לונד

ליאל115

New member
לונד

כתבתי לפני כמה ימים על הבת שלי שהתקבלה לסונדרבורג ותודה רבה על התשובות והעצות!!. בינתיים היא קיבלה הודעה שהתקבלה גם ללונד - תואר ראשון. עכשיו ההתלבטות... אשמח לתגובות... ושוב כישראלית באוניברסיטת לונדהאם היא עלולה להתקבל בעוינות? סליחה אם אני שואלת שאלות טפשיות, אבל מתל אביב הכל נראה רחוק ומפחיד. הבת כמובן מאוד רוצה ללמוד בסקנדינביה... :) תודה.

davgrun

New member
ידיעת השפה

אם אני לא טועה, לימודים לתואר ראשון בשוודיה מתקיימים בשוודית. בתור מורה לשוודית היו לי הרבה תלמידים שלמדו את השפה אצלי ליפני שנסעו לשודיה.

dotandvir

New member
במקרה כזה היא לא היתה מתקבלת

בלי להציג תעודת בגרות שהושגה בשוודיה או עמידה במבחן SVENSKA B2. אם סטודנט בינלאומי התקבל ללימודים אזי כנראה שהלימודים הם באנגלית או שהסטודנט יודע שוודית ברמת פטור. דותן

dotandvir

New member
לונד היא אחת האוניברסיטאות הותיקות בשוודיה

העיר עצמה קטנה ומקסימה ומלאה בסטודנטים (כמובן) במהלך הסמסטרים. מלמו נמצאת במרחק של 30 דקות ברכבת בערך והיא העיר הגדולה במחוז. בלונד עצמה יש כל מה שסטודנט יזדקק לו ואני מאמין שהיא לא תהיה יקרה או קשה מבחינת מעונות כמו שטוקהולם. מתוך סקרנות גרידא, אפשר לשאול באיזה מסלול לימודים מדובר? הלימודים פה יכולים להמשיך ישר לתואר שני תוך 5 שנים ומדובר ביתרון גדול על פני ישראל שבה הקבלה לתואר שני היא רחוקה מלהיות קלה. לגבי עויינות, לדעתי המחשבה הישראלית המצויה בנושא לא מעורה במציאות. דווקא בישראל חיים ליד אוכלוסיה הרבה יותר עויינת שבכל יום נזכרת בהפליה נגדה. אני מניח שביתך תהנה מחברה של סטודנטים מרחבי אירופה, המזרח התיכון ואולי אפילו אמריקאי אחד או שניים (לא נראה לי ששוודיה היא יעד מבוקש ללימודי תואר ראשון בשל שכר הלימוד שנגבה עכשיו מסטודנטים שלהם אין אזרחות של האיחוד). אני לא אומר שבשוודיה אין בכלל רגשות אנטי ישראליים - אני אומר שהשוודי הממוצע יודע להבדיל בין ישראל לישראלי כלשהוא. בכל מקרה, לא חייבים להיות חברים של כולם. אפילו בקורס השוודית שפקדתי ל-5 פגישות בדיוק לא היתה לי בעיה לשבת עם איראנים לשעבר, עירקים לשעבר ופלשתינאים. רק שלשום חזרתי משדה התעופה במונית שנהג בה נהג מונית עירקי - הדרך הקצרה עברה בשיחה קלילה על האנשים הרעים שהופכים את המזרח התיכון להיות שדה קרב במקום שדה פורח. דותן

ליאל115

New member
תודה - התואר הוא באנגלית

תודה ..התואר הוא תואר B.Sc in Development Studies תוכנית בין לאומית בשפה האנגלית. התוכנית היחידה באנגלית לתואר ראשון באוניברסיטת לונד.

forglemmigej

New member
שלום לך

לונד נחשבת לאוניברסיטה טובה מאד ואני הולכת עליה לעומת סונבור. לונד גם קרובה לקופנהגן כך שלא מרגישים ממש בסוף העולם שמאלה. ריפרפתי קצת בסילבוס של התוכנית כפי שתארת מה היא לומדת ,זה נראה משו בין יחסים בינלאומים ומדע המדינה האם היא מחפשת קריירה בזה ,מה בדיוק היא מחפשת בלימודים בסקנדינביה, ראיתי כל מיני שלמדו סוציולוגיה או חינוך או מדע המדינה וגמרו בשירות לקוחות בארץ או הסבה מקצועית פה כי אין להם במה לעבוד ויש עודף אקדמאיים. זה נכון שלימודים באוניברסיטה מלמדים אותך איך לחפש חומרים או דאטה כמו שקוראים לזה היום, איך לכתוב עבודות אבל תכלס לימוד של משהו שלוש שנים והשקעה מאומצת שלא תביא אותך לשום מקום צריך לעורר בך מחשבות אם העסק כדאי. בכל מקרה לחיות בסביבה אחרת זה תמיד טוב ופותח את העיניים והראש. בהצלחה במה שתבחר.

למעלה