לונדון מחכה לי

לונדון מחכה לי

אני בת 26 רוצה לעבור ללונדון לשנה או שנתיים. אין לי אזרחות אבל אני אהיה חייבת לעבוד. יש מה לעשות או לרדת מזה? (אני לא רוצה לרדת מזה) לא אכפת לי לא לעבוד במקצוע שלי. אשמח לעבוד במקצוע אחר. העייקר שאתפרנס אשמח אם תוכל לעזור. תודה רבה לעונים.

Nobilis

New member
תתחילי...

מלקרוא את המאמר בחלק המאמרים. ותחזרי עם שאלות אם תהיינה. בהצלחה.

noy2222

New member
דיסקליימר בסגנון -

"עבודה באירופה ללא דרכון אירופאי או ויזה, היא מעשה לא חוקי" או "breaking the law is illegal, don't do it kids" is in order... noy

Nobilis

New member
לא הבנתי...

היא ביקשה לעבוד בלונדון, ושלחתי אותה למאמר שמסביר את כל הדרכים בהן תוכל לעשות את זה. מה לא בסדר?

noy2222

New member
יותר מדי הודעות בסגנון

"אני רוצה לעבור ל<מיקום מפורסם באירופה> ואין לי דרכון או ויזה". עוד לפני השליחה למאמרים, disclaimer is in order... noy

yoram1311

New member
לונדון לא מחכה למהגרים לא חוקיים

ללא אזרחות של אחת מה European Union, מקצוע מבוקש שניתן לקבל דרכו אשרת עבודה HMSP פשוט לא תולי לשהות ולעבוד באופן חוקי כאן. המחייה כאן יקרה ועבודות שחורות לא יאפשרו לך מחיה יותר טובה מיד לפה. אני אפילו לא מתייחס לידיעת השפה או המקום והמנהגים- בדרך כלל די גרועים אצל מי שבא מישראל. לצערי זו המציאות בלונדון שמלאה במהגרים חוקיים ממזרח אירופה שמוכנים לקחת כל מה שמוצע להם. מה נשאר למהגרים לא חוקיים?

Nobilis

New member
כן, ולא...

כבר ראיתי מעבידים מוציאים אשרות עבודה לעובדים שמצאו חן בעיניהם, ושלא עמדו בתנאי ה-HSMP. קשה מאד - כן. בלתי אפשרי - לא. כאמור, נקודה טובה להתחלה היא קריאת המאמר. הוא מפרט את כל הדרכים.

עבודה במשרד החוץ לדוגמא

היא אפשרות שמצאתי תודות לפורומים ידידותיים ומועילים. לא חוכמה ישר לשלול. לרגע לא חשבתי על דרך לא חוקית- אבל למי שחושב ישר תמיד יהיו פתרונות.

Woking

New member
האמת לפעמים מאכזבת

את חושבת שאת הראשונה שחשבה על הרעיון הגאוני של לעבוד במשרד החוץ? את באמת חושבת שהם מחכים רק לך? משרד החוץ בדרך-כלל מגייס מה שנקרא עמ"י - עובד מקומי ישראלי. כלומר, יגייסו אותך אם כבר יהיה לך אישור עבודה. לחילופין את יכולה לנסות להתקבל לקורס צוערים של משרד החוץ, ואם תעבורי בהצלחה את המיונים, אז אחרי 20 שנה, ושהות בנציגויות כמו אזרביג'ן ומומבסה, אולי תקבלי משהו באירופה.

cookie9

New member
גם אם מה שאתה אומר הוא נכון

יכולת להתנסח בצורה קצת יותר מנומסת... (דווקא אתה, שמתגורר בבריטניה ומטיף לכולנו עד כמה מאסת בחוסר הנימוס של היושבים בציון...) ניחא אילו היית אורח מזדמן בפורום, אבל בתור מנהל הפורום... גם אני, כמוך, לא מאושרת למשמע כל אותם שחושבים שיוכלו לעבוד בצורה לא חוקית באירופה, ולעולם לא אעשה זאת בעצמי. אבל תחשוב לרגע. לא מנקודת המבט שלך, לשם שינוי, אלא מנקודת המבט של הבחורה הנ"ל: בחורה צעירה. אולי סיימה את לימודיה לא מזמן. רוצה לעבור ללונדון. אולי לא טוב לה בארץ? אולי היא מאמינה ששם יהיה לה טוב יותר? (לא קשה לך לדמיין את זה, אני מניחה. במיוחד לאחר שנפנפת בעניין במשך רשומה שלמה...). אבל מה לעשות, לא התמזל מזלה לרשת דרכון אירופאי (וזה כנראה כל ההבדל בינה לבינך!). גם אם האפשרויות העומדות בפניה כדי להגשים את רצונה מוגבלות יחסית לאלו שניתנו לך, יכולת פשוט לפרט את האפשרויות הקיימות ולומר משהו בסגנון: "אלו הדרכים החוקיות הקיימות כיום...לצערי אינני מכיר פתרונות אחרים". היא כבר תעשה את השיקולים שלה. כבר הרבה זמן שאני קוראת בפורום הזה ושמה לב ליותר מידי תגובות שלך בסגנון הנ"ל. אני בד"כ מבליגה וממשיכה הלאה, אבל הפעם פשוט לא יכולתי לשמור את זה בבטן. אז הנה, אמרתי את זה.

