה כרישים קטנים בראש. מלבד התופעות שהזכרתי אין שום דבר נוסף. היא לוקחת קורטיזון במשך 20 שנה אז מה כבר אפשר לתת שידלל ת`דם יותר? ד.א היא עושה שבוע הבא בדיקת מח עצם. מזה בדיוק?

ל3

New member
טיפול

אני בטח לא רופאה אבל אם מגלים קרישים מומלץ מאוד להתחיל בשילוב עם הפרדניזון גם נוגדי קרישה כמו קומדין, אספרין וקלקסן.. האם אמך לא מקבלת את אחד מהטיפולים הנ"ל?

1ט ל י

New member
אצלי

הלופוס תקף את מע' העצבים (את המוח) ויש לי בעיות דומות למה שאת מתארת שיש לאמא שלך, אבל מה שאת כותבת זה שחושבים שיש לה קרישי דם במוח, אצלי שללו את האפשרות. לי נוצרו הפרעות קשב וריכוז, שמלוות בבעיות זיכרון חמורות. סחרחורות גם יש לי לפעמים, ועדיין לא גילו למה. אני מתכננת לחיות עוד יותר מ-10 שנים!!! גם הראומטולוגית שלי לא נראת מודאגת מהמצב שלי יותר מידי.

לטלי

גם אני סובלת מסחרחורת ולא גילו מדוע הסחרחורת האלו נורא מעצבנות יש לציין! נכון? עשיתי MRI של המוח שיצא תקין לחלוטין וגם א.א.ג שיצא תקין (בגלל תופעות נוירולוגיות מוזרות של נימולים וחוסר יציבות וטשוש ראייה) אבל למזלי הכל יצא תקין ברור שאת תחיי עוד המון המון שנים אין ספק בכך! שיהיה ערב נפלא ממני פיית השוקו

סיאMית

New member
לילה טוב לכן

אז קודם כל מאחלת לכן לחיות עד 120 ולא שנה פחות, שלא יעלה חשד שהתכונתי לשונה מזה. שנית, מה ההבדל לבין כרישים שנוצרים מלופוס, שפתאום תוקף תראש,לבין כרישי דם רגילים שקשורים למחלה וסתם נזרקים מידי פעם לאיזה איבר בגוף?

../images/Emo35.gifשאלה

אותי שלחה הראמטולגית לעשות בדיקת כרישיות האם המחלה עשוייה לגרום להיווצרות כרישי דם? למה? והאם צריך להיות במעקב לגבי זה?

ל3

New member
לפיית שוקו

לעתים לופוס יכול להיות מלווה בתסמונת אפלא שזה קרישיות יתר אך לא מחייב. במידה ומתגלה קרישיות יתר נהוג לחזור על הבדיקה ואז להתחיל טיפול בנוגדי קרישה

1ט ל י

New member
פיית השוקו...

לי גם עשו EEG שיצא תקין, ואמרו לי שזה חלק מהפיברומיאלגיה שיש לי (שהיא תסמונת שמלווה את הלופוס שלי) גם לי יש נימולים וחוסר יציבות, אבל אין לי טשטוש ראייה. אבל בעיות הזכרון שלי וחוסר הריכוז, זו פגיעה ישירה של הלופוס עצמו (אצלי). יהיה טוב, טלי.

למעלה