לונלי פלנט

tulaco

New member
לונלי פלנט

יש לי שאלה... מביאים לי את הלונלי פלנט על הודו, אבל חלק אחד משנת 1999 והשני מ- 2001... האם ההבדל בין הלונלי פלנאט של 2004-2005 שונה מאוד מהישנים? יכול להיות הבדל שמשנה?

לפי מיטב ידיעתי וממה ששמעתי

הלונלי פלנט בגרסא האנגלית מתעדכן הרבה יותר מהר מהגרסא העברית יכול להיות שהשתנו כמה דברים אבל זה בטח לא כל כך נורא מקסימום אנשי המקום יספקו לך את המידע הכי מעודכן

tulaco

New member
אני אגניב עוד שאלה...../images/Emo13.gif

אחלה תודה... ועוד שאלה.. אני מתכננת לנסוע באוגוסט עם עוד ידיד למזרח.. השאלה היא מה יותר כדאי לפי העונה, לנחות בבומביי ומשם להמשיך למעלה לדלהי ורג'אסטן, או לנחות בבנגקוק ולטייל בתאילנד, פיליפיניים ומשם לעלות ישר לצפון הודו?

kogawa

New member
non of the above

אוגוסט היא תקופה נהדרת לצפון הודו, ומאוחר יותר יהיה בעיתי קצת להגיע לשם. לעומת זאת אוגוסט הוא חודש מעט בעיתי למרבית המזרח. אפשר ליעץ רק אם אדע את משך הזמן ורצונותייך ותחומי העניין, אבל לידיעה, בין הפיליפינים לצפון הודו מפריד בערך חצי עולם, וכדאי לדעת יותר על מנת לתכנן טיול. לגבי הודו בחלק זה של השנה, נסיגת המונסון דרומה מתחילה באוגוסט-ספטמבר, ויורדת דרומה עד לפינוי מוחלט בדצמבר, כך שמומביי היא יעד בעיתי בתקופה זו של לפני אמצע אוקטובר.

tulaco

New member
בעייתי, אה?

בעיקרון אני טסה לטיול ארוך, וחברה שלי באוגוסט תהיה בתאילנד ואח"כ בפיליפינים עם חבר שלה שבאוקטובר חוזר לארץ ואז אנחנו רוצות להפגש ולעשות את צפון הודו ביחד.. אז אני מתלבטת אם להפגש איתה באוגוסט בתיאלנד או להתחיל את הטיול מדרום הודו ואז להפגש איתה אח"כ... הבעיה זו ההגבלה של הזמן וההתייחבות להגיע איתה למקום מסויים.. לכן רציתי לדעת מה כדאי יותר, איך מזג האוויר בכל מקום כדי לנסות ולהתחיל לקבל החלטה...

kogawa

New member
בעייתי ביותר

להתחיל טיול בדרום הודו באוגוסט ולהגיע לצפון באוקטובר זה ממש, אבל ממש לא בחירה אידאלית. גם לשחות בביצה של זעה וגשם באוגוסט של תאילנד זו חוויה לא מרטיטה, מה גם שלטייל כגלגל ספר לזוג זו בחירה לא קלה. שימי לב מה התחתיבים שלך ותבדקי מה מהם ממש חשוב לך, מספיק חשוב כדי לסבול בטיול של החיים שלך שוודאי עבדת והתכוננת אליו לא מעט: לטייל עם החברה? - חשוב, אבל יש יתרונות די רבים בטיול לבד גם אם זה נשמע מפחיד בתחילה. להתאים עצמך אליה? ואולי תתאים עצמה אליך? אישית הייתי מטייל בצפון ומחכה לה, וכשהיא מגיעה באוקטובר הייתי מחליט אם לטייל בהימצל-פארדש או צפון בנגל וסיקים, או לטיל באוקטובר בראגאסטן ולהתחיל להדרים עד טאמיל-נאדו בדצמבר. לדעתי שתי האפשרויות שהצגת יחרבשו לך את הטיול שלך.

tulaco

New member
אתה צודק..

אין לי מה לומר.. זה ברור לי.. אגב, אם אני מצטרפת לחבר ולחברה, אני אהיה עם עוד ידיד.. הבעיה היא שמכל המקומות והאתרים אני מבולבלת מתחילת מזג האוויר בכל מקום ולכן החלטתי לשאול כאן מהידיעה שאנשים כאן יודעים על מה הם מדברים (ברוב המקרים).. ולכן אני כבר מבולבלת.. איפה הכי כדאי לנחות באוגוסט?

tulaco

New member
אופס..

אחרי ששלחתי את התגובה היא קצת היתה נראית לי פלצנית.. ואפילו לא הודיתי לך על העזרה.. אז, ממש תודה על העזרה...! :)

למעלה