Woking

New member
תשמעי

ראשית, בואי נשאיר את הבלוג שלי מחוץ לעניין. האמת שאם את כבר מגיעה לשם, כדאי לך לעיין ברשומה תחת הכותרת "אישית לוחצת". לצורך העניין אתעלם מכל ההערות שלך לגופו של אדם. שנית, אם יש לך הערות על אופן הניהול, את מוזמנת לפנות במסרים. אני לא נוהג להתדיין על כך, ע"ג הפורום. לפיכך אני גם אתעלם מההערות שלך על איך מנהל צריך או לא צריך להתבטא. שלישית, לאחר שניפיתי מהודעתך את כל התוכן הלא ענייני, אני מבין שאת חושבת שהתגובה שלי לא מנומסת. אני גם מבין שהדבר מציק לך מזה זמן, ושסוף סוף החלטת לשתף אותנו ביסוריך. לא נותר לי אלא לומר, שאני שמח שזה מאחורינו, וכעת נוכל לחזור ולעסוק בפניות הגולשים.

berlinale

New member
אז הנה כמה רעיונות

א. לימודים - אשרת סטודנט מקנה לך 20 שעות עבודה; כמובן שזה עולה כסף, ולא מיועד למי שרוצה לנסוע כדי "להביא את המכה" ובאופן כללי לא מומלץ להוציא אשרת סטודנט על מנת לעבוד אלא להיפך (עבודה על מנת להתקיים כסטודנט) אבל זה בהחלט יביא אותך לחיים של שנתיים בבריטניה עד שתחליטי ב. חוץ ממשרד החוץ - יש עוד משרדי ממשלה: משרד התיירות, התע"ס, הביטחון - כולם מחזיקים משלחות במדינה כמו בריטניה. בדרך כלל צריך הרבה הרבה ויטמין P וגם קצת כישורים, אבל מי יודע, אולי אצלך זה יהיה אחרת. ג. ואם כבר בכישורים עסקינן, אז למי שיש לו כבר תואר קיים ה-HSMP - תכנית הגירה למהגרים משכילים של ממשלת בריטניה ד. ומעבר לכך, אם יש לך כישורים ייחודיים לצרכי הקהילה היהודית (מורה ללשון, ליהדות), אולי תצליחי להוציא אישור עבודה דרכם. כמובן שיש בלונדון המוני דוברי עברית, אבל לא כולם בעלי תואר בלשון עברית או תעודת הוראה.

Woking

New member
עד כמה שאני יודע

חוץ ממשרד ראש הממשלה (לעבודה מאתגרת בחו"ל דרושים ג ב ר י ם יוצאי יחידות קרביות) שום משרד ממשלתי לא מגייס בארץ עובדים לחו"ל מפני שבכל מקום יש ישראלים, והרבה יותר זול עבורם לגייס ישראלי מקומי. כמו שאמרת, גם אז צריך המון ויטמינצ'יק, בפרט במקום כמו לונדון שיש בו קהילה ישראלית גדולה. אם כבר רילוקיישן, אז לדעתי יש הרבה יותר סיכוי למצוא עבודה בחברה מן המניין שמחפשת עובדים לסניפיה בחו"ל.

berlinale

New member
בצעירותי

ניסו לגייס אותי לקורס צוערים של *משרד התע"ס*. יש להם דברים כאלה, אבל יש להודות שכמו משרד החוץ, הם קודם כל צריכים אנשים לנספחות המסחר באזרבייג'אן תחתית ולונדון מגיעה לבת של ההוא ששילם בשביל הכיסא של הח"כ. ודודה שלי שירתה במשלחת הרכש של משהב"ט בצרפת (בלי פרוטקציות! אבל מצד שני, לפני כן היא שירתה בצבא בתפקיד דומה מאוד, היא דוברת צרפתית פרפקט והחבר שלה בזמנו למד בצרפת). מעבר לכך, שני הגופים הביטחוניים שעליהם דיברת מגייסים כיום גם נשים (לאחר פסיקת אליס מילר) לתפקידי "שטח" מסוימים; כמובן שהיא צריכה להיות בעלת עבר קרבי בצבא (מגבניקית וכדומה) ; לדעתי הם מגייסים גם כל מיני אחרים לשגרירויות בחו"ל (ברור שהם צריכים מזכירה וכו') אבל אין לי מושג מה הקריטריונים - אחרי הכול (וזה לא בציניות), צריך לסדר גם עבודה לנשותיהם של השליחים.

Woking

New member
ישנם שני סוגי תפקידים שונים

יש את התפקידים המקצועיים במשרדי הממשלה השונים, שלהם בדרך-כלל צריך לעמוד במבדקי קבלה, ואחר-כך לעבור הכשרה. גם בסיומם ההשמה היא בהתאם לצרכי המדינה, ולא רצון הפרט. הסוג השני של התפקידים הוא משרות פקידות שונות, ולאלו מגייסים בדרך-כלל ישראלים מקומיים. שורה תחתונה - זאת דרך אפשרית בכדי למצוא עבודה בחו"ל, אבל הסיכוי שזה יקרה דווקא בלונדון הוא די קטן.

למעלה