לונדון: שאלת תקציב

ת ש ר י

New member
לונדון: שאלת תקציב

שלום ליושבי הפורום,
אנחנו משפחה בת 4 נפשות שמתכננת רילוקישיין ללונדון בינואר הקרוב.
בן זוגי אזרח אירופי, וניסע בעקבות הצעת עבודה שקיבל.
לפני שנתכנן הלאה, חשוב לנו להבין האם המשכורת המוצעת תקיים אותנו בנוחות, או שבכלל חבל על המאמץ...
אני יודעת שעלות מחיה היא עניין מאוד מאוד סובייקטיבי, ובכל זאת, אשמח לשמוע מכם הערכה (גסה ביותר!) של הסכומים להם נזדקק.
כמה נתונים: העבודה בסיטי, אבל אין בעיה להתגורר במרחק נסיעה סביר. ילדה אחת בת 5 (בי"ס) ותינוק שיהיה עם מטפלת בשלב ראשון פעמיים בשבוע.
העבודה מממנת את עלויות המעבר והביטוחים הרפואיים, כך שעל החישוב לכלול: שכר דירה, חינוך, חשבונות, נסיעות (לא נחזיק רכב, אבל הוצאות תחבורה ציבורית ושכירת רכב מדי פעם), מטפלת ובילויים.
אשמח לכל סיוע, ושנה טובה,
תשרי

TrigATUSA

New member
ראשית, אני לא בטוח שלמשפחה עם שני ילדים

זה מאוד ריאליסטי לא להחזיק רכב
השכונות בהן יש בתים יותר גדולים (כלומר, אני מניח שתחפשו דירה עם לפחות 2 חדרי שנה) יהיו לא בהכרח קרוב לקווי רכבת, ולהסתובב בחורף ולעשות קניות לילדים בקניונים זה לא מאוד נוח בלי רכב
&nbsp
שכר דירה - נראה לי שאתם צריכים להתכונן ל 1500-2000 לחודש (וייתקנו אותי היותר מעודכנים כאן)
חשבונות (חשמל, דמי עירייה) כ 250
טלפון ואנטרנט כ 120
&nbsp

Commander Bauer

New member
עברת ללונדון לאחרונה?

קנדה נמאסה? :)
&nbsp
וזה בדולרים או פאונדים, מה שרשמת?

שרשיא

New member
מאד קשה לענות כי ההבדלים בין האזורים משמעותיים

לצורך העניין זה ההבדל בין הרצליה פיתוח לאור עקיבא (ויסלחו לי על הסטראוטיפים)
בשכונות היהודיות בצפון איפה שהריכוז הגדול של הישראלים (וגם כאן ההבדלים גדולים מאד) דירה שני חדרי שינה יתחיל ב -13001200 והשמים הם הגבול.
מטפלת בבית מתחיל בדר"כ ב 8 פאונד לשעה. childminder אפשר לפעמים למצוא בפחות - סביבות ה 6 פאונד לשעה.
נסיעה - תלוי באיזה זון תיהיו.
ממליצה - לחזור עם איזשהו מספר, ואז יהיה יותר קל להגיב או לעשות עבודת מחקר:
להסתכל בארכיון הפורום
להכנס לאתר השכרת בתים rightmover. zoolpa וכו ולראות מחירים לפי שכונות.
להכנס לאתר של רשת סופר (טסקו, אסדה) ולעשות קניה שבועית. הסופר יותר זול מהארץ
אפשר להסתדר בלי רכב, הרבה עושים את זה, אבל זה אומר לגור ליד תחנת טיוב ואוטובוסים ולקטר. אולי ינחם אותך שביטוח לאוטו בשנה הראשונה יכול להגיע בקלות ל 1200 פאונד...
ארנונה תלויה בדירוג הבית, פלאפונים כ 20 פאונד לחודש (הזול) וחימום - יחסית הרבה אבל תלוי בבית.חשבונות יכולים להגיע ל 300 250 פאונד בקלות לחודש (וזה בהנחה שהדירה קטנה)
ההוצאות העיקריות הם שכירות ומטפלת, בכלל לא פורפורציונלי למשכורת. (גן מלא למשל עולה כ 1500 פאונד!! לחודש)
בייביסיטר באזורהזה הוא כ 10 פאונד לשעה ולגבי בילויים קשה לענות.

ת ש ר י

New member
אוקי, מנסה לעשות סדר...

הלכתי לחומרה:
&nbsp
חשבנו להתגורר באזור Islington, בדירת 2 חדרי שינה - עד 2500.
מטפלת - לפי 10 פאונד לשעה, 3 ימים בשבוע - 1000.
חשונות, ארנונה, טלפונים - 500.
אוכל - 800.
נסיעות - 500.
בי"ס יסודי ציבורי - יש עלות כלשהי?
משהו ששכחתי?

למעלה