תשובה ליובל...
היי, מה שלומך? גם אני לוקחת לוסטרל, במשך 4 שנים (עם הפסקה לפרק זמן כלשהו במהלך התקופה) והכדור בהחלט עלול לגרום לנדודי שינה ולהפרעות בשינה, במיוחד אם זמן נטילת הכדור סמוך לשעה בה את הולכת לישון. בחודשים הראשונים של הטיפול (גם לפני 4 שנים וגם לפני כשנה, כשהתחלתי לקחת שוב את הכדור) הייתי עייפה וחסרת אנרגיה במהלך היום ועירנית לחלוטין בלילה, דבר שמאוד הקשה עליי לתפקד. אבל לא לדאוג: החדשות הטובות הן שזה לא נמשך לנצח... אצל כל אחד זה לוקח פרק זמן שונה, אם בכלל. היום אני ישנה כמו תינוקת!

מה שהיה מוזר בהודעתך, זה שכתבת שרק עכשיו התופעה החלה, לאחר שאת נוטלת את הכדור כבר תקופה של חודשיים. האם שינית את השעה ביום, בה את נוטלת את הכדור? אולי עשית שינוי אחר כלשהו, שקשור לנטילת הכדור? (כמו נטילתו יחד עם כדור נוסף, כמו גלולה, וכדומה...) בכל מקרה, במקרים של הפרעות בשינה, הרופאים ממליצים לנסות לקחת את הכדור בשעות שונות ביום, ולראות איזו שעה הכי נוחה עבורך, מבחינת מנוחת הגוף. כלומר, אם תקחי את הכדור בבוקר במקום בערב (או להיפך), זה עשוי להקל עלייך ולהסדיר את שעות השינה שלך. גם אם שינוי השעות אינו מועיל, אל דאגה... קצת סבלנות, והתופעה תחלוף. בהצלחה, ותרגישי טוב! מיטל.